طرز تهیه لازانیا بدون فر برای 6 نفر؛ مجلسی و خوشمزه

لازانیا رولی یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه میشود. همانطور که مطمئناً می دانید برای تهیه غذاهایی مانند لازانیا به فر، مایکروفر یا توستر نیاز است، اما شاید خیلی از بانوان این وسایل را در منزل نداشته باشند. در این دستور لازانیای رولی را بدون فر و درون ماهیتابه روی گاز درست میکنیم تا همه کسانی که مشکل دسترسی به فر را دارند بتوانند به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل درست کنند. لازانیا رولی نسبت به لازانیای ساده راحتتر سرو میشود و به همین دلیل با نام لازانیای لقمهای یا تک نفره هم شناخته میشود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لازانیا رولی تابهای در ادامه با ما همراه باشید.
دستور تهیه لازانیا مجلسی بدون فر برای 6 نفر
مواد لازم برای ۶ نفر: |
|
ورق لازانیا | ۱۰ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد درشت |
کالباس خشک | ۱۰۰ گرم |
فلفل دلمهای رنگی | ½ لیوان |
پنیر پیتزا | ۳۰۰ گرم |
آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
مواد لازم سس سفید: |
|
شیر | ۱ لیوان |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
طرز تهیه لازانیا رولی تابهای برای 6 نفر:
برای تهیه لازانیای رولی خوشمزه بدون فر ابتدا پیاز را پوست میگیریم و می شویییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم. داخل تابهای کمی روغن میریزیم و روی حرارت بسیار ملایم قرار میدهیم و پیازها را در تابه میریزیم.
سپس تفت میدهیم تا نرم شوند و گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و به تفت دادن همچنان ادامه میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت میپاشیم و وسط تابه را کمی باز میکنیم و رب گوجه فرنگی را میافزاییم.
حالا به مدت ۱ دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد همگی مواد را زیر و رو میکنیم و ۱ لیوان آب اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد و آب موجود در آن تبخیر شود.
سپس فلفل دلمهای را میشوییم و کلاهک، هستههای آن را جدا میکنیم و به صورت نگینی خرد میکنیم. قارچها را نیز پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت حلقهای خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
زمانیکه از آب موجود در گوشت فقط در حد ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری باقیمانده فلفل دلمهایها را به آن اضافه میکنیم و همگی مواد را مخلوط میکنیم و صبر میکنیم تا آب گوشت کامل تبخیر شود و فلفل دلمهایها نیز نرم شوند.
(میتوانید کمی کالباس نیز به این ترکیب گوشت اضافه کنید) داخل قابلمهای آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و تا آب به جوش بیاید و بعد ورقههای لازانیا را داخل آب قرار میدهیم تا به مدت تقریباً ۲۰ دقیقه نرم شوند.
لازانیاهای نرم شده را کنار هم داخل سینی قرار میدهیم. بعد سس بشامل را آماده میکنیم. شیر را داخل قابلمهای میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و آرد را کم کم به آن اضافه میکنیم و با همزن دستی خوب مایه را میزنیم تا به قوام سس برسد و خودش را کمی بگیرد و از روی حرارت بر میداریم و کمی نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم و کنار میگذاریم. پس از آماده کردن مواد میانی، کف قالب یا تابه دوطرفه را با فرچه چرب میکنیم.
سپس لازانیا را روی میز کار قرار میدهیم و از مواد گوشتی روی آن میریزیم و بعد کمی از قارچهای ورقه شده و در لایه بعدی پنیر پیتزا میریزیم و آرام لازانیا را رول میکنیم و داخل تابه قرار میدهیم. همگی ورقههای لازانیا رول شده را کنار یکدیگر قرار میدهیم.
در آخر روی هر رول از سس بشامل میریزیم و کمی پنیر پیتزا میریزیم و درب تابه را میگذاریم تا با حرارت بسیار ملایم به مدت ۴۰ دقیقه لازانیا ما بپزد. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه میتوانید برای ادامه مراحل درب تابه را بر دارید.
کمی فلفل دلمهای و قارچ روی پنیر پیتزا آب شده روی هر رول بریزید و مجدداً درب تابه را بگذارید تا ۱۰ دقیقه دیگر لازانیا بپزد و روی آن نیز بعد از پخت ببینید زیباتر شده است. بعد هر رول را در بشقاب قرار میدهیم و با سس مورد نظرتان نوش جان کنید.