غذاهای دریایی
طرز تهیه ماهی کبابی شکم پر بدون فویل در فر
مناسب برای: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه ماهی کبابی شکم پر:
- ماهی درشت: ۱ عدد
- آب لیمو تازه: نیم پیمانه
- روغن زیتون: نیم پیمانه
- گشنیز: ۵۰ گرم
- جعفری: ۵۰ گرم
- نعناع: ۵۰ گرم
- زعفران: 1/2 قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه ماهی کبابی شکم پر:
- در صورت وجود، تخم داخل شکم ماهی را بعد از خالی کردن و شستن جدا مینماییم و با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری پیاز کمی سرخ میکنیم.
- سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد میکنیم و با تخم ماهی مخلوط میکنیم و باز هم کمی سرخ میکنیم و کمی نمک و فلفل به مایه میزنیم آنگاه گردو و زرشک را داخل این مایه میریزیم و ظرف را از روی آتش برمیداریم
- سپس شکم ماهی را چاک کوچکی میدهیم محتویات داخل آن را خارج کرده تمیز میشوییم.
- داخل شکم ماهی را با مایه فوق پر میکنیم بعد ته سینی را کمی چرب میکنیم و ماهی را به همان حالتی که در آب شنا میکند در سینی قرار میدهیم و با حرارت ۴۰۰ درجه در فر قرار میدهیم.
- بعد از یک ربع بیرون میآوریم پوست آن را میکنیم و روغن زیتون و آب لیمو و نمک و فلفل را مخلوط میکنیم و به ماهی میزنیم و در حدود یک ساعت ماهی را طبخ میکنیم.
- وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج میکنیم و از سینی برمیداریم و در دیس قرار میدهیم و اطراف آن را با جعفری و حلقههای لیموترش تزیین میکنیم.
- مقداری از سس را روی ماهی میدهیم و بقیه را در سسخوری بر سر میز میبریم.
ماهی معمولاً با سبزیپلو در روز اول عید در ایران صرف میشود.
نوش جان 😉