خانه داری

روش استفاده از ظروف مسی، گرانیتی، چدن و سرامیکی برای اولین بار

در حال حاضر، با پیشرفت تکنولوژی و علم آشپزی ظروف زیادی برای پخت و پز از لحاظ تغیرات دما، مقاوم بودن و عدم باقی ماندن رسوبات مواد شیمیایی و فلزات ظروف در غذا در بازار وجود دارد که روش استفاده مخصوص به خود را دارند و بیشتر ما از آن بی اطلاع هستیم. در این مقاله راهنما می‌خواهیم روش استفاده از ظروف مسی، گرانیتی، چدن و سرامیکی برای اولین بار را بگوییم تا با استفاده و نحوه کارکرد ظروف آشپزی بیشتر آشنا شوید.

روش استفاده از ظروف مسی

شعله کم یا متوسط

مس یک رسانای عالی گرما و الکتریسیته در مقایسه با سایر فلزات است به همین دلیل وقتی روی شعله گاز قرارگیرد، سریع داغ می‌شود، بنابراین هنگام پخت و پز در ظروف مسی باید شعله کم یا متوسط ‌باشد و قبل از پخت و پز نیازی به گرم کردن نیست.

ازبین بردن ذرات غذا در ظروف مسی 

برای از بین بردن ذرات غذا، ظروف مسی را باید با آب و کمی مایع ظرفشویی به مدت 15 دقیقه بجوشانید.

عدم غوطه وری در آب

هرگز ظروف مسی را به مدت طولانی در آب غوطه ور نکنید زیرا رنگ آنها کدر می‌شود.

شسستشو

مس یک فلز واکنش پذیر است و باعث نفوذ طعم فلز به غذا می‌شود به همین دلیل بیشتر قابلمه‌ها و تابه‌های مسی با فلز غیر واکنشی پوشانده شده‌اند. به همین دلیل باید برای جلا دادن ظروف مسی از لیمو و نمک یا محلول سرکه و نمک یا آب و سس گوجه فرنگی استفاده کنید و برای تمیز کردن آن نیز نیاز به اسفنج یا پارچه نخی نرم دارید.

پوشش ظروف مسی

قبل از خرید باید از روکش ظروف مسی مطلع باشید مثلاً اگر با فولاد ضد زنگ روکش شده باشد به معنی محکم بودن است و سریع تمیز می‌شوند.

روکش قلع نیز یک سطح عالی و نچسب است که نقطه ذوب آن حدود 450 درجه فارنهایت است و نباید از حرارت زیاد در آنها استفاده کرد.

مراقبت و نگهداری

مراقبت از ظروف مسی بسیار ساده است و باید این نکات را رعایت کنید: استفاده نکردن از حرارت زیاد هنگام پخت و پز و عدم نگهداری طولانی مدت غذا در آن.

روش استفاده از ظروف گرانیتی

ظروف گرانیتی از مواد بسیار سخت و مقاوم در برابر حرارت ساخته شده‌اند به همین دلیل برای سرخ کردن ایده آل هستند. گرانیت ماده‌ای بسیار بادوام و نچسب است، به این معنی که به راحتی و بدون استفاده از روغن می‌توان طبخ غذا کرد. به همین دلیل، این ظروف گزینه‌ای عالی برای افرادی است که به دنبال کاهش مصرف چربی و روغن‌های ناسالم هستند.

شعله کم

همیشه به محض اینکه ظروف گرانیت را روی شعله قرار دادید باید حرارت را کم کنید.

قانون استفاده از روغن

یکی از قانون‌های استفاده از تابه‌های گرانیتی این است که در دقیقه اول با شعله کم مقداری روغن به ظرف اضافه کنید و یک دقیقه بعد مواد غذایی را اضافه کنید.

استفاده از کاردک چوبی

برای استفاده از ظروف گرانیتی از کاردک چوبی استفاده کنید زیرا علاوه بر اینکه طعم غذا را عالی می‌کند، سطح ظروف را نیز خش نمی‌اندازد.

شستشو

مایع ظرفشویی، اسفنج نرم و آب گرم سه عامل مهم در شستن تابه‌های گرانیتی هستند.

نکاتی که هنگام پخت و پز در ظروف گرانیتی باید در نظر داشته باشید:

  • ظروف گرانیتی را بیش از حد گرم نکنید و غذا را برای مدت طولانی در آن نپزید.
  • حتماً بعد از هر بار استفاده، ظروف گرانیتی را با یک پارچه مرطوب و صابون تمیز کنید.
  • از قرار دادن اشیا نوک تیز نزدیک ظروف گرانیتی یا پختن غذا در آن خودداری کنید.
  • هرگز آب جوش یا غذاهای اسیدی را در ظرف گرانیتی قرار ندهید، زیرا به سطح تابه آسیب می‌رساند.

روش استفاده از ظروف چدن

ظروف چدنی از نظر زیبایی شناختی بسیار دلپذیر هستند، طوری که بسیاری از رستوران‌ها حتی از تابه‌های چدنی کوچک به عنوان ظروف سرو استفاده می‌کنند.

تابه را از قبل گرم کنید

چدن غذا را گرم نگه می‌دارد به همین دلیل باید مدتی روی شعله قرار دهید تا گرم شود، سپس پخت و پز کنید. قبل از شروع پخت و پز، حدود پنج دقیقه تابه را روی حرارت کم گرم کنید زیرا ظروف چدنی نگهدارنده عالی گرما هستند.

تمیزی آسان

تمیز کردن این ظروف دشوارتر از سایر ظروف پخت و پز نیست و با اسفنج نرم و مایع صابون (به جای مایع ظرفشویی) به آسانی تمیز می‌شود. تمیز کردن چدن پس از هر بار استفاده برای جلوگیری از زنگ زدگی و حفظ پوشش نچسب آن ضروری است. همچنین، ظرف چدنی را بین 15 تا 20 دقیقه قبل از شستشو در آب گرم خیس کنید.

مقرون به صرفه

 ظروف چدنی اغلب مقرون به صرفه هستند و ماندگاری بالایی دارند.

پخت مواد غذایی

بهتر است موادغذایی اسیدی را در تابه چدنی نبپزید. با گذشت زمان، مواد اسیدی مانند گوجه فرنگی مقدار کمی فلز را از چدن جدا کرده و آن را در غذا آزاد می‌کنند. به همین دلیل، هنگام پخت و پز با این مواد اسیدی در چدن، از جوشیدن بیش از حد خودداری کنید.

اجتناب از شوک حرارتی

ظروف چدنی بسیار بادوام هستند، شوک حرارتی معمولاً از حالت بسیار گرم به سرد تبدیل شدن عامل مضری برای ظروف چدنی می‌باشد. بنابراین حدود پنج دقیقه قبل از شستشو، ظروف چدنی را خنک کنید و ماهیتابه داغ را مستقیم در آب سرد قرار ندهید زیرا باعث ترک خوردن تابه می‌شود.

روش استفاده از ظروف سرامیکی

سرامیک یکی از بهترین مواد ظروف پخت و پز با دمای بالا است، هرچه ظروف سرامیکی ضخیم‌تر باشد، حرارت بیشتری در سراسر غذا پخش می‌شود و غذا خوشمزه‌تر می‌شود.

روش پخت و پز در ظروف سرامیکی

  • سرامیک‌ها بعد از پختن حرارت را حفظ می‌کنند به همین دلیل، در مقایسه با فلز زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارند و از آنجا که گرما را طولانی‌تر نگه می‌دارند و سموم مضری که غذا را آلوده می‌کند، آزاد نمی‌کند.
  • قبل از پخت و پز باید حداقل سی دقیقه ظروف را در آب سرد خیس کنید.
  • به یاد داشته باشید که ظرف سرامیکی را همیشه قبل از هر بار استفاده بشویید.
  • هنگام قرار دادن در فر نباید زیاد سرد باشد و باید ظرف به دمای اتاق برسد.
  • ظروف سرامیکی را با دست بشویید و از قرار دادن آنها در ماشین ظرفشویی خودداری کنید.
  • بهتر است از نمک برای شستشوی آن استفاده کنید.
5/5 - (1 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
10bestfalkculinaireastcoasttinningcopperutensilonlinebestcookingsetsbestcookingsetsfoodyoushouldtryehowauthenticpizzaovensxtrema

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا