تغذیه

عوارض و تاثیرات خوردن زیاد تخم مرغ

تخم‌مرغ یکی از غذاهای اصلی ماست که معمولاً مصرف آن بسیار زیاد است و دلیل آن این است که به‌سرعت آماده می‌شود و سریع‌ترین فست فود جهان است اما آیا مصرف بالای تخم‌مرغ می‌توان مضر باشد؟ تخم‌مرغ سالم‌ترین فست فود در میان تمامی غذاهاست که خوردن آن به دلیل خواص زیادی که دارد بسیار توصیه‌شده است؛ اما خوردن هر ماده غذایی مفیدی بیش‌ازاندازه هم می‌تواند مضر باشد و این در مورد تخم‌مرغ هم صدق می‌کند. با ما همراه باشید تا درباره خوردن زیاد تخم‌مرغ بیشتر بدانید.

اثرات خوردن زیاد تخم‌مرغ

بحث درباره تخم‌مرغ و سلامت با گزارش جدیدی که دربارهٔ «تخم‌مرغ و مرگ» منتشرشده، دوباره داغ شده است. از یک‌سو، مطالعات نشان می‌دهد که میزان مرگ‌ومیر مردان آمریکایی که در هفته، هفت تخم‌مرغ یا بیشتر مصرف می‌کنند، به‌خصوص در افراد دیابتی بیشتر است ولی از سوی دیگر مطالعه‌ای که در مجله آمریکایی Clinical Nutrition به چاپ رسیده است هیچ ارتباطی بین مصرف تخم‌مرغ و حمله قلبی یا سکته مغزی نشان نداده است. آقای رابرت اکل از دانشگاه کلرادو گفته است: «به یاد داشته باشید، تخم‌مرغ هم مانند سایر غذاها نه خوب است و نه بد و می‌تواند بخشی از رژیم غذایی دوستدار قلب باشد.»

در مطالعه اخیر ۲۱۳۰۰ پزشک مرد حدوداً ۵۴ ساله طی یک دورهٔ ۲۰ ساله موردبررسی قرار گرفتند. این افراد هرسال میزان مصرف تخم‌مرغ، فعالیت بدنی، کشیدن سیگار، مصرف الکل، استفاده از سبزیجات و غلات صبحانه، دیابت، فشارخون بالا و مصرف آسپرین خود را یادداشت کردند. از شرکت‌کنندگان در آزمایش خواسته نشد که رژیم غذایی خود را تغییر دهند. گروهی از شرکت‌کنندگان خوردن یک تخم‌مرغ در هفته را گزارش دادند. مردان مسن‌تر با فعالیت بدنی کمتر که سیگار می‌کشیدند و کلسترول بالا، فشارخون و دیابت داشتند، تمایل بیشتری به خوردن تخم‌مرغ داشتند. محققان طی بیست سال آزمایش، ۵۱۶۹ مورد مرگ میان افراد مورد آزمایش مشاهده کردند.

تخم مرغعوارض خوردن زیاد تخم مرغ

مشکلات خوردن زیاد تخم‌مرغ

حتی پس از تعدیل سایر عوامل خطرساز، مردانی که در هفته، هفت تخم‌مرغ یا بیشتر مصرف می‌کردند ۲۳ درصد بیش از سایر افراد درخطر مرگ قرار داشتند. این خطر در میان افراد دیابتی بیشتر بود، ولی مصرف تخم‌مرغ حتی بیش از هفت عدد در هفته با افزایش خطر سکته قلبی یا مغزی ارتباطی نداشت. پاسخ طرفداران تخم‌مرغ دکتر دانالدمک نامارا از مرکز تغذیه تخم‌مرغ سه نکته را در مورد این مطالعه خاطرنشان می‌سازد. اول اینکه ما نمی‌دانیم علت مرگ افرادی که از دنیا رفته‌اند، چه بوده است.

آنچه می‌دانیم این است که ارتباطی به بیماری‌های قلبی – عروقی و یا سکتهٔ مغزی نداشته است. ولی دربارهٔ علت واقعی آن نیز اطلاعاتی نداریم. دوم اینکه این مطالعه درباره اینکه آزمایش‌شوندگان غیر از تخم‌مرغ چه می‌خورده‌اند اطلاعات کافی به ما نداده است و سوم اینکه این تحقیق دیگر عوامل خطر را نادیده گرفته و موردبررسی قرار نداده است. دکتر کاتلین زلمان نیز می‌گوید: انگ زدن به تخم‌مرغ به نظر کوته‌بینانه می‌آید. اگر ما می‌خواهیم تخم‌مرغ بیشتری مصرف کنیم می‌توانیم بیشتر از سفیده‌های آن استفاده کنیم و در خوردن آن افراط نورزیم.

آیا مصرف تخم مرغ آب پز در دوران بارداری مفید است؟

مصرف زیاد زرده تخم‌مرغ و خطر سکته قلبی

بین عموم و حتی برخی پزشکان این عقیده وجود دارد که مصرف کلسترول غذایی و زرده تخم‌مرغ برای افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مضر نیست؛ اما مطالعات نشان داده است که ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد مبتلابه دیابت که روزانه یک تخم‌مرغ کامل مصرف کرده‌اند در مقایسه با افرادی که در هفته یک تخم‌مرغ داشته‌اند ۲ برابر بوده است. یکی از عوامل خطر ابتلا به حمله‌های قلبی استفاده از رژیم غذایی حاوی کلسترول بالاست. با توجه به محتوای بالای کلسترول موجود در زرده تخم‌مرغ، محدودیت مصرف آن به‌یک‌بار در هفته برای افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود.

باورهای غلط در مورد تخم‌مرغ

امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در مراکز معتبر و در طول سالهای متمادی بر روی افراد زیادی در کشورهای مختلف صورت گرفته و ثابت کرده‌اند:

تخم مرغهمه چیز درباره مصرف تخم مرغ

1) خوردن تخم‌مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط جنس، سن و نژاد آن‌ها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می‌تواند مناسب و مفید هم باشد.

2) تغذیه با تخم‌مرغ نه‌تنها نسبت LDL:HDL که مهم‌ترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماری‌های قلبی است را تغییر بسیار کمی می‌دهد و نه‌تنها بر روی احتمال بروز بیماری‌های قلبی-عروقی اثری ندارد بلکه باعث کاهش پاسخ‌های التهابی در بدن می‌گردد.

3) خوردن تخم‌مرغ در گروه‌های جمعیتی مختلف دنیا و یا در داخل یک گروه جمعیتی خاص ارتباطی با کلسترول ندارد. شواهد اپیدمیولوژیکی حاکی از این ست که سرانه مصرف تخم‌مرغ در فرهنگ‌های مختلف ارتباطی با میزان بروز بیماری‌های قلبی نداشته و حتی در بروز بیماری‌های قلبی-عروقی در افرادی که یک تخم‌مرغ در هفته و کسانی که یک تخم‌مرغ در هفته و کسانی که یک تخم‌مرغ در روز می‌خورند ارتباطی مشاهده نشده ست.

تخم مرغآیا خوردن زیاد تخم مرغ خطرناک است؟

4) آنچه در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع به‌ویژه نوع ترانس ست و نه کلسترول‌های غذایی و در تخم‌مرغ تنها یک‌سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخم‌مرغ در بدن تولیدمی شود. از نوع HDL (کلسترول خوب) و LDL کم آتروژنیک ست.

خواص سفیده تخم مرغ برای مو

5) وجود فرآورده‌های دامی خاص در رژیم غذایی به‌طور آشکار باعث کاهش احتمال بروز حملهٔ قلبی می‌شود. تخم‌مرغ، محصولات لبنی و ماهی به‌طور غیرمستقیم باعث کاهش مرگ‌ومیر ناشی از حملهٔ قلبی می‌شوند. مصرف مقادیر زیادی از این غذاها 20 درصد خطر فوت در اثر حملهٔ قلبی را کم می‌کند

به دلیل یافته‌های فوق از سال‌های پیش توسط انجمن بین‌المللی تخم‌مرغ و بسیاری از کشورهای مطرح دنیا شعاری برای تشویق جوامع به بازگشت برای مصرف تخم‌مرغ و بهره‌برداری کامل از ارزش‌های تغذیه‌ای این ماده غذایی کامل و بسیار مفید بدون ترس از کلسترول مطرح کردند: An egg day is ok” و در ایران هم این شعار با عنوان «هر انسان سالم، یک تخم‌مرغ در روز» معرفی‌شده است.

مصرف تخم‌مرغ به چه افرادی توصیه میشود؟

مصرف تخم‌مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگ‌سالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می‌شود در این افراد مصرف یک تخم‌مرغ در روز بلامانع ست و در برخی موارد توصیه می‌شود بیشتر هم ممکن است انجام شود. در هر تخم‌مرغ از 8 ماهگی در کودکان قابل‌مصرف بوده و توصیه می‌شود تا یک‌سالگی 1 زرده کامل، یک روز در میان و از 2 سالگی به بالا یک تخم‌مرغ در روز در برنامهٔ غذایی کودکان وارد شود.

چه افرادی باید در مصرف تخم‌مرغ احتیاط کنند؟

گرچه در برخی شرایط باید در مصرف تخم‌مرغ کامل ملاحظاتی صورت پذیرد ولی به دلیل خواص ویژه و منحصربه‌فردی که در تخم‌مرغ وجود داشته است و عدم مصرف آن می‌تواند کمبود ترکیبات ضروری مثل کولین، لوتئین و گزانتین را به همراه داشته باشد لذا نباید مصرف تخم‌مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف، مقدار مصرف آن با پزشک معالج کاهش یابد که حتی در بیماران مبتلابه دیابت، فشارخون بالا و بیماری قلبی-عروقی تا حدود 3 عدد در هفته نیز پیشنهاد می‌شود البته در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک نیز همراه تخم‌مرغ خودداری شود و روش پخت تخم‌مرغ نیز بدون روغن صورت پذیرد که در این صورت نه‌تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروهای خاص مفید هم خواهد بود.

خواص شگفت انگیز پوست تخم مرغ برای سلامتی و استفاده در خانه

تخم‌مرغ را چه شکلی بخوریم؟

تخم مرغبهترین شکل خوردن تخم مرغ چیست؟

به این دلایل تخم‌مرغ را حتماً عسلی بخورید

تخم‌مرغ آب پز، به‌راحتی هضم می‌شود، درحالی‌که زرده مقداری از خواص خود را از دست می‌دهد و حدود سه ساعت طول می‌کشد تا هضم شود. به‌این‌ترتیب، تخم‌مرغ آب پز در حد عسلی شده مفیدتر است. تخم‌مرغ نیم‌پز یا همان عسلی سالم‌تر است، مثل وقتی سفیده آن سفت می‌شود، اما نه خیلی زیاد و زرده آن شل است. این کار ممکن است با جوشاندن اتفاق بیفتد پس بهترین و زودهضم‌ترین و خون‌سازترین شکل پخت تخم‌مرغ به‌صورت عسلی یا نیم برشت است؛ برای تهیه تخم‌مرغ عسلی یا نیم برشت باید ابتدا آب را جوشانده سپس تخم‌مرغ را به مدت 3 تا 5 دقیقه در آن بجوشانند.

تخم‌مرغ سفت نخورید بهتر است

تخم‌مرغی که زیاد جوشانده شود، دیرهضم می‌شود و برای افرادی که معده ضعیف دارند به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود، بر اساس نظر متخصصان طب سنتی کسانی که خون غلیظ دارند به‌هیچ‌وجه مجاز به مصرف تخم‌مرغ سفت شده نیستند زیرا این شیوه پختن تخم‌مرغ موجب می‌شود که خون غلیظی از آن تولید شود.

تخم‌مرغ خام هرگز!

تخم‌مرغ خام برای سلامتی خطر دارد اول، زمان زیادی برای هضم سفیده تخم‌مرغ لازم است. ثانیاً مشخص نیست که تغذیه مرغ چه بوده و میکروارگانیسم‌ها می‌توانند به‌راحتی از پوسته تا سفیده تخم‌مرغ نفوذ کنند و ممکن است باعث ایجاد بیماری شوند. زرده خام آن‌قدرها هم خطرناک نیست.

تخم‌مرغ منبع باارزشی از آمینواسیدها است و دو تخم‌مرغ برابر با دو لیوان شیر یا یک مقدار متوسط از گوشت هستند. درزمینهٔ ارزش غذایی و محتوای پروتئین، تخم‌مرغ حتی از گوشت تازه و یا شیر تازه نیز بیشتر است. با داشتن مقدار بالایی ویتامین‌ها، آمینواسیدها و مواد معدنی موردنیاز برای متابولیسم به‌عنوان غذایی مناسب شناخته می‌شود. ازآنجاکه زرده غنی از فسفر است، تخم‌مرغ برای افرادی که کار ذهنی انجام می‌دهند مفید است پس بهتر است برای بهره‌مند شدن از این خواص زرده را به‌صورت عسلی شده بپزیم.

تخم‌مرغ تازه سالم‌تر است به‌راحتی می‌توان گفت که «سن» یک تخم‌مرغ چقدر است. تخم‌مرغ‌های تازه در برابر نور شفاف هستند، هیچ نقطه تاریک ندارند روش ساده‌ای وجود دارد مثل قرار دادن تخم‌مرغ در یک ظرف پر از آب تخم‌مرغ تازه در پایین باقی می‌ماند؛ تخم‌مرغ 3 تا 5 روزه به‌تدریج بالا می‌رود. بوی ناخوشایند تخم‌مرغ از کیفیت پایین غذایشان نیست، چنین تخم‌مرغی نمی‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود، اما بوی ناخوشایند آن حتی بعدازآن که در ظرف غذا پخته شد باقی می‌ماند.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
namnakbeytootepersianvگردآوری و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا