خورشها و قلیهها
طرز تهیه خورش کنگر با گوشت گوسفندی

آنچه در این مقاله میخوانید
خورش کنگر از غذاهای محلی استان کرمانشاه است.
مناسب برای: 6 نفر
زمان آماده سازی و پخت: 2 ساعت
دستور شماره یک
مواد لازم برای تهیه خورش کنگر:
- گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
- کنگر سرخ شده: ۲ پیمانه
- نعنا و جعفری خرد و سرخ شده: ۱ پیمانه
- غوره: ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
- پیاز سرخ شده: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- آبغوره: نصف لیوان
- نمک و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه خورش کنگر:
- کنگر را خوب پاک کنید و بشویید (مواظب باشید از قسمت تیغدار آن چیزی باقی نماند).
- کنگر و همینطور نعنا و جعفری را جداگانه سرخ کنید.
- گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده و نمک و زردچوبه بپزید.
- در اواسط پخت گوشت، کنگر و نعنا و جعفری را اضافه کنید.
- زمانی که گوشت پخته شد، غوره و رب گوجهفرنگی و آبغوره و پیاز سرخ شده را به خورش اضافه کنید.
- خورش که جا افتاد در ظرف بریزید و با برنج نوش جان کنید.
دستور شماره دو
مواد لازم برای تهیه خورش کنگر:
- گوشت ماهیچه گوسفندی: ۵۰۰ گرم
- کنگر: ۲ کیلوگرم
- پیازداغ: ۳ قاشق سوپخوری
- روغن: ۳ قاشق سوپخوری
- آبلیموترش: نصف فنجان
- زعفران: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کنگر:
- گوشت را تکهتکه خرد میکنیم و میشوییم و با پیاز سرخکرده و با ۳ تا ۴ لیوان آب میگذاریم بپزد.
- بعد ساقههای کنگر تمیز کرده و تیغ آن را میگیریم و میشوییم و با ۳ تا ۴ قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و داخل گوشت میریزیم تا کنگر نیز پخته شود ولی زیاد له نشود.
- نمک و فلفل و آبلیمو و زعفران سائیده را در خورش میریزیم و میگذاریم خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.
نکته:
- برای نیم کیلو گوشت ۲ کیلو کنگر لازم است کنگر را بعد از تمیز کردن و تیغ گرفتن و شستن باید کمی سرخ کرد و داخل گوشت ریخت.
- خورش کنگر را میشود با نعنا و جعفری آماده کرد، در این صورت یک کیلو کنگر کافی است و ترشی آن آبلیمو یا غوره است، خورش کنگر را با قیمه و لیموعمانی نیز درست میکنند.
- بعدازاینکه قیمه و لپه کمی پخت کنگر را سرخ و اضافه مینمایند و کمی رب گوجهفرنگی به آن میزنند.