طرز تهیه مرغ بریان شکم پر در فر مرحله به مرحله

مناسب برای: 2 نفر
مواد لازم مرغ بریان:
- مرغ: ۱ عدد (کوچک)
- فلفل سبز: ۱ عدد (کوچک) یا یک عدد پیاز درشت؛ خرد شده
- گوجه فرنگی: ۱ عدد (متوسط و سفت)؛ خرد شده
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- برگ بو: ۲ عدد
همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم
طرز تهیه مرغ بریان:
ابتدا مرغ را از قسمت عقب شکم که باز است، قسمتهای داخل شکم مرغ را که شامل ریه و کلیه در بخش داخلی و چسبیده به دندههای پشت قرار گرفته را خارج کنید (این بخش باعث سیاه شدن داخل شکم پس از پخت میشود ). در بخش گردن معمولاً قسمتی از باقیمانده مری و نای و همچنین چربی زیر پوست را هم در آورده و چربی انتهای دم را ببرید. وقتی که داخل شکم مرغ و سطح پوست کاملاً تمیز شد سطح آن را خشک کنید. به سطح و داخل شکم مرغ نمک و فلفل و زردچوبه بپاشید. بالهای مرغ را به سمت پشت برده و در قسمت پشت ثابت کنید.
شکم مرغ را با یک عدد گوجه فرنگی و پیاز یا با گوجه فرنگی و فلفل سبز و یا درصورتیکه جا گرفت با هر سه پر کنید و لبههای انتهای شکم را به هم آورده و اگر پوست هم پارگی داشت لبههای پوست را هم به هم نزدیک کنید و با خلالدندان به هم بدوزید. پاهای مرغ را توسط نخ به هم ببندید تا مرغ در هنگام پختن ولو نشود. از زعفران دم کرده به جای زردچوبه هم میتوانید استفاده کنید از نظر رنگ هردو یکرنگ میشوند ولی زعفران عطر و بوی خوبی به مرغ میدهد و بهتر است که زعفران را از اول به مرغ نزنید وقتی مرغ نیمپز شد و پوست مرغ در حال طلایی شدن در فر را باز و با برس طی دو مرحله روی مرغ را زعفران بزنید تا عطر آن پس از بریان شدن بیشتر حس شود و بهتر است که با کمی کره همراه باشد. مقدار زردچوبه و زعفران به حدی باشد که پس بریان شدن خوشرنگ جلوه دهد.
مرغ را به همراه برگ بو در ظرف مخصوص فر گذاشته و در فر قرار دهید. مرغ به علت داشتن چربی و آب، خودبهخود آب انداخته و اگر لازم بود در اواسط پخت یا از اول یک استکان آب اضافه کنید. مرغ را روی پنجره وسط و با بیشترین حرارت روشن کنید و زمانی که سطح مرغ برشته شد مرغ آماده است برای اطمینان بیشتر یک سیخ چوبی را به درون مرغ فرو کنید و از پخته شدن آن مطمئن شوید. مدت زمان پخت بسته به کوچکی و بزرگی مرغ دارد. مدت ۵/۲ الی ۳ ساعت طول میکشد تا مرغ بریان شود. در پایان پخت کمی از سس با مقدار زیادی چربی که مربوط به پوست مرغ است در ظرف جمع میشود و مزیت این روش نسبت به گریل کردن این است که چربی مرغ به اطراف و کف سینی پاشیده نمیشود.
نکته: مرغ را در دیس بکشید و تزئین کنید و برای بریدن از قیچی استفاده کنید تا باقیمانده مرغ متلاشی نشود.
نوش جان 😉
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
اطلاعات بیشتر...