نان و شیرینی

قرابیه تبریزی؛ دستور پخت شیرینی قرابیه تبریز خانگی

قرابیه (به ترکی آذربایجانی: Qurabiyə) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این نوع کلوچه در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین؛ شهرستان مراغه و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان، ترکیه و یونان پخته می‌شود. قرابیه در اردبیل به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می‌شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می‌شود. این شیرینی از سوغاتی‌های مخصوص اردبیل و تبریز و زنجان به‌شمار می‌رود.

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز

این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست می‌کنند. در قرابیهٔ پسته‌ای در تزیین روی شیرینی به جای بادام، مغز پسته به‌کار می‌برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که به جای بادام از پودر نارگیل استفاده می‌شود.

مواد لازم شیرینی قرابیه تبریزی:

  • بادام پوست گرفته خام: ۱۵۰ گرم
  • شکر: ۲۰۰ گرم
  • سفیده تخم مرغ: ۳ عدد
  • مخلوط مغز پسته و بادام و شکر: به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریزی:

  1. بادام را به صورت پودر درآوردید و همراه با شکر و سفیدهٔ تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
  2. اگر خمیر سفت بود، کمی سفیدهٔ تخم مرغ به آن اضافه کنید.
  3. خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.
  4. سپس داخل قیف پارچه‌ای با سر ماسورهٔ ساده بریزید.
  5. داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.
  6. سپس روی آن‌ها پسته و بادام و شکر بریزید.
  7. شیرینی‌ها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آن‌ها طلایی شود.
  8. بعد از سرد شدن، شیرینی‌ها از کاغذ روغنی جدا کنید.
  9. این شیرینی‌ها در مجاورت هوا زود خشک می‌شوند، لذا آن‌ها را در ظرف دردار یا کیسهٔ نایلونی دربسته‌ای نگه دارید.

نوش جان 😉

کتاب الکترونیکی با زود انزالی خداحافظی کنید

شامل برنامه ماهانه + آموزش تصویری + تمرینات تایید شده توسط انجمن اورولوژی اروپا

اطلاعات بیشتر
منبع
wikipediawikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن