خورش‌ها و قلیه‌ها

طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه خورش ریواس به 3 روش مختلف

خورش ریواس غذای محلی استان کردستان و استان خراسان رضوی شهر نیشابور است.

دستور شماره یک

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:

  • ریواس: یک کیلوگرم
  • گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
  • نعنا تازه: ۱۵۰ گرم
  • جعفری تازه: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه خورش ریواس:

  1. ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. پس‌ازآن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود.
  2. گوشت را بشویید و به صورت قیمه‌ای خرد کنید، سپس به پیازداغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق‌گاز صبر کنید.
  3. در این فاصله ریواس‌ها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳ سانتی‌متری یا به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.
  4. حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
  5. بعدازآنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعدازآن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.

نکته 1: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می‌شود.

نکته 2: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می‌شود.

نکته 3: با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.

دستور شماره دو

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:

  • ریواس؛ یک و نیم کیلوگرم
  • گوشت بدون استخوان؛ نیم کیلوگرم
  • پیاز؛ یک عدد
  • زعفران ساییده شده؛ نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه خورش ریواس:

در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ کرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان ۳–۲ لیوان آب را اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه کنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت ۱۰ دقیقه سرو کنید.

نکته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعم‌دهنده استفاده شده است.

دستور شماره سه

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:

  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
  • ریواس تازه: ۵۰۰ گرم
  • جعفری: ۲۰۰ گرم
  • نعنا: ۵۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • روغن مایع: به اندازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

طرز تهیه خورش ریواس:

  1. ریواس را بشویید و پوست نازک روی ساقه‌های ریواس را جدا کنید و به تکه‌های مساوی خرد کنید.
  2. پیازهای خرد شده، گوشت خرد شده و ۴ لیوان آب را داخل قابلمه‌ای بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود.
  3. جعفری را خرد کنید و همراه با نعنا خشک در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس به گوشت پخته اضافه کنید.
  4. پس از ۳۰ دقیقه ریواس‌های خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه نمایید.
  5. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس همراه با برنج سرو کنید.
به این مطلب امتیاز دهید

دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش

مشاهده آموزش
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا