طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۳۰ نفر

عدسپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که برای ایام عزاداری و نذریها نیز تهیه میشود. در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه عدس پلو نذری برای 30 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه عدس پلو نذری خوشمزه برای ۳۰ نفر
مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای 30 نفر:
- 5 کیلوگرم برنج
- 2 و نیم کیلوگرم عدس
- 1 کیلوگرم کشمش پاک کرده و شسته شده
- 1200 گرم گوشت چرخکرده
- 250 گرم پیاز سرخ شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
- 1 کیلوگرم روغن جامد
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
طرز تهیه عدس پلو نذری به صورت مرحله به مرحله:
ابتدا در روز قبل برنج را با آب و نمک خیس کنید. خیس کردن عدس از روز قبل نیز توصیه میشود. خیس کردن عدس باعث سبکتر شدن عدس شده و به جلوگیری از ایجاد نفخ کمک میکند.
عدس را در داخل یک قابلمه ریخته و بر روی آن آب بریزید. آب ریخته شده باید به اندازهای باشد که روی عدسها را بپوشاند. میزان پخت عدس برای عدس پلو بهتر است که به حالت نیم پز باشد تا در پلو له نشود. این کار باعث میشود تا عدس ظاهر خوبی نیز داشته باشد. پس از اینکه عدس پخته شد، آن را آبکش کرده و کمی نمک به آن اضافه کنید.
یک دیگ را تا نصف از آب پر میکنیم. آن را بر روی شعله گاز قرار داده و صبر میکنیم تا آب جوش بیاید. وقتی به طور کامل جوش آمد به طوریکه حبابهایی در داخل قابلمه مشاهده کردید، برنج از قبل خیس شده را در داخل قابلمه بریزید. صبر کنید تا برنج به خوبی نرم شود.
پس از اینکه برنجها نرم شد، آن را برای آبکش کردن آماده میکنیم. علامت آماده شدن برنج برای آبکش کردن این است که بر روی دانههای برنج ترک مشاهده میکنید. برنج را آبکش کرده و یک دیگ آماده میکنیم. انتهای دیگ کمی روغن ریخته و سپس نان لواشی که از قبل آماده کرده بودیم را در ته قابلمه قرار میدهیم. پس از آن به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه عدس در کف قابلمه میریزیم تا عدس و برنج تمام شوند. سپس برنج را از دور قابلمه جمع کرده و به شکل تپه درست کنید. با انتهای کفگیر چندین سوراخ در داخل برنج ایجاد کنید تا در هنگام دم کشیدن بخار از برنج خارج شود. صبر کنید تا برنج به خوبی دم کشیده و مغز پخت شود.
اکنون زمان تهیه پیازداغ و کشمش و گوشت چرخکرده فرا رسیده است. کشمشهایی که از قبل آماده کرده و شسته بودید را در داخل یک قابلمه روغن با شعلهای با درجه حرارت ملایم تفت دهید. توجه کنید که کشمش خیلی سریع میسوزد. پس مراقب باشید.
گوشت را میتوانید به دو شکل تهیه کنید. یک روش گوشت چرخکرده سرخ شده با پیاز داغ و دیگری تهیه گوشتهای قلقلی است. در این قسمت هر دو روش را توضیح میدهیم. برای تهیه گوشت به شکل اول باید ابتدا پیازها را به شکل خلالی خرد کنید. در یک ماهیتابه بزرگ روغن ریخته و پس از اینکه روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کنید. کمی پیاز را تفت داده و پس از اینکه رنگ آن طلایی شد، گوشت چرخکرده را به پیازداغ اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا سرخ شود. سپس فلفل و نمک و زردچوبه و دارچین را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.
در روش دوم ابتدا باید گوشتهای چرخکرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه ترکیب کرده و به خوبی ورز میدهیم. اکنون قلقلی های چرخکرده را به اندازه دلخواه آماده میکنیم. میتوانید قلقلی ها را به اندازه گردو آماده کنید. سپس آنها را در مقداری روغن تفت میدهید تا گوشتها سرخ شوند.
اکنون تمام ترکیبات به شکل جداگانه آماده شده است. وقتی برنج دم کشید، میتوانید کمی از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کرده و برای تزئین استفاده کنید. زعفران طعم و عطر فوق العاده ای به این غذا میدهد. اکنون برنج را در ظرفهای نذری با کشمش و گوشتهای قلقلی و زعفران تزئین کنید. غذا آماده است.
نکات طلایی در تهیه عدس پلو
- در صورت تمایل میتوانید مایه گوشت، کشمش و پیاز داغ را همراه با عدس پخته لای برنج آبکش بریزید و دم بگذارید.
- در مایه گوشت به جای زردچوبه میتوانید از زعفران استفاده کنید که هم خوشرنگ شود و هم عطر و طعم زعفران را بگیرد.
- در استفاده از زعفران در تهیه این غذا دست و دلباز باشید تا پلویی خوشرنگتر و خوشمزهتر عمل آید.
- افزودن ادویههایی نظیر پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی ضحم آن را میگیرد و عدس پلو خوشمزهتر میشود.
- در صورت تمایل میتوانید از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز برای تزیین این غذا استفاده کنید.
- برای درست کردن عدس پلو بدون گوشت، مراحل تهیه مایه گوشت را از دستور فوق حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
- برای تهیه ساده این غذا، کشمش، پیاز داغ و گوشت را از دستور فوق حذف کنید.
- برای تهیه عدس پلو با مرغ، مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل و محلول زعفران بپزید. سپس استخوانهای آن را خارج کرده و ریش و ریش کنید و همراه با عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش، دم بگذارید.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
اطلاعات بیشتر...