غذاها

طرز تهیه برنج کته برای یک نفر

شاید درست کردن یک کته خوب کار ساده‌ای به نظر برسد. اما خیلی وقت‌ها می‌بینیم که کته‌های ما به هم چسبیده، له یا سفت می‌شود. ترفندهای مهم و ساده‌ای وجود دارد که با رعایت آن می‌توانید برنج کته را به شکل قد کشیده، خوش شکل و خوش طعمی بپزید. برای آماده کردن کته از هر برنجی مثل ایرانی، پاکستانی، هندی یا غیره می‌توان استفاده کرد. اما اگر می‌خواهید عطر و طعم خوب برنج را بچشید، پیشنهاد ما برنج ایرانی است.

روش پخت برنج کته برای یک نفر

مواد لازم برای تهیه کته ساده:

  • 1 پیمانه برنج خام
  • 10 گرم کره یا نصف قاشق غذاخوری روغن
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه برنج کته ساده:

اولین مرحله شستن برنج است، برای اینکه موقع پختن به شکل دانه دانه باشد و به هم نچسبند و نهایتاً سفید باشد. دو تا سه بار شستن کافی است. اگر برنجی که استفاده می‌کنید هندی است باید نزدیک ۲۰ دقیقه آن را نم کنید، برای برنج ایرانی ۱۰ دقیقه خیس خوردن کافی است. برنج‌هایی که زود از هم وا می‌روند را نباید نم کنید و بلافاصله بعد از شستن آن را بجوشانید. در این مرحله لزومی به اضافه کردن نمک به آب نیست.

نکته: از آب گرم برای نم کردن برنج استفاده نکنید، زیرا باعث له شدن در طول پخت می‌شود.

مرحله دوم انتخاب قابلمه درست است. باید ظرفی را انتخاب کنید که برنج شما تنها یک سوم آن را پر کند، وگرنه بخاطر کوچک بودن قابلمه کته شما شفته می‌شود.

مرحله سوم اضافه کردن مقدار درست آب به برنج است. در این مرحله باید برنج شسته شده را به شکلی در قابلمه بریزید که بصورت یکدست ته ظرف را بگیرد. بعد انگشتان را روی سطح برنج بگذارید و شروع به اضافه کردن آب کنید، آنقدر آب بریزید تا به یک بند انگشت شما برسد، این مقدار برای برنج ایرانی است. اگر از برنج هندی استفاده می‌کنید، لازم است یک و نیم بند آب اضافه کنید چون جوش بیشتری می‌خواهد.

مرحله چهارم وقت اضافه کردن نمک و روغن است. حتماً نمک را قبل از قرار دادن قابلمه روی حرارت اضافه کنید، چون باعث می‌شود دانه‌های برنج حالت خودشان را نگه دارند و وا نروند. روغن را فراموش نکنید، روغن به نچسبیدن دانه‌های برنج به هم کمک می‌کند. دقت کنید که زیاد بودن روغن باعث شفته شدن کته شما می‌شود.

نکته: میزان نمک مناسب برای یک پیمانه برنج، به اندازه یک قاشق چایخوری سرخالی است. به ازای هر پیمانه برنج هم باید نصف قاشق غذاخوری روغن مایع یا جامد آب شده اضافه کنید.

در مرحله پنجم پخت کته باید قابلمه را روی شعله‌ای متناسب با اندازه آن قرار دهید و حرارت را بالا ببرید تا شروع به جوشیدن کند. سپس شعله را کم کنید (نه مثل دم کردن) و در قابلمه را بگذارید تا آب برنج تمام شود. وقتی آب برنج تمام شد سوراخ‌هایی در سطح آن ایجاد می‌شود و مقدار کمی آب ته برنج می‌ماند. حالا باید دم کنی را روی در قابلمه بگذارید.

نکته: در طول جوشیدن برنج از هم زدن آن خودداری کنید، چون برنج شفته می‌شود. بعد از تمام شدن آب چند دانه از آن را امتحان کنید، اگر مغز آن هنوز خشک است باید تقریباً یک فنجان آب جوش درون قابلمه بریزید تا باز هم جوش بخورد.

مرحله ششم دمکش کردن برنج است که قلق خودش را دارد. برای بهتر دم کشیدن باید برنج‌ اطراف را در وسط قابلمه جمع کنید و با انتهای قاشق چند سوراخ روی آن درست کنید تا به دم کشیدن بهتر کمک کند. حالا حرارت را خیلی کم کنید و ۲۰ دقیقه منتظر باشید تا حسابی دم بکشد.

مرحله آخر نوبت به کشیدن کته خوشمزه‌ای است که با دقت آن را تهیه کرده‌اید.

نکات مهم پخت برنج کته

  • با کفگیر، آرام برنج را از اطراف جمع کنید و در وسط قابلمه حالت تپه‌ای جمع کنید. با ته کفگیر چند حفره وسط برنج ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد.
  • روی در قابلمه دمکنی قرار دهید و حرارت را خیلی کم کنید و صبر کنید تا ۲۰ دقیقه برنج خوب دم بکشد.

اگر برنجی دارید که زود شفته‌‌ می‌شود به نکات زیر توجه کنید:

  • نباید بیشتر از یک بند انگشت آب به آن اضافه کنید.
  • موقع جوشیدن آن را هم نزنید.
  • اصلا آن را خیس نکنید و بعد از شستن آن را بجوشانید.
  • برای دم کردن، مقدار آب ته قابلمه باید خیلی کم باشد تا وا نرود.
3.8/5 - (5 امتیاز)

دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش

اطلاعات بیشتر...
منبع
parsidaydelgarmdeltapayam

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا