دسر

طرز تهیه حلوا زعفرانی

حلوا یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین دسرهای ایرانی بوده که انواع مختلفی دارد. از گذشته‌ها حلوا پای ثابت مراسمات عزاداری، مناسبت‌های مذهبی مانند نذریهای ماه محرم و سفرههای ماه رمضان بوده است. حلوا زعفرانی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع این دسر است که به روش‌های متنوعی تهیه می‌شود. مواد اصلی تهیه این دسر آرد، شکر، زعفران، روغن مایع و کره است. مهم‌ترین گزینه در میان تمامی این مواد اولیه، زعفران آن است. اگر از زعفران بی‌کیفیت استفاده کنید، نمی‌توانید از کیفیت حلوا خود اطمینان داشته باشید. برای خرید زعفران باکیفیت، باید به نکات مختلفی مانند برند، نوع، قیمت، محل کشت و … دقت داشته باشید. همچنین می‌توانید از طریق لینک https://saharkhizland.com/products/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86/ بهترین زعفران موجود در بازار را خریداری کنید.

برای آشنایی با طرز تهیه حلوا زعفرانی و نکات و فوت و فن‌های مهم در تهیه این دسر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

دستور پخت حلوا زعفرانی

حلوا زعفرانی بافت نرم و لطیفی داشته و در مدت زمان کوتاهی تهیه می‌شود. طرز تهیه حلوا زعفرانی و مواد اولیه آن به شرح زیر است:

مواد مورد نیاز

اندازه برای ۴ نفر

آرد

۱ پیمانه

شکر

۱ پیمانه

آب

۱ پیمانه

گلاب

۲/۱ پیمانه

پودر هل

۲/۱ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده

به مقدار لازم

روغن‌مایع

۲/۱ پیمانه

کره

۱۰۰ گرم

مرحله اول؛ تهیه شهد

برای درست کردن شهد، ابتدا آب، گلاب، زعفران و پودر هل را درون قابلمه‌ای ریخته و به آن شکر اضافه کنید. ترکیب به‌دست‌آمده را آن‌قدر هم بزنید که شکر به طور کامل حل شود.

مرحله دوم؛ گرم کردن شهد

قابلمه محتوی شهد را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. توجه کنید شهد به هیچ وجه نباید جوشیده شود؛ چرا که غلیظ شده و به خوبی در آرد حل نمیشود.

مرحله سوم؛ تفت دادن آرد

یک پیمانه آرد را درون تابه ریخته و ۳۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا بو و مزه خامی آن گرفته شود.

مرحله چهارم؛ الک کردن آرد

آرد تفت داده شده را الک کنید تا ذرات آن از هم جدا شود و حلوا بافت نرم و لطیف‌تری داشته باشد. سپس آرد الک شده را به درون تابه برگردانید.

مرحله پنجم؛ افزودن کره و روغن‌مایع به تابه

کره را به درون تابه ریخته و صبر کنید تا ذوب شود. سپس مقداری روغن‌مایع نیز به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا به رنگ دلخواهتان برسد.

مرحله ششم؛ افزودن شهد

شهد را کم‌کم و طی ۳ الی ۴ مرحله به حلوا اضافه کنید تا به خوبی جذب شود. در هر مرحله که شهد را اضافه کردید، حلوا را تفت دهید تا به خوبی جذب شود. بعد از اینکه مقداری از شهد را به حلوا اضافه کردید، کمی از آن بچشید. اگر حلوا به شیرینی مورد نظرتان رسیده بود، بقیه شهد را به آن اضافه نکنید.

مرحله هفتم؛ آماده‌شدن حلوا

حلوا را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه هم بزنید تا بافت سفتی پیدا کند. اگر بعدازاین زمان متوجه شدید که حلوا هنوز شل است، چند دقیقه دیگر آن را بر روی حرارت ملایم تفت دهید. بعد از اینکه حلوا زعفرانی به غلظت مناسبی رسید و حالت خمیری پیدا کرد، آن را به صورت گهواره‌ای درون تابه جمع کنید.

مرحله هشتم، تزیین حلوا

بعد از اینکه حلوا آماده شد آن را در ظرف مناسبی بریزید و به دلخواه تزیین کنید. می‌توانید حلوا را دو قسمت تبدیل کرده و به نصف آن پودر کاکائو اضافه کنید تا دو رنگ شود.

‌نکات طلایی و ترفندهای تهیه حلوا زعفرانی

طرز تهیه حلوا زعفرانی پیچیده نیست؛ اما با رعایت نکات زیر می‌توانید این دسر خوشمزه را به بهترین و خوشمزه‌ترین شکل ممکن آماده کنید:

  • به منظور براق و خوشمزه شدن حلوا می‌توانید بعد از تهیه حلوا و قبل از خاموش کردن حرارت، حدود ۵۰ گرم کره به آن اضافه کنید.
  • برای تهیه حلوا زعفرانی می‌توانید از آرد برنج، آرد سنگک و آرد سفید استفاده کنید. استفاده از آرد سفید باعث نرم و لطیف شدن بافت حلوا شد. اگر دوست دارید رنگ حلوا روشنتر شود، از آرد برنج استفاده کنید.
  • اگر قصد دارید حلوا را در داخل دیس پهن کرده و تزیین کنید، اجازه دهید حلوا کمی خنک شود؛ اما برای تزیین با ماسوره، حلوا باید گرم و کمی شل باشد.
  • هرگز شهد سرد را به آرد اضافه نکنید؛ چرا که باعث سفت شدن بافت حلوا می‌شود. قبل از افزودن شهد به حلوا، آن را گرم کنید.
  • آرد الک شده باید با حرارت ملایم تفت داده شود. اگر حرارت بالا باشد، آرد می‌سوزد و حلوا طعم خوبی نخواهد داشت.
  • هر چه آرد را بیشتر تفت دهید، رنگ حلوا زعفرانی تیره‌تر خواهد شد.
  • برای اینکه آرد ته نگیرد و تمام قسمت‌های آن به طور یکسان تفت داده شود، آن را مداوم هم بزنید.
  • می‌توانید حلوا زعفرانی را با استفاده از مواد مختلفی همچون گل محمدی، پودر پسته، کنجد، گردو، پودر نارگیل و خلال بادام تزیین کنید.
  • شعله گاز در تمام مراحل تهیه حلوا باید ملایم باشد و در زیر تابه نیز یک شعله‌پخش‌کن قرار دهید.
  • اگر حلوا زعفرانی به علت استفاده بیش از حد از روغن شل شد، مقداری آرد الک شده به آن اضافه کرده و تفت دهید. اما اگر شل‌شدگی حلوا به دلیل زیاد بودن شهد باشد، آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا تبخیر شود.
  • می‌توانید میزان شیرینی حلوا را باتوجه‌به ذائقه خود تنظیم کنید.
  • برای تهیه این نوع حلوا از زعفران مرغوب و با کیفیت استفاده کنید. هر چه کیفیت زعفران بالاتر باشد رنگ حلوا خوش‌رنگ‌تر و عطر آن بهتر خواهد شد.
  • اگر بافت حلوا سفت و خشک شد، مقداری شهد گرم به آن اضافه کنید.

سخن پایانی

حلوای زعفرانی یکی از خوشمزه‌ترین و سنتی‌ترین دسرهای ایرانی است که دستور پخت راحتی دارد. تهیه حلوا نیازمند داشتن صبر و حوصله زیادی است؛ چرا که آرد الک شده باید بر روی حرارت ملایم تفت داده شود. شکر، آرد و زعفران دم کرده از اصلی‌ترین مواد برای تهیه حلوا زعفرانی هستند. این دسر بسیار مغذی و نشاط‌آور است و میتواند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کند. طرز تهیه حلوا زعفرانی در شهرهای مختلف ایران، متفاوت است. رعایت برخی نکات که در این مطلب به آن اشاره کردیم راز تهیه یک حلوای خوشمزه و خوش‌رنگ است.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا