غذاها
طرز تهیه شیر پلوی تبریزی؛ خوشمزه و مجلسی
شیر پلوی تبریزی یکی از غذاهای محلی تبریز است.
مواد لازم
- برنج: سه و نیم پیمانه
- کره: ۲۰۰ گرم
- شیر: چهار پیمانه
- زعفران: یک قاشق چایخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- کشمش پلویی: یک پیمانه
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
- فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
- پیاز داغ: یک پیمانه
- خلال پسته: یک پیمانه
- آب: دو پیمانه
- آب پیاز: به میزان لازم
- گلاب: ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه شیر پلوی تبریزی
- فیلههای مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزهدار میکنیم.
- برنج دانه بلند را با آب جوش نیم ساعت قبل خیس میکنیم.
- نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه ریخته تا بجوشد.
- آب برنج را خالی میکنیم و آن را داخل شیر میریزیم نمک، زعفران و گلاب را هم اضافه میکنیم.
- نیمی از شیر که تبخیر شد، کره را میریزیم و میگذاریم بماند تا شیر کاملاً جذب برنج شود. ۳۵ دقیقه دمکنی میگذاریم تا بپزد.
- کشمش را با کمی کره و دارچین با هم سرخ میکنیم.
- فیلههای مرغ مزهدار شده را سرخ کرده و بعد در کره تفت میدهیم.
- برنج پخته شده را در ظرف مورد نظر ریخته و کشمش، پیاز داغ و خلال پسته را روی برنج میریزیم و تزیین میکنیم، فیلههای مرغ را هم روی برنج قرار میدهیم.