معنی ضرب المثل جواب ابلهان خاموشیست

معنی ضرب المثل جواب ابلهان خاموشیست
برای این ضرب المثل داستان جالبی نقل می کنند و آن این است که روزی ابوعلی سینا با اسبش در سفر برای غذا در روستایی توقف می کند و اسبش را به درختی می بندد و کنار او یونجه می گذارد تا بخورد و خود بر سفره می نشیند.
در این هنگام مردی روستایی خرش را کنار اسب ابوعلی سینا می بندد تا در یونجه وی شریک شود و بر سر سفره شیخ نیز می نشیند؛ شیخ به روستایی می گوید خرت را آنجا نبند چون اسب من به پایش لگد می زند اما روستایی خود را به کری می زند تا این که اسب شیخ به پای خر لگدی می زند و پای وی را می شکند.
روستایی از شیخ طلب خسارت می کند ولی شیخ چیزی نمی گوید سپس هر دو به محکمه می روند و قاضی از شیخ سوال می پرسد اما شیخ جوابی نمی دهد. قاضی از روستایی می پرسد آیا این مرد لال است اما روستایی می گوید نه چون از ابتدا به من گفت که خرت را کنار اسب من نبند. در این هنگام قاضی به زیرکی شیخ پی برد که جواب ابلهان را خاموشی اختیار کرده است.
معنی ضرب المثل “جواب ابلهان خاموشیست” ممکن است ساده به نظر برسد، اما با بررسی دقیق تر، درس عمیقی در تک تک کلمات آن وجود دارد. در اصل این ضرب المثل به ما توصیه می کند که با افراد نادان نباید مجادله کرد همچنین در مورد آنچه به کسی می گوییم محتاط باشیم.
این ضرب المثل به ما یادآوری می کند که گاهی اوقات بهترین اقدام این است که سکوت کنیم، به ویژه زمانی که طرف مقابل ما از دانش یا درک پایینی برخوردار است. سکوت در زمان و مکان مناسب آن می تواند ابزاری قدرتمند برای کمک به ما برای جلوگیری از درگیری و سوء تفاهم باشد و حتی می تواند ما را از اشتباهات پرهزینه نجات دهد.