مختلف

پودر پیاز؛ طرز تهیه پودر پیاز در منزل

پیاز از جمله سبزیجات و یا صیفی‌جات خوراکی می‌باشد و دارای سه نوع زرد، سفید و قرمز است. همچنین مصرف پیاز به علت ارزش غذایی و خواص درمانی‌اش برای سلامتی انسان مفید می‌باشد، به همین دلیل در غذاهای بسیار زیادی از پیاز و یا پودر پیاز مورد استفاده می‌گردد. ازاین‌رو در ادامه با روش تهیه پودر پیاز در منزل آشنا خواهید شد. این ادویه معمولاً از خشک‌کردن پیاز سفید و یا زرد تهیه می‌شود.

تبلیغات

پودر پیاز چیست؟

از پودر پیاز برای تهیه بعضی از سس‌ها مثل سس کچاپ خانگی، تهیه آرد سوخاری خانگی (مخصوص مرغ و ماهی)، برای طعم دار و مزه دار کردن گوشت‌ها، بعضی از رولت‌های گوشتی و … هم میشه استفاده کرد. برای تهیه پودر پیاز خانگی، پیاز سفید انتخاب کنید یا حداکثر زرد. اول پیاز را خشک و بعد پودر کنید. پیاز خشک را به‌عنوان ادویه به انواع ماهی، کروتان و … می‌زنیم. توی کباب تابه‌ای و مایه‌های گوشتی که نمی‌خواهیم پیاز تازه توش آب بندازه هم میشه استفاده کرد.

پودر پیازچگونه پیاز را خشک کنیم؟

طرز تهیه پودر پیاز

اولین کار برای تهیه پودر پیاز خشک‌کردن پیاز می‌باشد که به روش‌های زیر می‌توان آن را خشک کرد:

خشک‌کردن پیاز به روش سنتی

می‌تونید پیازها را خیلی نازک خلالی کنید و رو یه پارچه تمیز و در مسیر باد و نور خورشید یا پنکه پهن کنید. هر از چند گاهی با دست زیرورو کنید. بهتره زیر اون پارچه را هم روزنامه زیاد پهن کنید که رطوبت را به خودشون بگیرن.

تبلیغات

خشک‌کردن پیاز با پنکه

پیازها را به‌صورت خلال‌های بسیار نازک برش بزنید، سپس آن‌ها را روی یکپارچه تمیز و جدا از هم پهن کنید، البته برای گرفتن رطوبت پیازها و جلوگیری از خیس شدن کامل پارچه، تعدادی روزنامه زیر پارچه قرار دهید. پس از انجام این مرحله باد پنکه را به سمت پیازها بگیرد و هرچند دقیقه با دست پیازها را زیرورو کنید. همچنین بهتر است پارچه را در جای قرا دهید که نور خورشید نیز به آن بتابد. البته از آن جای که پیاز پس از برش خوردن سریعاً در معرض میکروب‌های محیطی قرار می‌گیرد و باعث جذب آن‌ها به خود می‌گردد، بنابراین استفاده ازاین‌روش چندان توصیه نمی‌گردد.

خشک‌کردن پیاز روی شوفاژ یا بخاری

پس از برش پیازها به شکل حلقه‌های نازک، آن‌ها را روی یک‌تکه ورق آلومینیومی (به‌اندازه سطح روی شوفاژ یا بخاری) بچینید و بر روی بخاری و یا شوفاژ قرار دهید تا خشک شوند. بهتر است یکی دو بار حلقه‌های پیاز را برگردانید تا کاملاً رطوبت آن گرفته شود.

خشک‌کردن پیاز با مایکروفر

این روش مناسب‌ترین و سریع‌ترین روش برای خشک‌کردن پیاز می‌باشد. در این روش، پس از برش پیاز به‌صورت حلقه‌های نازک، آن‌ها را داخل مایکروفر بچینید و به مدت ۶ دقیقه صبر کنید تا تقریباً پیازها برشته شوند، سپس آن‌ها را از مایکروفر خارج نماید، در این حالت برخی برش‌ها ممکن است باوجود از دست‌دان رطوبت، نرم باشد که در این صورت بهتر است پیازها همانند روش قبل بر روی شوفاژ قرار دهید تا کاملاً خشک گردند.

پودر پیازچگونه پودر پیاز درست کنیم؟

پودر کردن پیاز خشک

  • بعد از خشک‌کردن پیاز اون را با آسیاب پودر کرده و در ظرف دربسته و جای خنک و خشک نگهداری کنید.
  • می‌تونید پیاز خشک را زمان استفاده پودر کنید.

نکات مهم در خشک‌کردن پیاز و تهیه پودر پیاز

  • توجه کنید که هر چه قدر دمای فر پایین‌تر و مدت خشک شدن بیشتر باشه پودر پیاز شما روشن‌تر و خوشگل‌تر میشن!
  • سعی کنید از پیاز قرمز برا تهیه پودر پیاز استفاده نکنید.
  • میتونید به‌جای استفاده از فر مواد رو داخل تابه هم بچینید با دمای فوق‌العاده کم و شعله‌پخش‌کن حتی میشه روی سماور هم قرار بدید فقط مدت خشک شدن خیلی زیاد میشه!
  • از هر یک عدد پیاز بزرگ شاید ۱ قاشق غذاخوری پودر پیاز به دست بیاد!
4.4/5 - (10 امتیاز)

تبلیغات

منبع
fardanewsarga-magگردآوری، ویرایش و بازنگری تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا