ضرب المثل

معنی ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ

مفهوم ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ

این ضرب المثل در مورد کسی است که از دیگران مشورت نمی گیرد و حتی اگر مشورت هم بگیرد به آن ها عمل نمی کند. این ضرب المثل را برای شخصی به کار می بریم که هر چقدر هم اخطار و تذکر به او می دهیم باز هم کار خودش را می کند و در نهایت هم چوب مشورت نگرفتنش را می خورد.

داستان ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ

داستانی برای این ضرب المثل وجود دارد که چنین است: کاروانی ایرانی که به یونان رفته بودند پس از انجام کارهای تجاری به ایران بازگشتند. در آن زمان‌ها، افرادی در بین راه‌ها و پشت کوه‌ها به کمین کاروان‌ها می ‌نشستند و در فرصتی مناسب به آنها حمله کرده و اموال و چهارپایانشان را به غارت می ‌بردند.

در بین راه تعدادی راهزن، کاروان را دیدند و در گوشه‌ای مخفی شدند. به محض اینکه کاروان نزدیک شد به آنها حمله کرده و تمام اموالشان را تصاحب کردند. یکی از کاروانیان که مرد حکیمی بود رفتار و حرکات راهزنان را نگاه می‌ کرد. کاروانیان از او کمک خواستند و گفتند: یا شیخ! تو بزرگ ما هستی و صحبت‌های شما دل همه را آرام می‌کند از تو خواهش می‌ کنیم با دزدها حرف بزنی و متقاعدشان کنی اموالمان را به ما ببخشند.

حکیم نیش خندی زد و گفت: این افراد زبان ‌نفهم هستند و اگر رحم داشتند و صحبت کردن با آنها فایده‌ای داشت که به مردم رحم می‌کردند و اموال مردم را تصاحب نمی‌کردند، نصیحت روی این آدم‌های پست اثری ندارد. سپس فرمود: نرود میخ آهنین در سنگ.

از آن زمان تا به امروز، ضرب‌المثل نرود میخ آهنین در سنگ زمانی به کار می‌رود که: هر چقدر به یک انسان جاهل بخواهی نصیحت کنی، روی او تاثیری نمی گذارد!

این ضرب المثل وقتی به کار می رود که کسی نه تنها با دیگری مشورت نمی کند بلکه زمانی هم که مشورت می کند توصیه های دیگری را نادیده می گیرد همچنین وقتی به کسی اخطار و تذکر میدهی در نهایت هم کار خودش را انجام می دهد این ضرب المثل در مورد وی مصداق پیدا می کند.

4/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا