نان و شیرینی

زولبیا بامیه؛ طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی ساده و خوشمزه

تقریبا می شود گفت پایه ی سفره های افطار و سحر در ماه رمضان، زولبیا و بامیه است و بیشتر افراد علاقه ی زیادی به آن دارند. ولی زولبیا و بامیه دارای مضراتی است که خیلی بیشتر از فواید آن می باشد و باید مطالعه ی بیشتری در این زمینه انجام شود. در این مقاله روش طبخ زولبیا و بامیه نیز آورده شده است. زولبیا بامیه یک خوراکی ایرانی است که به اشکال دیگر و با روش طبخ متفاوت در سایر کشورهای آسیایی به ویژه در زمان ماه رمضان تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه بامیه:

  • آب: 1 لیوان
  • کره: 50 گرم
  • تخم مرغ درشت: 2 عدد
  • آرد: 1 لیوان
  • وانیل: به مقدار کم
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه شربت بامیه:

  • شکر: 2 لیوان
  • آب: 1 لیوان
  • گلاب: نصف لیوان
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • آب‌لیمو: 1 قاشق چای‌خوری

بامیهطرز تهیه بامیه ماه رمضان

طرز تهیه بامیه:

تهیه شربت بامیه:

1. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آب را به همراه کره در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از این که آب به جوش آمد شکر را اضافه کنید و با یک قاشق شکر را هم بزنید تا به طور کامل حل شود. سپس آب‌لیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید. برای داشتن بامیه خوش فرم تر بهتر است بگذارید روغن کمی خنک شود. در حد ولرم باشد کافی است، زیرا در این صورت بامیه فرصت کافی برای پف کردن پیدا می کند.

2. دراین مرحله آرد و وانیل را کم کم اضافه کنید و هم زدن مواد را متداوم ادامه دهید تا خمیری نرم به دست بیاید. پس از این که خمیر حالت گرفت 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و با خمیر مخلوط کنید تا کامل با خمیر ترکیب شود.

3. حدود 10 دقیقه هم زدن خمیر را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا خمیر بپزد. پس از این که مایه آماده شد قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که خنک شود. پس از خنک شدن تخم مرغ ها را اضافه کنید. تخم مرغ را با مایه به خوبی مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید.

4. یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار دهید. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید تا بامیه ها مانند فلافل در داخل شناور باشند. پس از این که روغن کاملا داغ شد، خمیر را از داخل قیف سر ماسوره مخصوص بامیه، داخل روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.(بهتر است لبه ی قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد) بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب با یک قاشق هم بزنید تا به هم نچسبند. بهتر است تعداد بامیه داخل قابلمه زیاد نباشد تا فضای کافی برای پف کردن را داشته باشد.

5. بامیه ها را پس از سرخ شدن روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. سپس آن ها را داخل شربت اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند. 3 دقیقه داخل شربت بمانند کافی است. توجه داشته باشید که در زمان اضافه کردن بامیه ها به شربت، دمای شربت باید متعادل باشد. پس از اینکه شربت به خورد بامیه ها رفت، بامیه ها را داخل ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

 ارزش غذایی بامیه:

  • کالری: 43
  • چربی: 10 گرم
  • کربوهیدرات: 20 گرم
  • پروتئین: 2 گرم

مواد لازم برای تهیه زولبیا:

  • نشاسته: 100 گرم
  • آرد: 2 قاشق چایخوری
  • ماست: نصف لیوان
  • کره: 1 قاشق چایخوری
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • جوش شیرین: یک چهارم قاشق چایخوری
  • عرق هل: به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا:

  • شکر: 2 لیوان
  • آب: 1 لیوان
  • گلاب: یک چهارم لیوان
  • زعفران دمکرده: 4 قاشق چایخوری
  • آب‌لیمو: به مقدار کم

زولبیاطرز تهیه زولبیا در خانه

طرز تهیه زولبیای خانگی

تهیه شربت زولبیا:

1. آب و شکر را پس از مخلوط کردن روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر به طور کامل حل شود. سپس آب‌لیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و پس از 10 الی 15 دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید.

2. در داخل یک ظرف جادار نشاسته و ماست را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس بگذارید مخلوط به مدت 5 دقیقه استراحت کند و پس از گذشت این زمان دوباره مخلوط ماست و نشاسته را خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود. ماستی که برای تهیه زولبیا استفاده می کنید باید متعادل باشد نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت.

3. کره را در فضای محیط قرار دهید تا نرم شود. آرد و کره را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط کردن را ادامه دهید تا مایه زولبیا یکدست شود. سپس جوش شیرین، هل و گلاب را اضافه کنید. غلظت مایه زولبیا باید مثل ماست باشد اگر سفت تر بود 1 قاشق گلاب به آن اضافه کنید. ( جوش شیرین باعث تردی بافت و خوشمزگی زولبیا می شود)

4. داخل قابلمه روغن بریزید، مقدار روغن باید به حدی باشد که زولبیاها در داخل آن شناور باشند. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. مایه زولبیا را از داخل قیفی که ته آن سوراخ است داخل روغن بریزید و شکل های دایره ای و درهم به آن بدهید. برای راحتی کار می توانید مایه زولبیا را درون یک جا سسی قرار دهید تا راحت تر و سریع تر به زولبیا ها شکل دهید.

5. پس از سرخ شدن تمام زولبیاها، آن ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. تمام زولبیاها را داخل شربت گرم قرار دهید و اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه داخل شربت بماند. در این مدت شهد شربت کاملا به خورد آن ها می رود و آماده می شوند. پس از گذشت این زمان زولبیا ها را در ظرف مورد نظر بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس سرو کنید.

امیدواریم با تهیه زولبیا و بامیه های خوشمزه لذت کافی را برده باشید و لحظات خوبی را در کنار خانواده سپری کنید و همیشه شیرین کام باشید.

کتاب الکترونیکی با زود انزالی خداحافظی کنید

شامل برنامه ماهانه + آموزش تصویری + تمرینات تایید شده توسط انجمن اورولوژی اروپا

اطلاعات بیشتر
منبع
hidoctoryjcگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن