طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی برای 8 نفر

لوبیاپلو یک پلو ایرانی است که با برنج باسماتی، لوبیا سبز، گوشت قرمز چرخ کرده یا قرمه شده، رب گوجه فرنگی و ادویهجات پخته میشود.
لوبیا پلو گاهی همراه با سالاد شیرازی یا ماست و خیار، خورده میشود.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی و خوشمزه برای 8 نفر
مواد لازم برای 8 نفر:
لوبیا سبز | 6 پیمانه |
برنج | 8 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
رب گوجه فرنگی | 4 قاشق غذاخوری |
سیر | 4 حبه |
پیاز | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه لوبیا پلو برای 8 نفر:
برای تهیه لوبیا پلوی خوشمزه و مجلسی ابتدا لوبیا سبزها را پاک میکنیم و میشوییم و در آبکش میگذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه لوبیاها را خرد میکنیم و کنارقرار میدهیم.
در این مرحله پیاز و سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد میکنیم. سپس تابهای بزرگ را روی حرارت کم میگذاریم و کمی روغن داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم تا روغن داغ شود.
بعد پیاز را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا سبک شود و سیر را نیز میافزاییم و تفت میدهیم و صبر میکنیم تا کمی عسلی شوند. در ادامه گوجه فرنگیها را میشوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
پس از عسلی شدن پیاز و سیر گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه میکنیم و مداوم تفت میدهیم تا رنگ گوشت کاملاً تغییر کند و بعد گوجه فرنگیهای خرد شده را اضافه میکنیم. حالا مایه را خوب مخلوط میکنیم.
در این مرحله همین طور تفت میدهیم تا آب گوشت و گوجه فرنگیها کاملاً تبخیر شود و بعد لوبیاهای خرد شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی نرم شود. در شیرجوش کمی روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
سپس رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش میریزیم و مداوم تفت میدهیم تا رنگ روغن قرمز شود و بوی خامی رب گوجه فرنگی نیز از بین برود و بعد از روی حرارت شیرجوش را بر میداریم و رب گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم.
سپس خوب مواد را تفت میدهیم و تابه را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم تا لوبیا پلو سرد و خنک شود. سپس در یک قابلمه مناسب تا نصف آن آب میریزیم و مقدار کمی نمک به آن اضافه میکنیم.
در صورت تمایل میتوانید کمی زردچوبه نیز داخل آب بریزید تا رنگ پلو زرد شود و در پایان پخت لوبیا پلو خوش رنگتری داشته باشید. درب قابلمه را میگذاریم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.
در این مرحله برنج را به خوبی میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و زمانیکه آب در حال جوشیدن بود برنج را داخل قابله میریزیم و صبر میکنیم تا حدوداً ۶ الی ۷ دقیقه بعد یک دانه از برنج را لای دندان تست میکنیم.
اگر اطراف برنج کاملاً نرم و وسط آن سفت بود بهترین زمان برای آبکش کردن برنج است. برنج را آبکش میکنیم و در کف قابلمه مورد نظر برای پخت لوبیا پلو روغن میریزیم و اگر تمایل داشتید نان یا سیب زمینی را پوست میگیریم و میشوییم.
سپس حلقه حلقه میکنیم و کف قابلمه میچینیم تا ته دیگ نیز داشته باشیم. 3 الی 4 کفگیر از برنج را کف قابلمه میریزیم و کمی از مایه لوبیا پلو روی آن میریزیم و مجدداً کمی برنج میریزیم و روی آن مقداری مایه لوبیا میریزیم.
همین طور لایه لایه برنج و مایه لوبیا را میریزیم تا مایه لوبیا و برنج تمام شود. درب قابلمه را میگذاریم و روی شعله قرار میدهیم. اول حرارت را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه زیاد میکنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را بسیار ملایم میکنیم تا لوبیا پلو به مرور زمان پخته شود.
پس از پخت کامل لوبیا پلو، با کفگیر آرام برنج و مایه لوبیا را داخل خود قابلمه زیر و رو میکنیم تا کاملاً مایه با پلو مخلوط شود و بعد کمی روغن روی غذا میریزیم و لوبیا پلو را در دیس میکشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.