طرز تهیه واویشکا برای 4 نفر
واویشکا یک خورش شمالی است که از گوشت چرخ کردهٔ سرخ شده همراه با سیب زمینی سرخ شده با برنج یا نان صرف میشود. در گیلان نام آن واویشکا و در مازندران بیج بیج و در مشهد شیش انداز است. در برخی از مناطق مازندران به بیج-بیج تخم مرغ هم اضافه میشود.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه واویشکا برای 4 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه واویشکا مجلسی برای 4 نفر
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد بزرگ |
فلفل دلمهای | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن مایع | به مقدار کافی |
طرز تهیه واویشکا گوشت مجلسی:
برای تهیه واویشکای گوشت ابتدا سیب زمینیها را پوست میگیریم، سپس به صورت نگینی به اندازه حبه قند خرد میکنیم. در ادامه سیب زمینیها را با آب سرد میشوییم و درون آبکش میریزیم تا آب اضافیشان خارج شود.
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا سبک و شیشهای شود.
پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه میکنیم و تفت دادن را دو دقیقه دیگر ادامه میدهیم تا عطر ادویهها خارج شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
گوشت چرخ کرده را باید به اندازهای تفت دهیم که تغییر رنگ بدهد. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل دلمهای را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم، سپس کمی تفت میدهیم تا نرم شود.
در این مرحله پوست گوجه فرنگیها را جدا میکنیم، سپس آنها را درون میکسر میریزیم و میکس میکنیم. در صورتی که میکسر در دسترس نداشتیم، گوجه فرنگیها را با رنده ریز رنده میکنیم و به تابه میافزاییم.
اضافه کردن رب گوجه فرنگی اختیاری است، اما نصف قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی میتواند هم باعث خوشمزهتر شدن واویشکا شود، هم اینکه غذا را خوشرنگ تر کند. البته باید رب گوجه فرنگی را به خوبی سرخ کنیم.
پس از اینکه گوجه فرنگی را به تابه اضافه کردیم، درب تابه را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشت به طور کامل بپزد و آب درون کشیده شود. در حین پخت گوشت یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم.
پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، سیب زمینیهای نگینی را به تابه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا کاملاً سرخ شوند. پس از اینکه سیب زمینیها سرخ شدند، کمی زردچوبه به آنها اضافه میکنیم تا خوشرنگ تر شوند.
حالا باید صبر کنیم تا آب واویشکا به طور کامل کشیده شود و به روغن بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت واویشکا مقداری نمک اضافه میکنیم. در پایان واویشکا را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و به همراه سیب زمینی سرخ کرده سرو میکنیم.