معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار

معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار
“خفته را خفته کی کند بیدار” که معنای بزرگی در پشت آن است که هر علاقمند به فارسی باید از آن باخبر باشد هر چند مفهوم آن را از کلمات آن به راحتی می توان فهمید. این ضرب المثل به ما می گوید که اگر میخواهیم به دیگران درباره موضوع خاصی آموزش دهیم، ضروری است که خودمان درک عمیقی از آن موضوع داشته باشیم یا اگر میخواهیم دیگران را نصیحت کنیم باید خود نیز به آن عمل کنیم.
این سخن قدیمی می گوید اگر ما اطلاعات نادرست را با دیگران به اشتراک بگذاریم، نه تنها به خودمان آسیب می رسانیم، بلکه به کسانی که می خواهیم آموزش دهیم نیز آسیب می زنیم. اولین قدم برای گسترش دانش این است که ابتدا خود را آموزش دهیم و تنها با انجام این کار می توانیم واقعاً در کمک به دیگران برای درک و رشد مؤثر باشیم.
این ضرب المثل نشان می دهد که چقدر مهم است که به دنبال دانش و اطلاعات از منابع معتبر برای درک بهتر یک موضوع خاص باشیم. وقتی به فردی تکیه میکنیم که نسبت به موضوع خاصی ناآگاه است، دانشی که دریافت میکنیم ممکن است نادرست یا ناقص باشد.
این گفته در پی بیان این واقعیت است که برای تربیت کسانی که درک ندارند، نیاز به کسی است که آگاه و صبور باشد و این نه تنها در مورد مسائل فکری بلکه در مورد مسائل اجتماعی و اخلاقی نیز صدق می کند بنابراین برای بالا بردن سطح فرهنگی و اجتماعی همچنین بالا بردن سطح علمی افراد نباید از انسان های بی آگاه استفاده شود چون در این صورت قطعا نتیجه مثبتی به بار نمی نشیند.
ضرب المثل یاد شده برای مسئولین و والدین بسیار مهم است به این معنی که جهت بالا بردن سطح فرهنگی و علمی جامعه و فرزندان بایستی از افراد متخصص و آگاه استفاده کنند.