بهداشت بانوان

رابطه از پشت(مقعدی) چه مضراتی دارد؟

رابطه مقعدی، سکس مقعدی یا آنال سکس (Anal sex) نام نوعی از رابطه جنسی است که در آن از مقعد به عنوان عضو جنسی زنانه استفاده می‌شود. عوارض و مضرات رابطه مقعدی بر هیچکس پوشیده نیست و این رابطه هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ پزشکی نکوهش گردیده است. اساسا ساختار مقعد برای برقراری رابطه جنسی نمی‌باشد؛بلکه این عضو به گونه‌ای شکل یافته که برای خروج مدفوع کارایی داشته باشد نه برای دخول جسم خارجی؛ بنابراین رابطه جنسی مقعدی کاملا رابطه‌ای غیر طبیعی است؛ در ادامه این مطلب به عوارض، توصیه‌های پزشکی و شرعی و توصیه‌هایی در جهت کاهش درد به هنگام رابطه اشاره خواهیم کرد.

تبلیغات

خطرات و عوارض رابطه مقعدی چیست؟

رابطه مقعدی (سکس مقعدی) یکی از خطرناک‌ترین روش‌های رابطه جنسی است که می‌تواند در انتقال بیماری‌های رابطه جنسی (STD) بسیار موثر باشد؛ با وجود استفاده از روان کننده‌ها، روغن، اسپری، ‌کاندوم و… و احتمال کاهش درد در حین رابطه مقعدی، این رابطه همچنان خطرناک خواهد بود و پزشکان آن را توصیه نمی‌کنند. زیرا در این روش احتمال زخم شدن و امکان انتقال خون آلوده بین زن و مرد بالا می‌رود.

از دیگر عوارض این رابطه آسیب دیدن اسفنکتر مقعدی است که این موضوع می‌تواند در سنین بالا به عدم توانایی در کنترل مدفوع منجر شود. در این صورت مدفوع به صورت ناخواسته و غیر ارادی از دریچه مقعد خارج شده و همیشه آثاری از مدفوع در لباس زیر مشاهده می‌گردد. (مقعد توسط حلقه‌ای عضلانی به نام اسفنکتر کنترل می‌شود و از طریق باز و بسته شدن این اسفنکتر، کنترل حرکات دستگاه گوارش میسر می‌شود.) از سویی دیگر این اسفنکتر همانند واژن قابلیت ارتجاعی و انعطاف‌پذیری لازم برای نزدیکی و حرکت رفت و برگشتی آلت تناسلی مردانه را ندارد؛ در واقع وظیفه‌ی عضلات اسفنکتر اطراف مقعد بستن مجرا می‌باشد بگونه‌ای که به طور طبیعی و غیر ارادی از ورود آلت و فشاری که آلت تناسلی مرد به هنگام دخول وارد می‌کند ممانعت بعمل می‌آورد و بنا به طبیعت خود منقبض می‌گردد تا از ورود جلوگیری کند. بنابراین اصرار به ورود آلت تناسلی به داخل مقعد باعث احتمال خراش برداشتن و خون ریزی می‌شود.

بسیاری پس از انجام این رابطه گمان می‌کنند که اتفاق خاصی نیفتاده است؛ در صورتی که زخم‌ها و خراش‌های حاصل از این عمل جنسی بسیار ریز و ظریف می‌باشند که در باقت مقعد ایجاد می‌شود و با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست. همچنین به دلیل اینکه محیط مقعد،‌ محیط مناسبی برای رابطه جنسی نیست،‌ احتمال خراش بر نوک آلت تناسلی مردان و خطر دریافت ویروس در آنان افزایش می‌یابد. این زخم‌ها اگر چه بسیار ریز باشند و دردی در اثر ایجاد آن‌ها ایجاد نشود، شاهراه فوق العاده بزرگی برای ورود باکتری‌ها و ویروس‌های خطرناک (اعم از ویروس‌های داخل روده و مدفوع و یا ویروس‌هایی که از طریق آلت مرد وارد می‌شوند) به داخل جریان خون می‌باشند. این میکروب‌ها می‌توانند بیماری‌های STD نظیر انواع عفونت‌های دستگاه گوارشی و عفونت های روده‌‌ای را ایجاد کنند.

به طور کلی امکان بروز عوارض زیر وجود دارد:

  • احتمال خونریزی‌ (کم یا زیاد) در مقعد و افزایش احتمال بروز بیماری‌های عفونی
  • بروز مشکلات در گیرنده‌های احساسی موجود در کانال مقعد
  • درد شدید
  • بیماری بواسیر
  • درد شکم
  • احتمال بالای شکستن آلت تناسلی مردانه و پارگی در مقعد زن
  • به دلیل نزدیکی زیاد مقعد به مهبل، کوچکترین دستکاری در مقعد (نه صرفا رابطه جنسی مقعدی) می‌تواند موجب ورود ویروس‌های موجود در روده به واژن شده و بیماری‌های عفونی در این ناحیه، همانند ترشحات بد بو در واژن، عفونت مثانه، زگیل تناسلی، تبخال، اختلال و عفونت کلیه‌ها و حتی سرطان را ایجاد نماید.
  • افزایش احتمال ابتلا به ایدز: دیواره داخلی روده بزرگ (که همان بخش داخلی مقعد می‌باشد) دارای قابلیت جذب مستقیم مواد و انتقال مستقیم آن به خون می‌باشد. بر اساس آمار، انتقال ویروس اچ آی وی از طریق رابطه جنسی مقعدی، بالاترین میزان درصد خطر اننقال را به خود اختصاص می‌دهد.

بنابراین هیچ نظریه پزشکی مبنی بر سالم بودن و بی‌ضرر بودن این رابطه جنسی وجود ندارد و همیشه از نظر پزشکی نقض گردیده است.

تبلیغات

رابطه مقعدی از نظر دین و شرع

در دین مبین اسلام به سکس مقعدی میان دو مرد لواط و به سکس مقعدی بین زن و شوهر وطی دبر گفته می‌شود. عمل لواط در اسلام حرام و از گناهان کبیره‌ است و برای آن مجازات اعدام در نظر گرفته شده است. اما در مورد رابطه مقعدی مرد و زن اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی از علما معتقدند این عمل کاملاً حرام است و اگر کسی انجام داد باید توبه کند و برخی معتقدند اگر زن راضی نباشد حرام و در غیر این‌صورت شدیداً مکروه ‌است. اهل سنت این عمل را شدیداً حرام می‌دانند و حتی برخی از علمای آنان فتوا داده‌اند که اگر مردی اقدام به این رابطه نماید همسرش می‌تواند فوراً از او طلاق بگیرد.

امام صادق (ع) در مورد نزدیکی از پشت اجازه زن را شرط می‌داند مگر نه حرام است.

آیت الله مکارم شیرازی را در این خصوص می‌گویند: در صورت رضایت همسر کراهت شدید دارد و در صورت عدم رضایت حرام است.

برخی از علما می‌گویند رابطه مقعدی حتی با اجازه زن هم مکروه است.

بنا بر فتوای آیت‌الله خامنه‌ای این عمل کراهت شدید دارد و احتیاط در ترک آن است مخصوصا اگر زن راضی نباشد و در صورتی که موجب اذیت او شود حرام است.

تبلیغات

بنابر فتوای آیت الله تبریزی آمیزش با همسر از عقب، بنابر احتیاط واجب جائز نیست.

به فتوای کسانی که این رابطه جنسی را جایز نمی‌دانند، اگر کسی مرتکب شد باید استغفار و توبه نماید. اگر در حال حیض این کار صورت گرفت، بهتر است کفّاره بدهد. کفّاره آن اگر در ابتدای ایام حیض باشد، هجده نخود طلای سکّه دارو اگر در وسط عادت باشد، نُه نخود و قسمت آخرت حیض ۵/۴ نخود طلای سکه دار باید به فقیر بدهد.

خداوند در قرآن مجید نیز درخصوص کامجویى از زن می‌فرماید:

۱) نِسَاؤُکُمْ حَرْثٌ لَکُمْ فَأْتوْا حَرْثَکُمْ أَنَّى‏ شِئْتُمْ….”همسران شما محل بذر افشانى شما هستند، بنابراین هر زمان‏ بخواهید می‏توانید با آنها آمیزش نمایید…”

۲) فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَیْثُ أَمَرَکُمُ اللَّهُ…”… چون پاک شدند از آن جا که خدا فرمان داده است با ایشان‏ نزدیکى کنید…” (قائلان به حرمت به این آیه استشهاد میکنند.)

تبلیغات

۳ ) خداوند از زبان پیامبرش لوط که قومش را مورد خطاب قرارداده بود، مى‏فرماید: یَاقَوْمِ هَؤُلاءِ بَنَاتی هُنَّ أَطْهَرُ لَکُمْ…”گفت: اى قوم من! اینان دختران من هستند (و من حتى حاضرم‏ دختران خودم را به عقد شما در آورم اینها) براى شما پاکیزه ‏ترند.”

۴) قَالَ هؤُلآءِ بَنَاتِی إِن کُنتُمْ فَاعِلِینَ “لوط به قوم خود گفت: من این دخترانم را به نکاح شما می‌دهم تا اگر خیال عملى دارید انجام دهید.” معتقدان به جواز این کار به این آیه ‏و آیه ۷۸ سوره هود و ۲۲۳ سوره بقره استشهاد مى‌‏کنند.

عوارض رابطه از پشت


رابطه مقعدی و بی اختیاری مدفوع

بر اساس یک مطالعه جدید، امکان ابتلا به بی اختیاری مدفوع را از عوارض رابطه مقعدی برشمرده‌اند. در حالی که این تحقیق نشان داد که مردان و زنان به دلیل رابطه جنسی مقعدی هر دو از بی اختیاری مدفوع رنج می‌برند، اما این میزان در مردان همجنس‌گرا بیشتر است.
از بین ۶۱۵۰ بزرگسالی که به طور ملی توسط محققان دانشگاه آلاباما در بیرمنگام بررسی شدند، مشخص گردید که ۵ درصد از مردان و ۳۷ درصد از زنان حداقل یک بار در زندگی خود رابطه جنسی مقعدی را تجربه کرده‌اند. برای زنان که از آن به صورت یک رابطه دائمی استفاده می‌کردند، ۵۰ درصد از آن‌ها حداقل یک بار در ماه گزارش بی اختیاری مدفوع را گزارش کردند، که اگر صادقانه به قضیه نگاه کنیم چندان بد نیست. با این حال این آمار در مورد مردانی که چنین رابطه‌ای را تجربه کرده بودند تقریبا تجربه بی اختیاری ادرار در هر ماه سه برابر بود.
این آمار در حالیست که تنها ۱۰ درصد از زنان مورد بررسی رابطه جنسی مقعدی داشتند، لازم به ذکر است که ۷/۷ درصد از زنان که هرگز مقاربت مقعدی نداشته‌اند، نیز تجربه بی اختیاری دفع را به صورت گاه گاه گزارش کرده‌اند؛ بنابراین همانطور که این مطالعه به خودی خود بیانگر است، نتایج نشان می‌دهد که رابطه جنسی مقعدی به طور قطع سبب بی اختیاری مدفوع نمی‌شود، بلکه یکی از ریسک فاکتور‌های مهم آن به شمار می‌رود.

پارگی بافت‌های مقعدی از عوارض رابطه مقعدی

بر خلاف واژن، مقعد دارای قابلیت ترشح رطوبت را ندارد و این امر عمل نفوذ آلت را بسیار سخت و دردناک کرده و احتمالی پارگی بافت‌های اطراف مقعد را به دنبال دارد. دلیل این که طرفداران رابطه جنسی مقعدی نسبت به استفاده از روغن‌های روان کننده بسیار آگاه هستند، نه تنها به این دلیل است که استفاده از آن به کاهش درد کمک می‌کند بلکه به این دلیل است که از پارگی احتمالی بافت‌های مقعد جلوگیری می‌کند. لازم به ذکر است که پارگی بافت مقعد به خودی خود مساله بحران برانگیزی نیست، چرا که پس از مدتی بهبود می‌یابد. آنچه در این رابطه نیاز به مراقبت دارد این است که در ناحیه مقعد باکتری‌های مختلفی زندگی می‌کنند که با پارگی بافت مقعد می‌توانند به راحتی به جریان خون بدن شخص وارد شده و عفونت‌ها و بیماری‌های جدی برای شخص ایجاد کنند که این خود از عوارض رابطه مقعدی بشمار می‌آید.

رابطه مقعدی و احتمال ابتلا به اچ آی وی و سایر عفونت‌های مقاربتی

در حالی که یکی از مزایای رابطه جنسی مقعدی نداشتن نگرانی در مورد بارداری است، وقتی که بحث بیماری‌های عفونی وسط می‌آید داستان چیز دیگری خواهد بود. اگر چه در صورت عدم به کارگیری روش‌های ایمنی، همه موارد عفونت‌های دستگاه تناسلی می‌توانند از طریق رابطه جنسی معمولی نیز انتقال یابند، اما در رابطه مقعدی شانس انتقال و ابتلای فرد به این عفونت‌ها ۳۰ برابر بیشتر از رابطه واژینال می‌باشد.

تبلیغات

همچنین بخوانید: انواع بیماری های مقاربتی و علائم آن

رابطه مقعدی و احتمال ابتلا به سرطان‌های مقعدی

با توجه به انجمن سرطان شناسی آمریکا، به علت اینکه مقعد دارای غشایی بسیار نازک و حساس است، به شدت مستعد پذیرش انواعی از بیماری‌های ویروسی و به خصوص ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV است. بر اساس گفته‌های محققان این انجمن اکثر سرطان‌های مرتبط با دستگاه دفع با این ویروس مرتبط هستند و در نتیجه پذیرش این ویروس به وجود می‌آیند. همچنین این نگرانی وجود دارد که اگر ویروس HPV از طریق مقاربت جنسی به ناحیه مقعدی منتقل شود، می‌تواند منجر به بروز زگیل‌های مقعدی نیز شود. بدیهی است که این بیماری به اندازه سرطان دردسرساز نیست، اما با این حال ناراحتی است که هیچ کس نمی‌خواهد.

همچنین بخوانید: زگیل تناسلی (HPV) چیست؟ | علائم، تشخیص و درمان زگیل تناسلی

ابتلا به عفونت واژن از عوارض رابطه مقعدی

اگر صریح به قضیه نگاه کنیم همه می‌دانیم که مقعد و روده محل تجمع مواد زاید و دفعی بدن و در نتیجه آن محل زندگی انواعی از باکتری‌ها و انگل‌ها است. این بدین معنی است که در صورت داشتن رابطه متناوب مقعدی و واژینال به صورت توامان و بدون انجام شست و شو، احتمال انتقال عفونت‌های مختلف و ابتلا به انواع عفونت‌های مجاری ادراری و هم چنین بیماری‌های واژینال برای زنان صد در صد است.

همچنین بخوانید: انواع ترشحات واژن و علت آن

تبلیغات

رابطه مقعدی و اُفتادگی بافت مقعد

اگر چه شواهد محکمی وجود ندارد که بیانگر این باشد که رابطه مقعدی به طور حتم منجر به افتادگی بافت مقعدی می‌شود، باید توجه داشت که پس از تکرار رابطه مقعدی ممکن است اتفاق بیفتد. البته لازم به ذکر است که افتادگی مثانه نیز در اثر زایمان و حتی به سادگی در اثر گرانش زمین نیز در طول عمر یک فرد اتفاق می‌افتد.

رابطه مقعدی و احتمال دفع حین رابطه

داشتن رابطه جنسی مقعدی و احتمال دفع حین رابطه در برخی موارد ناگزیر است. اگر از این نوع رابطه برای لذت بردن استفاده می‌کنید، نباید تعجب کنید که این اتفاق برای خود و یا شریک دریافت کننده آن بیافتد. البته باید بیان کرد که وقوع آن باز هم یک احتمال است، نه یک چیز مطمئن. بنابراین می‌توانید آن را به خاطر بسپارید که اگر آن اتفاق بیفتد، فریاد نزنید و یا شرمنده نباشید چرا که این امر یک چیز مسلم و طبیعی می‌باشد.

4.2/5 - (6 امتیاز)

منبع
Setareگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا