خورشها و قلیهها
طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه خورش ریواس به 3 روش مختلف
خورش ریواس غذای محلی استان کردستان و استان خراسان رضوی شهر نیشابور است.
تبلیغات
دستور شماره یک
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:
- ریواس: یک کیلوگرم
- گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
- پیاز: ۲ عدد
- شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
- نعنا تازه: ۱۵۰ گرم
- جعفری تازه: ۲۵۰ گرم
طرز تهیه خورش ریواس:
- ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود. پسازآن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلاییرنگ شود.
- گوشت را بشویید و به صورت قیمهای خرد کنید، سپس به پیازداغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاقگاز صبر کنید.
- در این فاصله ریواسها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳ سانتیمتری یا به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.
- حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
- بعدازآنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعدازآن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.
نکته 1: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش میشود.
نکته 2: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له میشود.
نکته 3: با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.
تبلیغات
دستور شماره دو
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:
- ریواس؛ یک و نیم کیلوگرم
- گوشت بدون استخوان؛ نیم کیلوگرم
- پیاز؛ یک عدد
- زعفران ساییده شده؛ نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه خورش ریواس:
در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ کرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان ۳–۲ لیوان آب را اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه کنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت ۱۰ دقیقه سرو کنید.
نکته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعمدهنده استفاده شده است.
دستور شماره سه
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:
- گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
- ریواس تازه: ۵۰۰ گرم
- جعفری: ۲۰۰ گرم
- نعنا: ۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- روغن مایع: به اندازه کافی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه خورش ریواس:
- ریواس را بشویید و پوست نازک روی ساقههای ریواس را جدا کنید و به تکههای مساوی خرد کنید.
- پیازهای خرد شده، گوشت خرد شده و ۴ لیوان آب را داخل قابلمهای بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود.
- جعفری را خرد کنید و همراه با نعنا خشک در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس به گوشت پخته اضافه کنید.
- پس از ۳۰ دقیقه ریواسهای خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه نمایید.
- ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس همراه با برنج سرو کنید.
تبلیغات