طرز تهیه فلافل آبادانی خوشمزه

فلافل در اصل غذای بومی کشورهای شرقی دریای مدیترانه و خاستگاه اصلی آن کشور لبنان است؛ اما خاستگاه آن به زمان امپراتوری فرعونها در مصر باستان برمیگردد. میدانستید فلافل یکی از محبوبترین فینگرفودهای دنیاست؟ یکی از خوشمزهترین سبکهای فلافل درست کردن آن به روش لبنانیهاست که اتفاقاً آبادانیها هم به همین سبک فلافل را درست میکنند. نحوه درست کردن فلافل خانگی کار سختی نیست. فلافل اصل لبنانی و آبادانی یا همان فلافل عربی را معمولاً با نخود یا باقلا سبز و یا مخلوطی از هر دو درست میکنند. با ما باشید تا طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه و ترد اصل آبادانی، مواد اصلی فلافل خانگی و اینکه ترکیب ادویه فلافل شامل چیست به شما آموزش بدهیم.
طرز تهیه فلافل خانگی اصل آبادانی به سبک لبنانی
فلافل آبادانی چگونه درست میشود؟
مواد لازم برای تهیه فلافل آبادانی
- نخود خام: یک فنجان
- پیاز: یک عدد متوسط
- جعفری تازه: خرد و ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری
- گشنیز تازه: خرد و ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- سیر تازه: ۵ حبه
- ادویه مخصوص فلافل: به میزان لازم
اگر ادویه مخصوص فلافل در دسترس ندارید از این ادویهها استفاده کنید:
- فلفل قرمز خشک و آسیاب شده: یک و نیم قاشق چایخوری
- پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۴/۱ قاشق چایخوری
- فلفل سفید: ۴/۱ قاشق چایخوری
- آرد نخودچی: یک قاشق غذاخوری
- بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه فلافل خانگی اصل آبادانی به سبک لبنانی
طرز تهیه فلافل خوزستانی
طرز درست کردن فلافل در خانه بهاینترتیب است: نخودها را از یک روز قبل بخیسانید. در طی این مدت چند بار آب نخودها را عوض و تازه کنید. نخودهای خیسخورده، پیاز، فلفل، گشنیز، جعفری، نمک، سیر و زیره را در میکسر بریزید و همه را با هم مخلوط کنید تا زمانی که تمام مواد خوب خرد شوند و حالت خمیری پیدا کند. مایه بهدستآمده نباید زیاد شل باشد. ذرات مایه باید کمی درشتتر از ذرات شکر باشند. در مرحله بعد آرد نخودچی و بیکینگپودر را روی مواد مخلوط شده بپاشید و هم بزنید. باید میزان آرد برنج بهقدری باشد که وقتی میخواهید توپهای فلافل را درست کنید به دستتان نچسبند. برای چند ساعت مخلوط را درون یککاسه بریزید و روی آن را بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید. در یک ماهیتابه یا ظرف گود و عمیق روغن بریزید و اجازه بدهید روغن داغ شود. از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و با دست گرد کنید. میتوانید از اسکوپ مخصوص فلافل هم برای این کار استفاده کنید. توپها را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید سرخ شوند. فلافلها باید در روغن غوطهور باشند. بعد از سرخ شدن آنها را روی دستمال روغنگیر بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
نکات طلایی درمورد نحوه درست کردن فلافل خانگی اصل آبادانی
طرز تهیه فلافل خاص
۱) درروش درست کردن فلافل خانگی اصل آبادانی خوشمزه و ترد بهتر است به دستور پخت سنتی واصلی آن عمل کنید. در کشورهای عربی و بهخصوص لبنان این غذا را با عدس، سیبزمینی و حتی بادمجآنهم درست میکنند اما مشهورترین آنها «فلافل نخود» است. کلمه فلافل از لغت عربی «فلافلیل» که جمع مکسر کلمه «فلفل» است گرفتهشده و همین نشان میدهد که نوع عربی و اصیل لبنانی آن، غذایی تند و پر از فلفل است.
۲) لبنانیها معمولاً این غذا را با «سالاد تبوله»، «سیبزمینی سرخشده»، «هوموس» و «سس تهینی» که مخلوطی از ارده، سیر و لیموترش است سرو میکنند و به آن «بشقاب فلافل» میگویند؛ اما در سایر کشورهای عربی و همچنین در ایران فلافل را با ترشی بهخصوصترشی انبه میل میکنند.
۳) یک اصل مهم در طرز تهیه یک فلافل خانگی اصل آبادانی به سبک لبنانی خوشمزه و پوک و ترد این است که نخودها را حتماً به مدت ۲۴ ساعت یا حتی بیشتر خیس کنید تا هم نرم شوند و هم آنزیمهای طبیعی نخود آزاد شوند. درصورتیکه نخودها به اندازه کافی خیس نخورند غذای شما خشک و سفت میشود. نخود هم باید خیسخورده و خام باشد، نخود را نپزید.
۴) معمولاً فلافلهای بیرون خوشمزهتر از انواع خانگی هستند. دلیل آن استفاده از ادویههای مخصوص است که میتوانید از عطاریها و ادویه فروشیها بهعنوان «ادویه مخصوص فلافل» تهیه کنید.
نکات حائز اهمیت در تهیه فلافل خاص
۵) در ترکیب ادویه فلافل لبنانیها کمی پودر هل برای عطر بهتر این غذا به آن اضافه میکنند. اگر طعم هل با ذائقهتان سازگار است آن را امتحان کنید.
۶) زیره سبز را فراموش نکنید، زیره سنگینی معده شمارا به خاطر میل کردن نخود برطرف میکند. اگر طعم نعناع خشک را میپسندید میتوانید از آنهم بهعنوان یکی از ادویههای این غذا به آن استفاده کنید.
۷) لبنانیها از سیبزمینی پخته برای تهیه فلافل استفاده نمیکنند، ولی شما میتوانید در دستور فلافل آبادانی یک عدد سیبزمینی کوچک آبپز را هم به مواد این غذای خوشمزه اضافه کنید. بهاینترتیب مواد چسبندگی بیشتری هم پیدا میکنند؛ اما طرز تهیه فلافل با نخود پخته چندان مرسوم نیست.
فلافل یک غذای خوشمزه و مقوی برای گیاه خوران و افرادی است که برای خوردن گوشت محدودیت دارند. ایرانیها عادت دارند این خوراک را با نان باگت میل کنند اما نان اصلی و سنتی این خوراک لذیذ نان «پیتا» است.