سس ها

طرز تهیه سس سویا در منزل

طرز تهیه سس سویا خانگی

دوستان عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا 1 سال هم طول بکشه تولید بشه و بیشتر توی آسیای شرقی تهیه و استفاده میشه انواع کارخانه‌ای هم به دلیل وجود دستگاه‌های خیلی مجهز سریع آماده میشن این ترکیبی که براتون می‌نویسم ازنظر طعم و خاصیت به‌شدت شبیه سس سویا هست و جایگزین کردنش با سس سویا اصل کاملاً اصولیه و هیچ آسیبی به غذای شما وارد نمیکنه پس این سس سویا تقریباً میشه نمونه شبیه سس سویا اصل نه خودش!

سس سویا:

سس سویا (soy sauce یا soya sauce) نوعی سس تیره‌رنگ است که از دانه‌های گیاه سویا تهیه می‌شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای مزه‌دار کردن سوپ‌ها، مارینیدها، انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و دیگر سس‌ها استفاده می‌شود.

انواع سس سویا:

سس سویا می‌تواند غلیظ و پررنگ و یا رقیق و کم‌رنگ باشد. سس‌های سویای کم‌رنگ معمولاً شورتر از انواع تیره‌رنگشان هستند و می‌توان از آن‌ها در غذاهایی که نمی‌خواهند رنگشان تیره شود، استفاده نمود. سس‌های سویای تیره‌رنگ در مقایسه با انواع روشنشان غلیظ‌تر بوده ولی شوریشان کمتر است، بااین‌حال از طعم و مزهٔ قوی‌تری نسبت به سس‌های سویای کم‌رنگ برخوردارند.

مواد لازم برای تهیه سس سویا خانگی:

مواد اولیه برای تهیه سس سویا:

  • پودر سیر: 1 هشتم قاشق چای‌خوری
  • آب گوشت: 1 ونیم پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سفید: 1 هشتم قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل: 1 چهارم قاشق چای‌خوری
  • عسل: 2 قاشق چای‌خوری
  • سرکه بالزامیک: 4 قاشق چای‌خوری

مواد سس اصلی:

  • لوبیای سویا (تازه و سبز): 435 گرم
  • آرد: 340 گرم
  • نمک: 226 گرم
  • آب: 3 ونیم لیتر

طرز تهیه سس سویا:

  1. ابتدا آب گوشت را داخل تابه ریخته و روی حرارت به جوش آورید. وقتی به جوش رسید همه مواد به‌جز نمک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهید.
  2. حدود 15 دقیقه با حرارت بالا مایع را حرارت دهید تا تنها 1 فنجان از آن باقی بماند. مقدار مناسبی نمک را به سس اضافه کرده و اجازه دهید کاملاً سرد شود.
  3. سس را داخل شیشه‌ای چفت ریخته و اجازه دهید 1 هفته داخل یخچال استراحت کند.

خوب این چیزی که بالا گفتم حالت جایگزین اصلی سس رو داشت من براتون طرز تهیه خود سس سویا رو هم میذارم که اگر روزی به مواد اولیش دسترسی پیدا کردید بتونید تهیش کنید:

اول دانه‌های سویا رو با غلاف بپزید (درست شبیه پختن باقلا یا نخودفرنگی) بعد اونها رو از غلاف خارج کنید و با غذاساز کامل له کنید بهتره پوست نازک روش رو هم بگیرید البته اگر براتون سخته میتونید با پوست هم اونو پوره‌کنید.

پوره رو داخل یه ظرف مناسب بریزید و آرد رو 3 بار الک کنید و خیلی آروم و کم‌کم به پوره اضافش کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه و آرد تموم بشه.

حالا خمیر رو روی یه سطح صاف یا یه قالب مناسب خوب پهن کنید و با چاقو اونو به شکل مربع‌های ضخیم برش بدید.

مقداری پارچه رو خوب مرطوب کنید که کامل نم داشته باشه حالا یه ظرف مناسب در نظر بگیرید و اونو بذارید توی یه نایلون زیرش رو لایه مرطوب قرار بدید روش رو قطعات خمیر و دوباره روش همون نوع پارچه مرطوب رو بذارید بعد نایلون رو کاملاً چفت کنید طوری که اصلاً هواخور به داخل ظرف وجود نداشته باشه. حالا بذاریدش یه جای کاملاً خشک و تاریک (مثلاً زیر خاک) و بذارید از 1 هفته یا زمانی که کامل تخمیر بشه استراحت کنه …

به نظرم اجازه بدید حدود 1 ماه بمونه باید در انتها کامل خشک‌شده باشه و رنگش کامل قهوه‌ای بشه و کپک بزنه دقیقاً مثله شکل!
حالا نمک و آب رو باهم مخلوط‌کنید توی یه ظرف بزرگ و مواد رو به‌جای خشک و زیر نور آفتاب منتقلش کنید حالا ممکنه شما 2 ماه زمان نیاز داشته باشید یا 1 سال! بستگی به قدرت تخمیر و نوع دانه و قدرت آفتاب داره خیلی شرایط دیگه داره فقط اینکه هرروز روزی  2 تا  3 بار با قاشق چوبی باید همش بزنید و درش رو دوباره ببندید. سس وقتی آماده بشه قشنگ حالت روان پیدا میکنه و میشه ازش استفاده کرد!

حالا تصمیم با خودتونه سس آماده بخرید! یا نوع بالارو انتخاب کنید یا همین شیوه سنتی.

نکات:
1) حتماً قبل از مصرف شیشه را به‌خوبی تکان دهید.
2) عسل در واقع جایگزین ملاس (شکر مازندرانی) شده است اگر به ملاس اصل دسترسی دارید از آن استفاده کنید.
3) در صورت تمایل به‌جای آب گوشت از آب مرغ استفاده کنید اما به‌هیچ‌وجه عصاره استفاده نکنید.

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
tasvirezendegiگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا