نکات آشپزی

طرز استفاده از کاغذ روغنی در سینی فر + قابلمه + سرخ کن

کاغذ روغنی یکی از ابزارهای پرکاربرد در آشپزی است که به‌دلیل ویژگی‌هایی مانند نچسب بودن و مقاومت نسبت به حرارت، مانع چسبیدن غذا به ظروفی مانند سینی فر، قابلمه و… می‌شود. این ابزار را می‌توان جایگزین استفاده از روغن کرد یا برای کاهش حجم روغن مصرفی مورد استفاده قرار داد. در این مطلب طرز استفاده از کاغذ روغنی به صروت صحیح را توضیح می‌دهیم. استفاده صحیح از کاغذ روغنی تاثیر زیادی در بهبود کیفیت غذا دارد، همراه ما باشید تا با روش استفاده صحیح این ابزار آشنا شوید.

طرز استفاده از کاغذ روغنی در سینی فر

استفاده از کاغذ روغنی در سینی فر بسیار ساده است اما با رعایت چند نکته کلیدی نتیجه استفاده از این ابزار بهتر می‌شود، این نکات عبارتند از:

  • همیشه کاغذ روغنی را متناسب با اندازه سینی فر برش بزنید و از استفاده کاغذ بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از اندازه سینی خودداری کنید. این کار از آویزان دشن لبه کاغذ روی غذا یا کیک جلوگیری می‌کند. البته در پخت بعضی خوراکی‌ها مانند کیک براونی نیاز است که لبه‌های کاغذ کمی از دیواره سینی بلندتر باشند تا خارج کردن کیک از قالب به‌راحتی انجام شود.
  • قبل از قرار دادن کاغذ در سینی فر، کمی آن را چرب کنید تا کاغذ در قالب حرکت نکند. این کار به یکدست شدن مواد و پخت یکنواخت غذا در فر کمک می‌کند. سنگین کردن گوشه‌های کاغذ یا استفاده از مقدار کمی روغن یا کره برای چسباندن کاغذ به سینی می‌تواند از بلند شدن یا جابه‌جایی کاغذ در طول پخت جلوگیری کند.

طرز استفاده از کاغذ روغنی در سینی فر گرد

در مورد استفاده از کاغذ روغنی برای سینی فر باید به دمای مجاز استفاده از کاغذ توجه کنید. دمای مجاز استفاده از بیشتر انواع این محصول 220-230 درجه سانتی‌گراد است و در صورت قرارگیری در معرض دمای بالاتر احتمال آتش گرفتن آن وجود دارد.

نحوه استفاده از کاغذ روغنی در قابلمه

کاغذ روغنی در قابلمه هم قابل استفاده است و مانع چسبیدن موادغذایی به کف قابلمه شده و در کاهش مصرف روغن موثر است. طرز استفاده از کاغذ روغنی در قابلمه هم بسیار ساده است و تنها باید به چند نکته برای ایمنی بیشتر و نتیجه‌گیری بهتر کمک کرد که این نکات عبارتند از:

  • برش دادن کاغذ پیش از استفاده: پیش از استفاده از کاغذ روغنی در قابلمه آن را به اندازه مناسب برش بزنید. برای انجام راحت‌تر این کار می‌توانید از درب قابلمه استفاده کنید.
  • چرب کردن کف قابلمه: بعد از برش زدن کاغذ به اندازه مناسب، کافی است با کمک یک فرچه کیک و شیرینی کمی روغن کف قابلمه بکشید و سپس کاغذ را قرار دهید. اگر قصد تهیه غذا به‌صورت بخارپز دارید، نیازی به انجام این مرحله نیست و تنها باید کاغذ را کف قابله قرار دهید.
  • اضافه کردن مواد غذایی: پس از قرار دادن کاغذ، مواد غذایی را به آرامی در قابلمه بریزید. از ریختن یکباره مواد خودداری کنید تا کاغذ در قابلمه جابجا نشود.
  • برداشتن کاغذ: پس از پخت غذا، به آرامی کاغذ را از کف قابلمه جدا کنید. اگر از کاغذ روغنی برای پخت برنج یا کیک در قابلمه استفاده می‌کنید، کافی است محتویات قابلمه را در ظرف سرو برگردانید و سپس کاغذ را از ته دیگ یا کیک جدا کنید.

اگر برای کاهش مصرف روغن از کاغذ مخصوص در قابلمه استفاده می‌کنید، در زمان هم زدن و مخلوط کردن غذا باید مراقب جابجایی کاغذ باشید. همچنین از استفاده کاغذ روغنی به صورت مستقیم و روی شعله زیاد خودداری کنید زیرا احتمال سوختن کاغذ وجود دارد.

طرز استفاده از کاغذ روغنی در سرخ‌ کن

این روزها از کاغذ روغنی برای کاهش حجم روغن مصرفی در سرخ کن‌ها، به‌ویژه سرخ‌ کن‌های بدون روغن هم استفاده می‌شود. طرز استفاده از کاغذ روغنی در سرخ کن‌ها تفاوت زیادی با روش عادی استفاده از این ابزار ندارد، با این‌حال توجه به نکاتی که در ادامه خواهیم گفت به استفاده بهتر از کاغذ کمک می‌کند.

  • انتخاب کاغذ روغنی مناسب: برای استفاده از کاغذ روغنی در سرخ کن باید نوع مناسب آن را انتخاب کنید. کاغذ روغنی برای استفاده در سرخ کن باید مقاوم به حرارت باشد. برای جلوگیری از بروز مشکل حین پخت بهتر است از کاغذ روغنی مخصوص سرخ کن استفاده کنید.
  • برش کاغذ: پیش از استفاده کاغذ را به اندازه سبد یا سینی سرخ کن برش دهید. در بعضی مدل‌ها کاغذ آماده با اندازه مناسب و مطابق با سینی موجود است و می‌توانید به جای برش کاغذهای بزرگ، از آن‌ها استفاده کنید.
  • سوراخ کردن کاغذ: در بعضی از مدل‌های سرخ کن بدون روغن نیاز است که در سطح کاغذ روغنی چند سوراخ ایجاد کنید تا گردش هوا در دستگاه بهتر انجام شده و غذای روی کاغذ پخت یکنواختی داشته باشد.

برای استفاده از کاغذ روغنی در دستگاه سرخ کن باید به این نکته هم توجه داشته باشید که از برخورد کاغذ با المنت‌های دستگاه خودداری کنید. این اتفاق باعث سوختن کاغذ و آسیب به دستگاه می‌شود.

نکات مهم انتخاب کاغذ روغنی

برای دریافت بهترین نتیجه از استفاده کاغذ روغنی در پخت‌وپز باید نوع مناسب این محصول را انتخاب کنید. چند ویژگی یک کاغذ روغنی خوب و باکیفیت عبارتند از:

  • مقاومت در برابر حرارت: اغلب کاغذهای روغنی برای دماهای تا 220 درجه سانتی‌گراد طراحی شده‌اند اما برخی مدل‌ها مقاومت بیشتر یا کمتر دارند.
  • تناسب با روش پخت: اگر از فر یا سرخ‌ کن استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که کاغذ در برابر حرارت مستقیم یا طولانی‌مدت مقاوم باشد.
  • ضخامت: کاغذ روغنی نباید بیش از اندازه نازک باشد. کاغذهای خیلی نازک ممکن است در حین پخت پاره شده یا بسوزند.

سخن پایانی

طرز استفاده از کاغذ روغنی تاثیر زیادی در کیفیت غذایی که با کمک این ابزار پخته می‌شود، دارد. هرچند استفاده از این وسیله آشپزی به ظاهر ساده است اما باید به نکات و اصول استفاده از آن توجه کرد. در این مطلب به بررسی چگونگی استفاده از کاغذ روغنی در پرکاربردترین ظروف و وسایل پخت‌وپز پرداختیم. همان‌طور که گفته شد، در هرکدام از ظروف آشپزی نوع خاصی از کاغذ روغنی کاربرد دارد. استفاده از کاغذ روغنی مناسب و متناسب با نوع ظرف، میزان مصرف روغن را کاهش داده و به طبخ عالی غذا کمک می‌کند.

منابع:

4/5 - (1 امتیاز)
🍽️ نظرت درباره این دستور آشپزی چیه؟
اگر این غذا رو درست کردی یا نظری درباره طعم، زمان پخت یا تجربه‌ات داری، خوشحال می‌شیم پایین همین صفحه برامون بنویسی! 👇

آیا به آموزش زبان عربی علاقه‌مند هستید؟

یادگیری مکالمه عربی اماراتی و عمانی از سطح پایه تا حرفه‌ای با تلفظ بومی، مناسب سفر، کار یا مهاجرت.

شروع یادگیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا