غذاها
طرز تهیه رشته پلو قیسی آذربایجان مجلسی و خوشمزه

رشته پلو قیسی یکی از غذاهای محلی آذربایجان شرقی و غربی است.
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم رشته پلو قیسی آذربایجان:
- برنج: ۲ پیمانه
- رشته پلویی: ۱ پیمانه
- قیسی: ۲۰۰ گرم
- کره: ۱۰۰ گرم
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- دارچین: ۱ قاشق چای خوری
- شکر: ۱ قاشق غذا خوری
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد کوچک
- پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم
طرز تهیه رشته پلو قیسی آذربایجان:
- برنج را شسته و با اندکی نمک خیس کنید و بگذارید مدتی بماند.
- یک عدد پیاز را به همراه گوشت و اندکی نمک و فلفل کاملاً ورز داده و به صورت قلقلیهای کوچک در آورده و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- شعله برنج را روشن کنید. در حد آبکش شدن که رسید، رشته پلویی را اضافه کنید.
- چند جوش که زد آن را آبکش نمایید.
- قیسی را شسته و با کره داغ شده یک تفت بدهید.
- روی آن را پیاز داغ، شکر، زردچوبه و فلفل بریزید و کمی تفت دهید. زعفران را نیز اضافه کنید.
- کف قابلمه را از مواد ته دیگ مورد علاقه تان قرار دهید، کمی برنج آبکش شده روی آن بریزید و سپس لابهلای برنج از گوشتهای قلقلی و مواد آماده شده بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
- برنج را در ظرف مناسب ریخته روی آن را با گوشت قلقلی، برگههای قیسی، کمی دارچین و خلال پسته تزیین کنید.
نکات مهم:
در آذربایجان از گوشت استفاده نمیشود ولی استفاده از گوشت طعم بسیار مطلوب تری به غذا داده و آن را برای سرو در مجالس نیز مناسب تر میکند.
نوش جان 😉