نان، کیک و شیرینی

موس کیک؛ طرز تهیه موس کیک میوه ای

موس کیک این موس کیک را می‌توان از هر گونه کیکی که به آن برش نازک بتوان داد و یا هر گونه موس تهیه کرد. موس را نیز می‌توان تنها از یک نوع و یا از دو رنگ و نوع گوناگون درست کرد.

مواد لازم موس کیک میوه ای:

نام مادهٔ غذایی مقدار توضیح
تخم مرغ ۳ عدد تخم مرغ را زودتر از یخچال بیرون آورده تا بهتر کف کند.
شکر ۹۰ گرم
آرد الک شده ۹۰ گرم در صورت تهیه کیک جنوایی کاکائویی مقدار ۷۵ گرم آرد و ۱۵ گرم کاکائوی الک شده بکار می‌رود.
شیر دو قاشق قاشق چایخوری ۱۰ میلی لیتر در صورت استفاده از کاکائو یا مواد دیگر مانند قهوه شیر بکار نمی‌رود.
کره ۲۰ گرم

طرز تهیه موس کیک میوه ای:

۱. کره و شیر را با یکدیگر مخلوط کرده (در کیک کاکائویی فقط کره لازم است) روی آن را پوشانده و داخل ماکروویو به مدت ۳۰ ثانیه قرار می‌دهیم تا کره آب شود. یا در صورت نبود ماکروویو ظرف محتوی کره و شیر را در داخل آبجوش قرار می‌دهیم و آماده می‌گذاریم.

۲. تخم مرغ را به همراه شکر به حدی با تخم مرغ همزنی بهم می‌زنیم که تقریباً سفید و سفت شود. برای امتحان از سفت شدن آن با تخم مرغ هم زنی سعی کنید حرفی را با چکیدن مایه بر روی آن بنویسید اگر این حرف مدتی شکل خود را توانست حفظ کند تخم مرغ خوب پف کرده و سفت شده است.

نکته: هنگام بهم زدن تخم مرغ ظرف آن را می‌توان در داخل ظرف آبی که ۶۰–۵۰ درجه حرارت دارد قرار داد تا مایه گرم شده و بهتر کف کند ابتدا سرعت همزن باید کم باشد ولی بعد از اینکه مایه گرم شد و حرارت درون مایه به ۴۰ درجه رسید، می‌توان ظرف را از ظرف آبگرم خارج کرده و سرعت همزن را زیاد کرد.

۳. آرد را از الک گذرانده به تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و خوب با لیسک پلاستیکی بهم می‌زنیم. وقتی ذرات سفید آرد به طور کامل ناپدید شد، کرهٔ آب شده و شیر (در نوع کاکائویی تنها کرهٔ آب شده) را بر روی قسمت پهن لیسک ریخته و به مایه اضافه می‌کنیم به اینصورت کره بهتر در داخل مایه پخش می‌شود.

نکته: هنگام تهیه کیک جنوایی کاکائویی آرد همراه با کاکائو به مایه اضافه می‌شود. در اینصورت شیر بکار نمی‌رود و در آخر تنها کره اضافه می‌شود.

۴. مواد مخلوط شده را در داخل قالبی که با کاغذ روغنی چرب شده پوشیده شده، می‌ریزیم.

۵. در فر که از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه می‌پزیم. پس از پخت روی پنجره فر آن را گذاشته تا بخار آن برود.

۶. از ارتفاع کیک پخته شده که به شکل گرد است دو برش به عرض یک سانتیمتر می‌بریم. بدین ترتیب دو برش گرد به ارتفاع یک سانتیمتر به دست می‌آید. سپس با کارد یکی از این برش‌های گرد نازک را بصورت نوارهای ۳ سانتیمتری می‌بریم. این نوارها دیواره‌های قالب گرد را تشکیل می‌دهند. اول دیواره‌ها را در داخل قالب موس جاسازی می‌کنیم و سپس برش دوم را انقدر که لازم است بصورت گرد می‌بریم تا برای قرار گرفتن در کف قالب موس مناسب شود.

مواد لازم برای تزئین روی موس کیک:

نام مادهٔ غذایی مقدار
ناپاژ یا ژله در صورت تمایل ۱۲۰ گرم
سس تمشک (کم شیرین یا بدون شکر) یا هر نوع سس میوهٔ دیگر در صورت تمایل ۲۰ گرم

در صورتی استفاده از ناپاژ حاضری باید حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن ناپاژ به آن آب اضافه کرد و به آن حرارت داد تا ناپاژ سفتی خود را از دست بدهد. در صورتیکه باز هم یکدست نشد و ناپاژ بصورت لخته‌ای باقی ماند از تخم مرغ همزنی برای مخلوط کردن آن با سس میوه استفاده می‌کنیم تا کاملاً یکدست شود. سپس ناپاژ را با سس میوه مخلوط می‌کنیم. روی کیک را با ناپاژ و سس تمشک (کم شیرین یا بدون شکر) یا هر نوع سس میوهٔ دیگر و یا ژله پوشانده و با کاردک کرم‌مالی کاملاً صاف می‌کنیم. می‌گذاریم ۱۰ دقیقه در یخچال بماند.

برای بیرون آوردن کیک از قالب ابتدا دور کیک را با حولهٔ گرم پوشانده و کمی موس اطراف قالب را ذوب می‌کنیم بعد کاردک کرم مالی را بر زیر قالب حلقه‌ای فرو برده قالب حلقه‌ای را از سطح زیر آن جدا کرده و آن را بر روی کاسه‌ای که برعکس شده و قطر آن از قطر قالب کوچکتر است قرار می‌دهیم. با فشار کاسهٔ برعکس شدهٔ زیر کیک را از قالب بیرون آورده و آن را بر روی ظرف صافی قرار می‌دهیم. روی موس کیک را با میوه‌های برش داده تزیین می‌کنیم.

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا