آموزش قدم به قدم شستن ظروف تفلون
ظروف تفلون را چگونه تمیز کنیم؟
با روی کار آمدن ظروف تفلون بازار این لوازم خانگی محبوبیت بالایی پیدا کرد و بسیاری افراد آنها را جایگزین ظروف قدیمی خود کردند. امروزه تقریباً در هر خانهای ظروف تفلون وجود دارد، بنابراین دانستن مراقبت، نحوه شستشو و نگهداری از آنها مهم است. قابلمههای تفلون دارای پوشش نچسب از جنس الیاف مصنوعی پلی اتیلن فلوراتیلن و آلومینیوم هستند این مواد یکی از رایجترین و مشهودترین پوشش دهی نچسب هستند که شستشوی آنها مستلزم رعایت برخی نکات کلیدی میباشد که در صورت عدم رعایت ظروف تفلون به شدت آسیب میبیند. در ادامه این مقاله با آموزش قدم به قدم شستن ظروف تفلون آشنا خواهید شد.
نکاتی برای پخت و پز با ظروف تفلون
پوششهای تفلون روی حرارت خیلی زیاد خراب میشوند. به همین دلیل، هرگز ظروف خالی را روی اجاق گاز قرار ندهید و قبل از قراردادن روی اجاق کمی روغن در ظرف بمالید، یا از اسپری روغن پخت و پز استفاده کنید.
ظروف تفلون را در حرارت کم یا متوسط قرار دهید. معمولا برای پوششهای نچسب تفلون، درجه حرارت بالا، منجر به آزاد شدن گازهایی در هوا میشود که علائم آنفولانزا ایجاد میکند. برای جلوگیری از خراش سطوح تفلون، از ظروف پلاستیکی، چوبی یا مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید و از استفاده مواردی که باعث خراش آنها میشود جلوگیری کنید.
آموزش قدم به قدم شستن ظروف تفلون
1. قبل از شستشو
قبل از شستن ظروف تفلون اجازه دهید ظروف خنک شوند، زیرا انداختن تفلون داغ در آب سرد سطح آن را ناهموار و تغییر میدهد. همچنین بعد از هر بار استفاده از آب ولرم به جای آب گرم استفاده کنید.
2. شویندهها
استفاده از شوینده ظرفشویی و دمای گرم عمر ظروف را کوتاه میکند و مراقب باشید هرگز از مواد تمیز کننده خشن مانند سفید کننده، پاک کنندههای ساینده یا سایر مواد شیمیایی بر روی سطوح ظرف استفاده نکنید.
3. خودداری از ماشین ظرفشویی
سعی کنید همیشه وسایل آشپزی نچسب را با دست و آب گرم و صابون بشویید زیرا گرمای زیاد ماشین ظرفشویی نه تنها سطوح نچسب را خراب میکند بلکه باعث کم شدن عمر آنها میشود.
4. تمیزی بلافاصله با بعد از استفاده
درست است که کیفیت ظروف نچسب از چسبیدن اکثر مواد غذایی جلوگیری میکند، اما اگر بعد از اتمام طبخ غذا تمیز نشود اکثر باقی مانده غذا به آن میچسبد، بنابراین بهتر است داخل و خارج ظرف را با صابون، آب و پارچه میکروفیبر بشویید.
5. خودداری از پد ساینده و فلزی
هرگز از سایندههایی مانند پشم استیل، برس سفت، یا پدهای تمیز کننده استفاده نکنید. این مواد خشن باعث خراش سطح و خراب شدن ظروف تفلون میشوند.
6. خشک کردن
بعد از شستشو، ظروف را کاملاً خشک کنید علاوه بر این برای جلوگیری از خراشیدگی و آسیب دیدن سطح آن، یک دستمال خشک یا تمیز بین آنها قرار دهید. هیچ وقت ظرفها را روی یکدیگر قرار ندهید.
ترفندهای های شستن ظروف تفلون
آب و سرکه
آب و سرکه یکی از روشهای شستشوی ظروف تفلون از چربی و ذرات غذا است برای این منظور، حدود ½ فنجان سرکه و ½ فنجان آب را با هم مخلوط کرده و درون ظرف ریخته و 5 الی 10 دقیقه روی اجاق گاز قرار دهید، با داغتر شدن آب و سرکه و شروع به جوشیدن کردن، روغن و ذرات غذا شروع به بالا آمدن به سطح آب میکنند.
مواد شوینده
در صورت سوختگی ظروف تفلون، مقداری آب در ظرف ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس یک قاشق غذاخوری مواد شوینده به آن اضافه کنید و پس از 15 دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید تا شاهد از بین رفتن سوختگیها باشید.
جوش شیرین
یک گزینه طبیعی دیگر برای شستشوی ظروف تفلون استفاده از جوش شیرین و محلول آب است که به حذف باقی مانده غذاها کمک میکند.
برای تمیزی بهتر ظروف تفلون ابتدا قسمتهای مساوی آب و جوش شیرین را مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آید. سپس با استفاده از اسفنج غیر فلزی به آرامی روی ظرف تفلون بکشید و اجازه دهید خمیر به مدت پانزده دقیقه بماند. بعد از آن ظرف را کاملاً بشویید.