نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه کیک یزدی برای 50 نفر

کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و بیشتر در خود استان یزد برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده می‌کنند.

تبلیغات

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کیک یزدی برای 50 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه کیک یزدی مجلسی برای 50 نفر

مواد لازم کیک یزدی خانگی:

  • آرد قنادی 3750 گرم
  • شکر 2500 گرم
  • ماست غلیظ 1875 گرم
  • تخم مرغ 38 عدد
  • روغن مایع 2200 گرم
  • گلاب 12 و نیم قاشق غذاخوری
  • وانیل 3 قاشق چای خوری
  • پودر هل 3 قاشق مرباخوری
  • بکینگ پودر 7 و نیم قاشق غذاخوری
  • نمک میوه 3 قاشق چای خوری
  • عسل یا شربت بار 25 قاشق غذا خوری (750 گرم)
  • کنجد بو داده به مقدار لازم

دستور پخت کیک یزدی:

برای تهیه کیک یزدی داخل قالب مافین کپسول کاغذی قرار دهید. سپس فر را روشن می‌کنیم و سینی آن را بیرون می‌آوریم و حرارت را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می‌دهیم تا گرم شود و آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط کنید و سه بار الک کنید تا سبک شود.

تخم مرغ‌ها را جداگانه در پیاله‌ای می‌شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم و با همزن خوب می‌زنیم تا یکدست شود و در حین هم زدن شکر و هل و وانیل را کم کم اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا رنگ آن‌ها کرم رنگ شود باید به مدت ۷ دقیقه تخم مرغ‌ها را خوب بزنید.

در ادامه ماست و روغن مایع و گلاب و عسل و نمک میوه را به مواد اضافه می‌کنیم و خوب با همزن مواد را مخلوط می‌کنیم و در حین همزدن مایه کیک، مخلوط آرد را نیز کم کم به آن اضافه می‌کنیم و با همزن می‌زنیم تا آرد در مایه گلوله نشود و مایه یکدست و منسجمی داشته باشیم (در هنگام افزودن آرد باید ۲۰ ثانیه با دور کند همزن بزنید)

تبلیغات

در ادامه مایه کیک را داخلی قیف ریخته و دو سوم حجم قالب‌ها را قیف یا قاشق یا ملاقه از مایع کیک برداشته و می‌ریزیم (بعد از پخت کیک‌ها پف می‌کنند پس نیاز به فضای خالی دارند) سپس روی مایه کیک یزدی با کارد چرب شده یک بعلاوه ایجاد کنید و کمی کنجد بپاشید و سینی را داخل فر قرار می‌دهیم در ابتدا دما را روی ۲۱۰ درجه قرار دهید تا کیک کاملاً پف کند سپس بعد از گذشت ۱۵ دقیقه دما را به ۱۸۰ کاهش دهید به همین راحتی کیک یزدی ما حاضر است. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه کیک یزدی مرحله به مرحله

  • اگر مشاهده کردید که اطراف کیک‌ها پف کرده و پخته شده است ولی وسط آن‌ها پف نکرده است دلیل آن یا این است که مایه کیک پس از آماده شدن زمان زیادی منتظر مانده تا داخل فر برود (باید سریعاً پس از افزودن مواد و مخلوط شدن آن‌ها مایه کیک را در قالب بریزید و داخل فر قرار دهید)
  • نمک میوه اختیاری می‌باشد ولی باعث ترک دار شدن سطح کیک یزدی می‌شود.
  • می‌توانید در فر دست ساز به روی گاز نیز کیک یزدی را تهیه کنید.
  • برای فرهای برقی و توستر دما را ۲۰ درجه کمتر تنطیم کنید.
  • با این دستور حدود 280 تا 300 عدد کیک یزدی خواهید داشت.
  • اگر نتوانستید همه قالب‌ها را باهم داخل فر قرار دهید روی باقی مانده مواد رو بپوشانید و در دمای محیط بذارید و قالب اول رو که از فر درآوردید دوباره با مواد باقی مانده پر کنید و در فر بذارید.
  • عسل باعث خوش رنگ‌تر شدن کیک یزدی می‌شود.
  • دما فر باید از فقط پایین باشد.
  • ماست حتماً باید چکیده و یا غلیظ باشد ماست سون بسیار مناسب است.
  • برای اینکه کیک یزدی ترک دار و بازاری داشته باشید حتماً پخت دو مرحله‌ای یعنی ابتدا دمای زیاد و بعد کاهش دما را رعایت کنید.
4.4/5 - (20 امتیاز)

منبع
wikipediaparsiday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا