ضرب المثل

معنی ضرب المثل نه سیخ بسوزه نه کباب

مفهوم ضرب المثل نه سیخ بسوزه نه کباب

ضرب المثل نه سیخ بسوزد نه کباب برای رعایت میانه روی و اعتدال در کارها بکار می رود چون بسیاری از ما در بعضی از کارهای روزمره زندگی خودمان دچار افراط یا تفریط می شویم بطوریکه بعضی اوقات چنان در کاری زیاده روی می کنیم که نتیجه و ارزش آن کار بشدت پایین می آید و یا چنان آن را ساده و بیهوده می گیریم که اصلا” آن کار را انجام نمی دهیم.

تبلیغات

این ضرب المثل در مورد میانجیگری بین افراد هم برای رعایت عدالت بکار می رود و می گوید که بین دو نفر باید جانب هیچکدام را نگرفت تا مبادا حقی ضایع شود و حق به حق دار برسد.

داستان ضرب المثل نه سیخ بسوزه نه کباب

در مورد این ضرب المثل داستانی به این مضموم وجود دارد که شجاع‌السلطنه، پسر فتحعلی‌شاه، یک وقتی حاکم کرمان بود. اسم کوچکش حسنعلی میرزا بود. او در کرمان تجربه کرده بود و متوجه شده بود که ترکه‌های نازک انار می‌تواند کار سیخ کباب را بکند و کباب بر سیخی که چوبش انار باشد خوشمزه‌تر هم می‌شود برای همین پخت کباب با چوب انار را باب کرد که در کرمان به کباب حسنی معروف شد و حاکم وقتی میل کباب داشت به نوکرها می‌گفت: طوری کباب را بگردانید که نه سیخ بسوزد نه کباب.

این دستور حاکم به صورت ضرب‌المثل درآمد و برای بیان و توصیه میانه‌روی و اعتدال در کارها توسط مردم به کار می‌رود و بدان معنی است که در هر کاری بهترین و متعادل ترین روش را باید در پیش گرفت به طوری که در قضاوت ها به هیچکدام از دو طرف ضرری وارد نیاید و عدالت کامل بین دو طرف برقرار شود.

تبلیغات

این ضرب المثل یکی از مثل های بسیار عام میان مردم است و از کاربرد بسیار زیادی در محاورات دوستانه و غیر دوستانه برخوردار می باشد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا