علت سرگیجه در ماه رمضان چیست؟

علت سرگیجه در ماه مبارک رمضان؟
در حدود 60 درصد انرژی بدن انسان با خوردن سحری در ماه مبارک رمضان تأمین میشود.
سحری یک وعدهغذای کامل برای افراد است و باید حتماً مواد غذایی مقوی در این وعده مصرف شود. و در صورت توجه نداشتن به آن باعث بروز عوارض در طول روز و کاهش کارایی فرد میشود و یکی از مشکلاتی که ایجاد میکند سرگیجه است.
سرگیجه شکایت شایعی است که بهطور مکرر از افراد مختلف بخصوص در این ماه شنیده میشود، اگر فردی احساس چرخش خود و یا محیط اطراف خود را داشته باشد، مبتلا به سرگیجه است و دلیل آن، اختلال عملکرد در دستگاه تعادلی گوش داخلی یا ارتباطهای عصبی این دستگاه با مخچه یا ساقهی مغز است. بهطورمعمول سرگیجه واقعی با حالت تهوع، استفراغ، و احساس سنگینی یا سبکی در سر و نیز اختلال تعادل همراه است.
سرگیجه بخصوص در ماه مبارک رمضان در اثر کاهش قندخون، افت فشارخون و اضطراب به وجود میآید. کاهش قند خون علاوه بر سرگیجه، با حالت تهوع، تعریق، اضطراب و لرزش دست همراه است.
اگر حالت گیجی بر اثر افت فشارخون باشد؛ به هنگام برخاستن فرد از روی زمین عارض میشود که این حالت با تاری دید موقت همراه است.
بنابراین توصیه میشود از بلند شدن و ایستادن ناگهانی خودداری شود، زیرا سقوط فشارخون میتواند منجر به سرگیجه شود. در برخی موارد کاهش قندخون از میزان طبیعی و یا افزایش تری گلیسیرید و کلسترول خون ممکن است شخص را دچار سرگیجه کند.
البته باید گفت: گرمای زیاد بدن بخصوص در این فصل و ترس و اضطراب یا فشارهای احساسی، کاهش اکسیژن و کاهش جریان خون به مغز بهویژه در بیمارانی با سابقه سکته، مصرف داروهای مخصوص درمان فشارخون بالا افسردگی و اضطراب نیز باعث سرگیجه در فرد میشود.
پیشگیری از بروز سرگیجه مربوط به علت بروز آن میشود. اگر این حالت در اثر پایین بودن قندخون است، بنابراین افزودن این ماده به وعدههای غذایی اغلب مشکل را برطرف میکند. و مصرف سحری نیز نباید فراموش شود، کمتر در محلهای گرم و داغ باشید، بااینحال بسیاری از دلایل قابلپیشگیری نیستند.