غذاها
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه

آنچه در این مقاله میخوانید
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم مرصع پلو:
- برنج: ۳ لیوان
- سینه مرغ: ۳۰۰ گرم
- کشمش پلویی: ۱ لیوان
- زرشک: نصف لیوان
- خلال بادام: ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پسته: ۵ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده: ۱ لیوان
- نبات: یک بند انگشت
- روغن کانولا: ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پرتقال: به میزان دلخواه
- نمک، زردچوبه و زعفران آب کرده: به میزان دلخواه
همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم
طرز تهیه مرصع پلو:
برای شروع، برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید و سپس در آب جوش بریزید و آبکش کنید. در تابهای پیاز را در ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و به آن تکههای مرغ را بیفزایید و ادویهها (نمک، زردچوبه و کمی زعفران آب کرده) را اضافه کنید. در این مخلوط، ۳ لیوان آب بریزید تا با حرارت ملایم بپزد. در تابهای دیگر، خلالهای بادام و پسته را در ۳ قاشق غذاخوری روغن و کمی زعفران تفت دهید و در ظرفی جداگانه بگذارید. کشمش و خلالهای پرتقال (البته شیرین شده با نبات) را نیز جداگانه تفت دهید. پس از دم کشیدن برنج، هنگام کشیدن، لابه لای آن تکههای مرغ را قرار دهید و روی آن را با خلالها، کشمش، زرشک و برنج زعفرانی بپوشانید.
فوت و فن مرصع پلو:
- تفاوت این غذا با شیرین پلو این است که در شیرین پلو خلالها لابه لای برنج داده میشوند و هویج خلال شده یکی از اجزای تشکیل دهنده اصلی شیرین پلو است درحالیکه در مرصع پلو، مواد لابه لای برنج قرار نمیگیرند و سطح آن را میپوشانند. خلال هویج هم در آن ریخته نمیشود.
- در مرصع پلو، حتماً باید برنج ایرانی و آبکش شده باشد و نباید آن را کته کرد. برای هر چه بهتر قد کشیدن برنج هنگام جوشیدن آن در آب، یک قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید.
- هنگام خریدن خلال بادام و پسته، بهتر است انواع بستهبندی شده آنها را انتخاب کنید و خلالی بخرید که تاریخ تولید و انقضاء داشته باشد و بستهاش کدر نباشد زیرا کدر بودن بسته، نشانه کهنگی خلالهای بادام و پسته است.
- برای تهیه خلال پرتقال، خودتان قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید، به صورت خلال درآورید و آن را ۳ بار و هر بار به مدت ۷ دقیقه در آب بجوشانید و آب را خالی کنید. در سومین مرحله جوشاندن، بهتر است به اندازه یک بند انگشت نبات به خلالها اضافه کنید تا خلالهای پرتقال شیرین شوند.
- ادویهای که هنگام تهیه این غذا نباید از قلم بیفتد، زعفران است و توصیه میشود نوع مرغوب آن را انتخاب کنید. برای تهیه مرغی هم که برای تکمیل مرصع پلو آماده میکنید، باید حتماً از زردچوبه فراوانی هنگام پخت استفاده کنید.