طرز تهیه مرغ سوخاری مجلسی برای 4 نفر

آنچه در این مقاله میخوانید
مرغ سوخاری نوعی خوراک است که با تکههای مرغ به ویژه جوجههای گوشتی تهیه میشود. برای پخت این خوراک مرغ را در آرد سوخاری قرار میدهند، سپس آن را در آب سرد قرار میدهند و در آرد سوخاری میگذارند و در آخر در روغن سرخ میکنند، این خوراک بسیار خوشمزه و لذیذ است. دلیل گذاشتن در آب یخ سبب پولکی شدن مرغ و ترد شدن آن میشود.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه مرغ سوخاری مجلسی برای 4 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه مرغ سوخاری مجلسی و خوشمزه برای 4 نفر
مواد لازم برای 4 نفر:
- آرد ۲ لیوان
- ماست ۱ لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- ران یا سینه مرغ ۸ تکه
- سبزیجات معطر ¼ لیوان
- پودر پیاز ½ قاشق چایخوری
- پودر سیر ½ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مرغ سوخاری:
از شب قبل مواد را آماده می کنیم برای اینکار ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و نگینی یا خلالی خرد می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم. سبزیجات خشک و یا تازه ای را که قبلا شسته و خرد کرده ایم را نیز اضافه می کنیم و (جعفری ، نعناع ، آویشن ، ترخون) ماست را همراه با فلفل سیاه و کمی نمک به مواد می افزاییم و خوب هم می زنیم و در آخر زعفران را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم و تکه های مرغ را در مواد قرار می دهیم به طوری که با مواد آغشته شوند و روی کاسه را سلفون می کشیم و به مدت ۸ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم دار شوند. تخم مرغ ها را ابتدا در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن داخل کاسه ای می ریزیم و با چنگال هم می زنیم و کنار می گذاریم.
در کاسه ای آرد را می ریزیم و سپس پودر سیر،پودر پیاز ،فلفل سیاه و نمک را نیز به مقدار لازم اضافه می کنیم و با قاشق مواد را زیر و رو می کنیم تا مواد یکدست شود. در تابه ای کوچک و گود روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا به مرور زمان داغ شود.
مرغ های طعم دار شده را از یخچال خارج می کنیم و ابتدا هر کدام از تکه مرغ ها را در تخم مرغ می زنیم و سپس در مخلوط آرد می غلتانیم و داخل روغن داغ شده قرار می دهیم تا با حرارت کم مغز پخت و سرخ شوند.
تمام تکه های مرغ را به همین روش سرخ می کنیم و در توری یا دستمالی قرار می دهیم تا روغن اضافه ان خارج شود. مرغ های سوخاری را در ظرف می چینیم و اگر تمایل داشتید می توانید سیب زمینی سرخ شده نیز کنار این مرغ سوخاری لذیذ سرو کنید و نوش جان کنید.
فوت و فن مرغ سوخاری
مرغ سوخاری برای اینکه بیشتر ترد باشد از آرد سوخاری درشت استفاده کنید. اگر آرد سوخاری درشت ندارید میتوانید نان باگت را بهصورت ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگش طلایی شود و سپس استفاده کنید.
بعد از اینکه تکههای مرغ را در آرد سوخاری غلطانتید بهتر است به مدت 1-2 ساعت در یخچال قرار دهید و برای اینکه مغز پخت شود توصیه میشود در ابتدا مرغ را به مدت ۱۵ دقیقه نیمپز کنید تا کمی از حالت خامی در بیاید و سپس بقیه مراحل را انجام دهید.
اگر میخواهید علاوه بر ترد شده مثل مرغ سوخاری رستورانی پف هم بکند یا به عبارتی مرغ سوخاری پفکی درست کنید، به ادویهها بکینگ پودر اضافه کنید.
شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که در خانه با رسپی های گوناگون اقدام به پخت مرغ سوخاری کردید ولی مثلاً طعمی مشابه طعم مرغ سوخاری چاکوچ را ندارد در زیر به بررسی خوشمزگی مرغ سوخاری چاکوچ میپردازیم.
- استفاده از روغن کم
منظور همین است که اگر از روغن خیلی زیاد استفاده شود وقتی تکههای مرغ را گاز میزنید از آن روغن میچکد و کلاً طعم روغن میدهد. - عدم استفاده مجدد از یک حجم روغن
استفاده چندین بار از یک حجم روغن باعث میشود روغن موجود در غذا در رگها رسوب کنند و ضررهای دیگری نیز دارد. - استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک برای پخت مرغ
در چاکوچ چون از مرغهای پرورشیافته ارگانیک استفاده میشود و از مرغهای هورمونی استفاده نمیشود برای همین طعم خوشمزهای را ایجاد میکند. - آمادهکردن کلیه مواد اولیه بهصورت روزانه
در تمامی شعبات چاکوچ هر روز بسته به تعداد سفارشها مواد غذایی آماده و سرخ میشوند بههیچوجه مرغهای سوخاری روزهای گذشته نگهداری نمیشود. - مجرب و آشنا بودن کارکنان به دستورالعملهای اروپایی و آسیایی در تمامی شعب
طبق دستورالعملهای اروپایی و آسیایی از فرآوردههای لبنی چون شیر، ماست، دوغ و انواع ادویهها استفاده میکنند. - استفاده از آردهای چندمنظوره برای مزهدار و ترد کردن مرغ
مرغ سوخاری چاکوچ دارای بافتی ترد و خوشمزه هست علت آن هم وجود همین آردهاست. - استفاده از جوجههای 27 روزه
همانطور که در بالا هم اشاره شد مرغها کاملاً ارگانیک هستند. - استفاده از روغنهایی که در درجه حرارت بالا مقاوماند
برای پخت مرغ سوخاری چاکوچ از روغنهایی چون روغن بادامزمینی، روغن کانولا، روغن نباتی و روغن ذرت استفاده میکنند که روغنها تا دمایی بین 350 تا 375 درجه فارنهایت مقاوم هستند.