ضرب المثل

معنی ضرب المثل نوش دارو بعد مرگ سهراب

مفهوم ضرب المثل نوش دارو بعد مرگ سهراب

ضرب المثل فوق مربوط به داستان رستم و سهراب می باشد، پدری و پسری که ناخواسته موجب آسیب دیدن یکدیگر می شوند و طی جدال بین این دو سهراب کشته می شود. در واقع داستان به جریان نبرد تن به تن این پدر و پسر که تا آن موقع یکدیگر را ندیده و اصلاً نمی شناختند بر میگردد.

در زمان نبرد این دو تن و وقتی که رستم به سهراب خنجر‌ زهرآگین زد و فهمید که سهراب پسرش است دستور داد که پادزهر این زهر را سریعا برای آن بیاورند که البته دیگر این کار فایده ای نداشت و وقتی نوش دارو به دست رستم رسید دیگر رمقی برای پسرش سهراب نمانده بود و اینجا بود که ضرب المثل ” نوش دارو بعد مرگ سهراب” مرسوم شد.

نوشدارو نوش دارو بعد از مرگ سهراب یکی از بهترین و مشهور ترین ضرب المثل های رایج بین ایرانیان می باشد. داستان این حکایت بسیار زیبا می باشد و به همه توصیه می شود که همه داستان از شاهنامه فردوسی مطالعه گردد.

در واقع معنی نوش دارو بعد از مرگ سهراب به علاج واقعه بعد از وقوع آن اشاره می کند و این که  بهترین دارو هم بعد از مرگ کمکی نمی کند همچنین این عبارت را زمانی به کار می بریم که کار از کار گذشته و همه راه حل ها بی فایده باشد.

این ضرب المثل به ما می گوید که  هر کار را باید به موقع انجام دهیم و اگر به موقع و به جا صورت نگیرد مانند نوش دارویی خواهد بود که بعد از مرگ آورده شود که دیگر کار از کار گذشته و هیچ فایده ای ندارد، علاوه بر این  این مثَل زمانی به کار می رود که ابزار و وسایل در هنگام نیاز، نایاب اما پس از رفع نیاز فراوان باشد.

4/5 - (7 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا