نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه پنکیک پفکی برای ۱۲ نفر؛ فوت و فن پنکیک‌ ابری

پنکیک یا کیک تابه‌ای (Pancake) یکی از خوشمزه‌ترین انواع کیک‌های فوری است که برای وعده صبحانه یا عصرانه بسیار پرطرفدار است. اگر قصد دارید برای تعداد زیادی از مهمانان یا اعضای خانواده یک صبحانه یا میان‌وعده لذیذ آماده کنید، طرز تهیه پنکیک برای ۱۲ نفر دقیقاً همان چیزی است که نیاز دارید. این مقاله به شما آموزش می‌دهد چگونه پنکیک‌های نرم، پف‌دار و خوش‌طعم را با شیر و حتی بدون شیر تهیه کنید تا همه بتوانند از این خوراکی محبوب لذت ببرند.

در طرز تهیه پنکیک برای ۱۲ نفر، شما می‌توانید از شیر برای داشتن بافت لطیف‌تر و طعمی خوشایندتر استفاده کنید. اما اگر به دنبال نسخه بدون لاکتوز یا گیاهی هستید، جایگزینی شیر با شیر بادام، شیر سویا یا حتی آب ساده نیز نتیجه مطلوبی خواهد داشت. این تنوع باعث می‌شود بتوانید بدون نگرانی درباره محدودیت‌های غذایی، پنکیکی سالم و خوش‌مزه برای همه آماده کنید.

طعم و تنوع در سرو پنکیک

یکی از ویژگی‌های برجسته پنکیک‌ها این است که می‌توان آن‌ها را با انواع افزودنی‌ها مانند مربا، عسل، شکلات، میوه‌های تازه، کره بادام‌زمینی یا حتی شیره درخت افرا سرو کرد. به همین دلیل است که پنکیک، به‌ویژه برای کودکان، به یک غذای محبوب و دوست‌داشتنی تبدیل شده است.

پنکیک در فرهنگ‌های مختلف؛ از اروپا تا شمال ایران

پنکیک‌ها در فرهنگ‌ها و مناطق مختلف جهان، شکل و طعمی متفاوت دارند. در آلمان، پنکیک‌هایی با پایه سیب‌زمینی تهیه می‌شود و در شمال ایران، به‌ویژه استان مازندران، نوعی نان سنتی به نام کماج شباهت زیادی به پنکیک دارد. این تفاوت‌ها نشان می‌دهد که طرز تهیه پنکیک تعداد زیاد را می‌توان متناسب با ذائقه و فرهنگ محلی تنظیم کرد.

همچنین بخوانید:

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه پنکیک برای 12 نفر با شیر یا آب را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه پنکیک خوشمزه برای 12 نفر

مواد لازم برای 12 نفر:

آرد سفید 4 و نیم لیوان
تخم مرغ 3 عدد
وانیل ¾ قاشق چایخوری
شیر یا آب 3 لیوان سر خالی
روغن مایع 9 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 3 قاشق چایخوری
شکر 9 قاشق غذاخوری

طرز تهیه پنکیک:

برای تهیه پنکیک صبحانه ابتدا تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم، سپس با همزن برقی مواد را چند دقیقه مخلوط می‌کنیم تا رنگ مواد به کرمی تغییر کند و حالتی کشدار پیدا کنند.

طرز تهیه پنکیک برای ۱۲ نفر بدون همزن برقی: در صورتی که همزن برقی در دسترس نداشتم می‌توانیم از همزن دستی نیز استفاده کنیم.

پس از اینکه رنگ مواد کرمی شد، شیر یا آب را به همراه روغن به مواد اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را با همزن مخلوط می‌کنیم.

در این مرحله آرد سفید را به همراه بکینگ پودر با هم ترکیب می‌کنیم، سپس مخلوط آرد و بکینگ پودر را روی مواد داخل کاسه الک می‌کنیم. در ادامه با لیسک یا قاشق به خوبی مواد را ترکیب می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند.

توجه داشته باشید که پس از اضافه کردن بکینگ پودر، دیگر نباید مواد را بیش از حد ترکیب کنیم، چون این کار خاصیت بکینگ پودر را از بین می‌برد. پس از اینکه مایه پنیک آماده شد، آنرا به مدت ۱۰ دقیقه استراحت می‌دهیم.

در این مرحله یک تابه نچسب روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و آنرا با اسپری روغن چرب می‌کنیم. پس از اینکه تابه به خوبی داغ شد، با ملاقه از مواد بر می‌داریم و درون تابه می‌ریزیم. مایه پنکیک به دلیل اینکه شل است، خودش درون تابه باز می‌شود.

حالا باید صبر کنیم تا سطح روی پنکیک شروع به حباب زدن کند. پس از اینکه روی پنکیک حباب زد، آنرا بر می‌گردانیم تا سمت دیگرش نیز بپزد. در ادامه پنکیک‌ها را درون یک بشقاب قرار می‌دهیم و به همراه عسل، موز و .. سرو می‌کنیم.

نکات پخت پنکیک

همانطور که می دانید درست کردن هر شیرینی و کیکی فوت و فن خاص خودش را دارد. از این رو ما در این مقاله سعی داریم نکات پخت پنکیک را به شما آموزش دهیم. همچنین در این مقاله روش‌های تزیین پنکیک را نیز به شما می‌گوییم. بنابراین سعی کنید نکات مهم پخت پنکیک را در جایی برای خودتان یادداشت کنید و حتماً مواردی را که می‌گویم در هنگام آشپزی رعایت کنید. مطمئنم در پایان این مقاله بسیار هیجان زده می‌شوید که دوباره یک پنکیک خانگی بسیار خوشمزه درست کنید. بنابراین از همین حالا قلم و کاغذ خود را آماده کنید تا با مهم‌ترین نکات پخت پنکیک آشنا شوید.

استفاده از شیر، آب یا آب میوه

در ابتدا باید بگویم استفاده از شیر در بسیاری از کیک‌ها و خوراکی‌ها طعم بسیار خوبی را به آن‌ها می‌دهد. درباره پنکیک هم همین طور است. یکی از مهم‌ترین نکات پخت پنکیک استفاده از شیر است. شما می‌توانید در پخت پنکیک به جای آب از شیر استفاده کنید. با اضافه کردن شیر پنکیک بسیار خوشمزه‌تری خواهید داشت. اگر به میوه‌های مختلف علاقه دارید می‌توانید نصف لیوان شیر و نصف لیوان آب میوه اضافه کنید. مثلاً می‌توانید از آب پرتقال، آب هلو یا هر میوه دیگری که دوست دارید، در تهیه پنکیک استفاده کنید.

روغن و بکینگ پودر

همچنین بسیاری از افراد از وانیل در پخت پنکیک استفاده می‌کنند. البته اگر شما آن را دوست ندارید، می‌توانید از آن استفاده نکنید. یکی دیگر از مهمترین نکات پخت پنکیک استفاده از روغن است. همانطور که می دانید برای تهیه هر کیکی باید در آن روغن بریزیم. برای تهیه پنکیک نیز باید توجه کنید که از روغن کانولا یا روغن‌های گیاهی دیگر استفاده کنید. همچنین ذکر این نکته ضروری است که شما می‌توانید از بکینگ پودر هم در پخت پنکیک استفاده کنید. استفاده از این پودر کاملاً اختیاری است. اما اگر از بکینگ پودر داخل پنکیک بریزید، باعث می‌شود پنکیک شما پف دار، خوشمزه و زیباتر شود.

استراحت مایه پنکیک

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات پخت پنکیک، استراحت دادن به مایه‌ی پنکیک است. اگر شما بگذارید مایه‌ی پنکیک به خوبی استراحت کند، نشاسته‌ای که در آن وجود دارد آرام تر می‌شود. همچنین این موضوع باعث می‌شود تا کیک شما بسیار نرم و پف دار شود. از دیگر نکات بسیار مهم این است که اصلاً نباید مایه‌ی پنکیک را زیاد هم بزنید. اگر این کار را بکنید بعد از پخت، پنکیک شما بسیار سفت می‌شود. بنابراین در همزدن مایه‌ی پنکیک زیاده‌روی نکنید.

تابه مناسب

از دیگر نکات پخت پنکیک باید به نکات مهم در زمان پخت پنکیک اشاره کنیم. در ابتدا شما باید بدانید که برای پخت پنکیک بهتر است از تابه‌ی تفلون استفاده کنید. اگر از تفلون استفاده کنید پنکیک شما به هیچ عنوان به تابه نمی‌چسبد. همچنین می‌توانید از تابه‌های بزرگتری استفاده کنید تا تعداد بسیار زیادی پنکیک به طور همزمان درست کنید. اما در ادامه مدت زمان پخت پنکیک بسیار مهم است. البته این موضوع بستگی به این دارد که شعله شما چقدر باشد. اما به طور متوسط هر طرف پنکیک حدود ۳۰ الی ۶۰ ثانیه نیاز دارد تا به طور کامل بپزد. اما چگونه باید مطمئن شویم که پنکیک به خوبی پخته است؟

حباب‌های رو پنکیک

یکی دیگر از نکات پخت پنکیک و فوت و فن‌های مهم، وجود حباب‌های ریز روی پنکیک است. اگر در حین پخت متوجه تشکیل حباب‌های ریز روی پنکیک شدید، باید مطمئن باشید که پنکیک شما به خوبی پخته است. بنابراین می‌توانید پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن هم به خوبی بپزد. خیلی از افراد پنکیک‌های برشته را بیشتر دوست دارند. بنابراین اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، می‌توانید مدت زمان بیشتری را به پنکیک بدهید تا به طور کامل سرخ و برشته شود. توجه کنید که برای هر طرف پنکیک فقط یک بار سرخ‌شدن کافی است. نیازی نیست که پنکیک را بارها به چرخانیم. برای هر طرف همان یک دقیقه کافی است.

تزئین پنکیک

بدون شک یکی دیگر از مهم‌ترین نکات پخت پنکیک و شاید دغدغه خیلی از افراد، تزیین پنکیک است. اما نگران نباشید ما این مورد را هم به شما آموزش می‌دهیم. برای تزیین پنکیک از مواد بسیار متفاوتی می‌توانید استفاده کنید برای مثال می‌توانید از خامه، پودر شکلات و توت فرنگی استفاده کنید. یکی از سؤال‌هایی که پیش می‌آید این است که پنکیک را با چی بخوریم؟ اما، ما برای این سؤال شما هم جوابی داریم. خیلی از افراد لابلای پنکیک‌ها خامه می‌ریزند و حتی به کمک توت فرنگی نیز آن را کمی حجیم می‌کنند. توصیه می‌کنم حتماً این ترکیب را امتحان کنید، چون بسیار لذیذ است. در نهایت هم می‌توانید پودر شکلات را روی پنکیک بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.

استفاده از مواد دلخواه

همچنین می‌توانید از میوه‌های متفاوتی برای تزیین استفاده کنید. مثلاً توت فرنگی و موز میوه‌های بسیار کاملی هستند می‌توانید این‌ها را در کنار پنکیک بگذارید و آن را نوش جان کنید. حتی می‌توانید پودر نارگیل، دارچین و لیمو بر روی پنکیک خود بریزید و این ترکیب را هم تست کنید. اما خیلی از افراد دوست دارند، پنکیک خانگی آن‌ها کم شیرین‌تر باشد. بنابراین می‌توانید از عسل، کره و شکلات آب شده استفاده کنید. این مواد هم برای ایجاد یک وعده کامل و مغذی بسیار مفید است. اگر این پنکیک خانگی را برای صبحانه می‌خواهید درست کنید، می‌توانید از خامه، عسل و مربا نیز استفاده کنید. در نهایت از آخرین نکات پخت پنکیک باید به این مورد اشاره کنیم. اگر می‌خواهید پنکیک زیباتری داشته باشید، حتماً از قالب‌های پنکیک استفاده کنید. این کار هم به تزیین و زیبایی پنکیک کمک می‌کند و هم کار شما را راحت‌تر می‌کند.

4.4/5 - (53 امتیاز)
🍽️ نظرت درباره این دستور آشپزی چیه؟
اگر این غذا رو درست کردی یا نظری درباره طعم، زمان پخت یا تجربه‌ات داری، خوشحال می‌شیم پایین همین صفحه برامون بنویسی! 👇

منبع
پانا مگwikipediaچی شی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا