غذاهای دریایی
طرز تهیه قلیه ماهی با رب انار خوشمزه و مجلسی
دستور شماره یک
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی با رب انار:
- ماهی بدون تیغ: ۱ عدد
- گشنیز: ۲۵۰ گرم
- شنبلیله: ۵۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- سیر: ۵ حبه
- رب انار ترش: ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه و نمک و فلفل: مقدار لازم
همچنین بخوانید: چگونه رب انار درست کنیم
طرز تهیه قلیه ماهی با رب انار:
- سبزیها را تمیز کنید و بشویید، پسازاینکه آب سبزیها خشک شد داخل خرد کن بریزید یا با چاقو ساطوری کنید تا خوب خرد و ریز شود؛ ماهی را به تکههایی به یک اندازه برش بزنید، کمی نمک و فلفل روی ماهی بپاشید و کناری قرار دهید.
- داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، پیاز را خرد کنید و داخل روغن بریزید، نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
- در ادامه سیرهای رنده شده و سبزیجات خرد شده را اضافه نمایید؛ تفت دهید تا رنگ سبزیها کمی تغییر کند و آب آن کشیده شود سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید سبزیها بپزند.
- رب انار را به سبزی اضافه کنید و مخلوط نمایید سپس ۳ لیوان آب اضافه کنید و در ظرف را نیمهباز بگذارید و با حرارت متوسط اجازه دهید خورش بجوشد و تغییر رنگ دهد سپس تکههای ماهی را داخل خورش قرار دهید و ۳۰ دقیقه بگذارید ماهیها بپزند و خورش جا بیفتد؛ پس از پخت قلیه ماهی را در ظرف بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
دستور شماره دو
مناسب برای: 6 نفر
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی:
- ماهی: ۲ کیلوگرم (از نوع ماهیهای شیر، سنگسر، هامور یا شوریده)
- پیاز متوسط: ۳ تا ۴ عدد
- گشنیز: ۱ کیلوگرم
- شنبلیله: ۲۵۰ گرم
- تمر هندی: ۲۰۰ گرم
- زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز کوبیده شده: به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)
- سیر: ۱ بوته
- روغن: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه قلیه ماهی:
- سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش میریزیم تا آب آن برود؛ بعد آن را ریز خرد میکنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.
- سیر را میکوبیم و در پیاز میریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، میگذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود.
- ماهی را تکه کرده با ۱ استکان آب و کمی نمک میگذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را میگیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی میریزیم.
- تمبر هندی را در نصف لیوان آب جوش خیس میکنیم و در پارچه نازکی ریخته، شیره آن را میگیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه میکنیم؛ زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط مینماییم.
- تمام مواد را همراه با یکدیگر، کمی سرخ میکنیم؛ ۲ تا ۳ لیوان آب در آن میریزیم و در حرارت ملایم قرار میدهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.
- در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه میکنیم.
نکتهها: میتوانید ماهیها را سرخ کنید سپس به خورشت اضافه نمایید، در دستور اصلی و جنوبی قلیه ماهی به جای رب انار از تمبر هندی استفاده میشود اما با رب انار مزه و طعم قویتری خواهید داشت، طعم این خورش باید ترش و تند باشد.
📢 دانشآموز عزیز، کلمهای که دنبالش هستی رو پیدا نکردی؟ 🤔
ما اینجاییم تا کمکت کنیم! اگه کلمهای توی سایت نبود و دوست داری براش جملهسازی بشه، همینجا توی کامنتها بنویس! ✍️ ما در سریعترین زمان ممکن برات جملههای جذاب و آموزشی میسازیم.