نان، کیک و شیرینی
طرز تهیه کیک یزدی خانگی

کیک یزدی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین کیکهایی ایرانی است که دستور پخت اصلی آن به شهر یزد تعلق دارد.
مواد لازم برای تهیه کیک یزدی
آرد: 3 پیمانه
شکر: 1/3 پیمانه
شیر: 2/3 پیمانه
نمک: 1/8 قاشق چایخوری
خامه صبحانه: 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 1 پیمانه
بیکینگپودر: 2 قاشق مرباخوری
اسانس هل: 4 قطره
گلاب: 1/3 پیمانه
تخممرغ: 4 عدد
کنجد: به میزان لازم
کاغذ مومی: به تعداد لازم
قالب کیک یزدی: به تعداد لازم
طرز تهیه کیک یزدی سنتی
طرز تهیه کیک یزدی مرحله به مرحله
- ابتدا آرد را با بیکینگپودر مخلوط کرده، الک کنید و کنار بگذارید. فر را روشن کنید و روی درجه 240 بگذارید.
- تخممرغها را با همزن هم بزنید و بعد از یکدست شدن، به آن شکر اضافه کنید و آنقدر با همزن مخلوطکنید که رنگ آن تغییر کند و صدای خشخش شکر به گوش نرسد.
- در ظرف دیگری شیر گرم، گلاب، خامه، اسانس هل و روغن را مخلوطکنید (در حین هم زدن، مخلوط شکر و تخم را کمکم به آن اضافه کنید.)
- در مرحله آخر آرد را به مخلوط بالا بهصورت آرام اضافه کرده و همزمان همزن را روی درجه کم قرار دهید و اجازه دهید مواد بهخوبی مخلوط شوند.
- کاغذ مومی در کف قالبهای کیک یزدی قرار دهید و 2/3 قالب را با مواد آمادهشده پرکنید و به میزان دلخواه روی آن کنجد بپاشید.
- در وسط مواد هر قالب با چاقوی روغنی شده علامتی بهصورت ضربدر ایجاد کنید (اینکار باعث میشود که کیک شما به حالت گنبدی پف کند.)
- قالبها را در سینی فر قرار دهید و دمای فر را به 200 درجه سانتی گراد برسانید.
- پس از 10 الی 15 دقیقه کیک شماد آماده است.
نوش جان:)