غذاها

طرز تهیه پلو شوشتری برای 8 نفر

پلو شوشتری غذای محلی استان خوزستان است. در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه پلو شوشتری برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

تبلیغات

طرز تهیه پلو شوشتری مجلسی برای 8 نفر

مواد لازم برای 8 نفر:

برنج 8 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی 3 پیمانه
شوید 4 دسته متوسط
شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
فیله مرغ 16 عدد
زعفران دم کرده 8 قاشق غذاخوری
پیاز 4 عدد
آب لیموترش 8 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه پلو شوشتری مجلسی خوشمزه:

برای تهیه پلو شوشتری ساده ابتدا لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل درون یک کاسه آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ اش برطرف شود. پس از اینکه لوبیا به خوبی خیس خورد، آنرا آبکشی می‌کنیم.

در این مرحله لوبیا را به همراه 8 لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم لوبیا به مدت یک ساعت بپزد. در همین حین در یک کاسه مناسب مقداری آب می‌ریزیم.

حالا 4 قاشق چایخوری نمک اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم تا نمک به طور کامل درون آب حل شود. در ادامه برنج را به کاسه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بین ۳۰ دقیقه تا چند ساعت خیس بخورد و نرم شود.

توجه داشته باشید که اگر برنج تازه باشد، نیاز به خیساندن طولانی مدت ندارد. در ادامه فیله‌های مرغ را درون یک کاسه مناسب می‌ریزیم، سپس زعفران دم کرده را به همراه آب لیموترش و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه می‌افزاییم.

تبلیغات

در این مرحله پیاز را به صورت درشت خرد می‌کنیم و به کاسه اضافه می‌کنیم. حالا مواد درون کاسه را به خوبی ترکیب می‌کنیم، سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود.

پس از اینکه لوبیا به طور کامل پخت آنرا آبکشی می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می‌کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب جوش بیاید. در همین حین 4 قاشق چایخوری نمک به آب اضافه می‌کنیم.

در این مرحله پس از اینکه آب جوش آمد، برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. یک دقیقه قبل از آبکش کردن برنج لوبیای پخته شده را به آن اضافه می‌کنیم.

برنج و لوبیا را به آرامی ترکیب می‌کنیم تا یکدست شوند، سپس آبکشی می‌کنیم. در ادامه داخل یک قابلمه مناسب مقداری روغن می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. سپس مقداری نان لواش یا سیب زمینی ورقه‌ای برای ته دیگ در کف قابلمه قرار می‌دهیم.

در این مرحله مقداری از ترکیب برنج و لوبیا را روی ته دیگ می‌ریزیم، سپس مقداری شوید خرد شده و شوید خشک روی آن می‌ریزیم. به همین صورت مواد را به صورت لایه‌ای درون قابلمه می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

تبلیغات

حالا اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کاسه حاوی گوشت مرغ را از یخچال خارج می‌کنیم، سپس فیله مرغ را به صورت نواری برش می‌زنیم و به صورت رول شده می‌پیچیم با خلال دندان فیکس می‌کنیم.

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، فیله‌های رول شده را به تابه اضافه می‌کنیم و هر دو سمتشان را به خوبی سرخ می‌کنیم.

پس از اینکه برنج به خوبی دم کشید، مقداری کره یا روغن اضافه کرده و برنج را درون قابلمه مخلوط می‌کنیم تا کاملاً یکدست شود. در ادامه پلو شوشتری را در دیس می‌کشیم و به همراه فیله مرغ حلزونی سرو می‌کنیم.

نکته:

با گوشت چرخ کردهٔ قلقلی یا تکه‌های گوشت شتر مرغ نیز می‌توان این پلو را تهیه کرد. در ضمن به جای شوید تازه می‌توان از دو لیوان شوید خشک استفاده کرد.

4/5 - (1 امتیاز)

تبلیغات

منبع
پانامگwikibooks

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا