دسر
موس شکلاتی؛ طرز تهیه موس شکلاتی مجلسی
مواد لازم برای تهیه موس شکلاتی:
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
پوست پرتقال رنده شده | یک دوم پوست یک پرتقال |
آب پرتقال | ۲ قاشق غذاخوری |
گران مارنیه | ۲ قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۳۰ گرم |
شکلات قهوهای ریز خرد شده | ۱۰۰ گرم |
خامه تا حدود ۶۰ درصد سفت شده (شکر برای خامه لازم نیست) | ۱۵۰ گرم |
سفیده تخم مرغ | سفیده دو تخم مرغ |
شکر برای داخل سفیده | ۳۰ گرم |
طرز تهیه موس شکلاتی:
- در ظرفی شکلات خرد شده را ریخته ظرف را در داخل آب گرم قرار میدهیم تا شکلات حل شود.
- در یک ظرف شکر و زرده مخلوط کرده با تخم مرغ بهم زنی بهم میزنیم تا سفید شود.
- پوست پرتقال، آب پرتقال و در صورت تمایل گران مارنیه را به زرده و شکر اضافه میکنیم.
- شکلات آب شده را به مایه اضافه کرده بسرعت بهم میزنیم.
- سفیده را با شکر میزنیم تا سفت شود.
- یک دوم خامهای که نیمه سفت شده است یعنی از تخم مرغ همزنی نمیریزد ولی شیار تخم مرغ همزنی در درون آن باقی نمیماند را به مایه اضافه میکنیم.
- سفیده تخم مرغ را به آرامی با موس مخلوط میکنیم.
- یک دوم باقیمانده خامه را نیز اضافه کرده بهم میزنیم.
- موس را در داخل قالب ریخته و در داخل آن یک لایه پرتقال پوست کنده قرار داده و در یخچال به مدت ۲ ساعت سرد میکنیم.
نکته: میتوان این موس را بدون استفاده از پوست و آب پرتقال و لیکور نیز به همین طریق تهیه کرد.