سالادها

طرز تهیه سالاد سزار اصل ایتالیایی + نکات ریز سالاد سزار

پیشینه تهیه و در کل ابداع سالاد سزار به صاحب رستورانی به نام سزار کاردینی (Caesar Cardini) می‌رسد. سزار کاردینی مهاجری از ایتالیا بود که در مکزیک و ایالات متحده به فعالیت در زمینه صنعت غذا و رستوران‌داری پرداخت. کاردینی علیرغم زندگی در سن دیگو، برای گریز از محدودیت‌های موجود در شهر تیجوانا مشغول به کار شد. دختر سزار کاردینی، رزا کاردینی (۲۰۰۳–۱۹۲۸) در رابطه با این سالاد اینگونه بیان می‌کند: پدرم هنگامی که در چهارم ژوئیه ۱۹۲۴ با عجله تخته آشپزخانه را درون ظرفی خالی نمود، این سالاد به دست آمد. کاردینی این سالاد را با تمام آنچه در دست داشت، در واقع با کمی استعداد و پرتاب محتویات باقی مانده توسط آشپز به داخل ظرفی دیگر تهیه کرد.

مناسب برای: ۴ نفر

مواد لازم برای سالاد سزار:

  • سینه مرغ: ۱۵۰ گرم / ۲۵۰ کیلوکالری
  • نان تست سبوس دار: ۹۰ گرم / ۲۴۰ کیلوکالری
  • کاهو پیچ: ۶ لیوان / ۱۵۰ کیلوکالری
  • پنیر پارمزان رنده شده: ۹۰ گرم / ۱۱۰ کیلوکالری
  • فلفل سیاه به میزان: به میزان دلخواه / ۰ کیلوکالری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق مرباخوری / ۹۰ کیلوکالری
  • سس سالاد: ۴ قاشق غذاخوری / ۳۶۰ کیلوکالری

طرز تهیه سالاد سزار:

نان تست را در ابعاد کوچک (به اندازه حبه قند) برش و در یک قاشق مرباخوری روغن زیتون تفت دهید. سپس تکه‌های نان را روی حوله یک بار مصرف بگذارید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود. تکه‌های مرغ را نیز در تابه خط دار که کف آن با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب شده است، گریل کنید و سپس برش بزنید. در کاسه‌ای بزرگ، کاهوها را به قطعات بزرگی خرد کنید. برای تهیه سس این سالاد هم یک زرده تخم مرغ را در مخلوط کن بریزید و کم‌کم و هنگام کار کردن مخلوط کن، به آن روغن زیتون اضافه کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا مایع غلیظی به دست آید. سپس به این مخلوط آب یک لیموی تازه را اضافه کنید و کمی در آن سرکه بریزید. بعد از تهیه سس اولیه، برای این حجم سالاد، ۴ قاشق غذاخوری از سس را با نیمی از پنیر پارمیزان مخلوط کنید. هنگام سرو سالاد نیز ابتدا کاهو را اضافه کنید، روی آن‌ها سس مخلوط شده با پنیر پارمیزان بریزید، سپس مرغ‌های گریل شده را بیفزایید و سپس تکه‌های نان را قرار دهید و در آخر روی تمام محتویات پنیر پارمیزان بپاشید. به این ترتیب سالاد شما آماده خوردن خواهد بود.

نکات ریز سالاد سزار:

سالاد سزار از سالادهای ایتالیایی است که در سال‌های اخیر در منوی رستوران‌های ایتالیایی به چشم می‌خورد. در تهیه این سالاد گاهی اشتباه‌هایی می‌بینیم که نشان از ناآگاهی تهیه کننده سالاد دارد. سالاد سزار، سالادی است که با پنیر پارمیزان طعم دار می‌شود، به آن سس مایونز اضافه نمی‌کنند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن و نان‌های تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو می‌شود. علاوه بر این‌ها، نکته‌های دیگری نیز وجود دارد که رعایتشان به هر چه خوشمزه‌تر شدن این سالاد کمک می‌کند:

  1. برای طعم دار کردن برش‌های نان، بهتر است آن‌ها را با کمی سیر تازه سرخ کنید و البته توصیه اکید ما آن است که روغن مصرفی‌تان روغن زیتون بودار باشد. زمان سرخ کردن هم نباید بیش از ۱ تا ۲ دقیقه طول بکشد.
  2. هرگز در تهیه این سالاد سس مایونز و سایر سس‌هایی که برای سرو سالادهای مختلف استفاده می‌شوند، به کار نبرید. سسی که با این سالاد سرو می‌شود، شبیه به مایونز است اما ترکیب‌های دیگری دارد و حتماً باید با پنیر پارمیزان رنده شده مخلوط شود.
  3. کاهوهایی که برای تهیه این سالاد استفاده می‌شوند، کاهو پیچ یا کاهوی رسمی خودمان است که البته باید به برش‌های نسبتاً بزرگی برش بخورند. یادتان باشد که کاهو در این سالاد ریز خرد نمی‌شود.
  4. در ایتالیا اگر سالاد سزار با مرغ سرو شود، فقط مرغ گریل شده در صفحات چدنی، استفاده می‌شود، یعنی مرغ پخته ریش‌ریش شده به هیچ وجه در تهیه این سالاد به کار نمی‌رود. البته می‌توان مرغ را به این سالاد اضافه نکرد.
  5. هرگز در سالاد سزار خیار و هویج نریزید. اگر در این سالاد برش‌هایی از این سبزی‌ها را دیدید، بدانید که تهیه کننده آن از دستور آماده‌سازی سالاد سزار کلاسیک ایتالیا آگاهی ندارد.
  6. هرگز روی نان‌های خردشده سس نزنید زیرا این کار باعث نرم شدن برش‌های نان می‌شود و تردی خود را از دست می‌دهند و چندان دل‌چسب نخواهند بود.
3.9/5 - (9 امتیاز)
منبع
wikipediawikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا