حلوا و فرنی

طرز تهیه آرد برنج خانگی برای فرنی نوزاد

آرد برنج آردی است که از برنج درست می‌شود. برای تهیه آرد برنج بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید. آرد برنج ایرانی عطری فوق العاده داشته و دارای ارزش غذایی بالایی می‌باشد. آرد برنج کاربردهای بسیاری دارد. در بعضی از کیک‌ها و شیرینی‌ها از آرد برنج در کنار آرد گندم استفاده می‌شود. آرد برنج در تهیه غذاهای کودکان و نوزادان نیز کاربرد زیادی دارد. علاوه بر این موارد برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند و نمی‌توانند از آردهای گلوتن دار مثل آرد گندم استفاده کنند آرد برنج یک گزینه مناسب می‌باشد.

آردهای برنج بازاری معمولاً عطر و بویی ندارند علاوه بر این ممکن است نکات بهداشتی در تهیه آن رعایت نشده باشد. برای اینکه از نوع برنجی که آرد برنج از آن تهیه می‌شود مطمئن باشید و یک آرد برنج مقوی و خوش عطر داشته باشید بهترین گزینه تهیه آرد برنج در خانه می‌باشد. تهیه آرد برنج خانگی بسیار ساده بوده و شما می‌توانید به راحتی در خانه آرد برنج درست کنید. در ادامه طرز تهیه آرد برنج خانگی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه آرد برنج خانگی

  • برنج ایرانی مرغوب
  • مخلوط کن یا آسیاب برقی

طرز تهیه آرد برنج خانگی

طرز تهیه آرد برنجچگونه آرد برنج خانگی درست کنیم

مرحله اول: برنج را داخل یک آبکش یا صافی بزرگ ریخته آن را زیر آب سرد خوب می‌شوییم. به طوری که تمام دانه‌های برنج شسته شوند.

مرحله دوم: برنج شسته شده را در ظرفی ریخته روی آن مقداری آب سرد می‌ریزیم. حدوداً شش ساعت زمان می‌دهیم تا برنج در آب خوب خیس بخورد.

مرحله سوم: برنج خیس خورده شده را در آبکش ریخته و یک ساعت صبر می‌کنیم تا آب آن خارج شود. سپس برنج‌ها را بر روی یک دستمال نخی تمیز پهن می‌کنیم. مدت زمانی که برنج‌ها باید بر روی دستمال نخی خشک شوند بستگی به شرایط محیط دارد. برنج نباید کاملاً خشک شود. هنگامی که برنج‌ها به قدری خشک شدند که سطح آن‌ها خیس نباشد اما داخل برنج‌ها کمی مرطوب باشد، برای تهیه آرد برنج مناسب هستند. حدوداً یک الی دو ساعت در دمای معمولی اتاق برنج‌ها به این شرایط می‌رسند.

مرحله چهارم: پس از خشک شدن نسبی برنج‌ها، مقدار کمی از آن را برداشته در مخلوط کن می‌ریزیم.

مرحله پنجم: مخلوط کن را روی درجه تند روشن می‌کنیم و برنج‌ها را آسیاب می‌کنیم تا مطابق شکل به آرد تبدیل شود.

مرحله ششم: آرد برنج به دست آمده را از الک رد می‌کنیم. برنج‌هایی که در بالای الک جمع شدند را مجدداً در مخلوط کن ریخته و آسیاب می‌کنیم. این کار را ادامه می‌دهیم و در هر مرحله برنج‌های آسیاب شده را از الک رد کرده و بقیه را مجدداً الک می‌کنیم.

مرحله هفتم: آردهای الک شده را در حد چند ثانیه روی حرارت می‌گذاریم تا خشک شود. حرارت باید پایین باشد و  فقط در حد چند ثانیه رطوبت آرد گرفته شود.

مرحله هشتم: آردها را پس از خشک شدن در ظرف مناسب دربسته ریخته داخل یخچال یا کابینت خنک قرار می‌دهیم.

نکات تهیه آرد برنج خانگی

  • برای تهیه آرد برنج خانگی از برنج‌های ایرانی مثل طارم یا هاشمی شمال یا برنج کامفیروز شیراز استفاده کنید.
  • می‌توانید از آسیاب برقی‌های کوچک نیز برای آرد کردن برنج‌ها استفاده کنید.
  • در مرحله‌ای که آرد برنج را به منظور خشک شدن حرارت می‌دهید دقت کنید که آرد نسوزد یا بوی آرد بلند نشود. همچنین برای گرفتن رطوبت آرد می‌توانید آردها را یک روز در دمای اتاق قرار دهید تا خشک شود.
  • اگر رطوبت آرد را نگیرید و آن را با رطوبت در ظرف در بسته بریزید پس از مدتی آرد شما تخته می‌شود و کپک می زند.

ارزش غذایی

آهن، کلسیم، منیزیم،پتاسیم، ویتامین ب ۶ از جمله ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌های موجود در آرد برنج می‌باشند. استفاده از آرد برنج برای تهیه غذای نوزادان بسیار متداول بوده و باعث تقویت نوزادان می‌شود. آرد برنج همچنین دارای فیبر می‌باشد و برای سالمندان و نوزادان یک ماده غذایی با ارزش محسوب می‌شود.

میزان کالری

هر صد گرم  آرد برنج خانگی ۳۶۵ کیلو کالری انرژی به بدن می‌رساند که برای سوزاندن این مقدار انرژی حدوداً ۳۵ دقیقه پیاده روی تند مناسب می‌باشد. البته آرد برنج معمولاً به مقدار کم در غذاهایی نظیر فرنی، حریره و … به کار برده می‌شود و این میزان آرد برنج کالری قابل توجهی به بدن نخواهد رساند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
nikstar

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا