خورش‌ها و قلیه‌ها

طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه خورش ریواس به 3 روش مختلف

خورش ریواس غذای محلی استان کردستان و استان خراسان رضوی شهر نیشابور است.

تبلیغات

دستور شماره یک

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:

  • ریواس: یک کیلوگرم
  • گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
  • نعنا تازه: ۱۵۰ گرم
  • جعفری تازه: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه خورش ریواس:

  1. ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. پس‌ازآن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود.
  2. گوشت را بشویید و به صورت قیمه‌ای خرد کنید، سپس به پیازداغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق‌گاز صبر کنید.
  3. در این فاصله ریواس‌ها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳ سانتی‌متری یا به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.
  4. حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
  5. بعدازآنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعدازآن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.

نکته 1: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می‌شود.

نکته 2: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می‌شود.

نکته 3: با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.

تبلیغات

دستور شماره دو

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:

  • ریواس؛ یک و نیم کیلوگرم
  • گوشت بدون استخوان؛ نیم کیلوگرم
  • پیاز؛ یک عدد
  • زعفران ساییده شده؛ نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه خورش ریواس:

در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ کرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان ۳–۲ لیوان آب را اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه کنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت ۱۰ دقیقه سرو کنید.

نکته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعم‌دهنده استفاده شده است.

دستور شماره سه

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:

  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
  • ریواس تازه: ۵۰۰ گرم
  • جعفری: ۲۰۰ گرم
  • نعنا: ۵۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • روغن مایع: به اندازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

طرز تهیه خورش ریواس:

  1. ریواس را بشویید و پوست نازک روی ساقه‌های ریواس را جدا کنید و به تکه‌های مساوی خرد کنید.
  2. پیازهای خرد شده، گوشت خرد شده و ۴ لیوان آب را داخل قابلمه‌ای بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود.
  3. جعفری را خرد کنید و همراه با نعنا خشک در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس به گوشت پخته اضافه کنید.
  4. پس از ۳۰ دقیقه ریواس‌های خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه نمایید.
  5. ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس همراه با برنج سرو کنید.
به این مطلب امتیاز دهید

تبلیغات

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا