پوست و مو

علت رشد موهای زائد چانه در زنان و روش های رفع آن

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به بیان علت رشد موهای زائد چانه در زنان و روش های رفع آن میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تبلیغات

موهای زائد چانه و صورت مانند رنگ پوست و چشم زیبایی صورت را تحت تاثیر قرار می دهد. برای بیشتر خانم ها، موهای زائد چانه و گردن طبیعی است. میزان موی صورت به ژنتیک و سن بستگی دارد. با افزایش سن، فولیکول های مو به روش های منحصر به فردی با تغییرات سطح تستوسترون رشد می کنند. نوع و نحوه رشد موهای زائد چانه در اثر ژنتیک و هورمون ها رخ می دهد. گاهی اوقات، موهای زائد چانه بیش از حد رشد می کنند که ممکن است ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد.

این امر خصوصاً در زمانهای خاص مانند بلوغ، بارداری و یائسگی بروز می کند. در موارد نادر، رشد بیش از حد موهای زائد چانه نشانه بیماری است که نیاز به درمان دارد.

علت رشد موهای زائد چانه در زنان

به طور معمول، مو از ریشه یا فولیکول مو زیر پوست رشد می کند. آندروژن (تستوسترون) که معمولاً به عنوان هورمون جنسی مردانه شناخته می شود، نقش اصلی در رشد مو دارد. زنان و مردان هر دو هورمون تستوسترون تولید می کنند اما در زنان کمتر است. تستوسترون با فعال کردن گیرنده های موجود در فولیکول های مو، باعث رشد طبیعی موهای زائد به خصوص در قسمت چانه می شود البته این امر در دوران بلوغ بیشتر اتفاق می افتد. در خانم ها، رشد مو، از جمله موهای صورت تحت تأثیر هورمون ها است. با شروع بلوغ در دوران بارداری و یائسگی، تغییر در سطح هورمون ها رشد موهای زائد را افزایش می دهد.

موهای زائد بدن و صورت در خانم ها هیرسوتیسم نام دارد. تفاوت بین موهای طبیعی صورت و هیرسوتیسم در رنگ، تراکم و بافت مو است. موهای زائد معمولا ضخیم تر و تیره تر هستند.

تبلیغات

دلایل رشد موهای چانه در زنان:

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان شایع ترین علت رشد غیر طبیعی موی چانه در زنان است. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که تخمدان ها مقدار زیادی هورمون آندروژن تولید کنند.

PCOS با علائم مختلفی از قبیل زیر بروز پیدا می کند:

موهای زائد چانه در زنان از عوارض بیماری کوشینگ 

وجود تومور در غده هیپوفیز می تواند باعث تولید تستوسترون اضافی در بدن و فشار خون بالا، موهای زائد چانه و صورت  شود.

عوارض جانبی دارو

مصرف برخی از داروها از قبیل سیکلوسپورین، تزریق تستوسترون و ماینوکسیدیل میتواند خطر موهای زائد را افزایش دهد.

تبلیغات

هیپرپلازی مادرزادی

این اختلال ژنتیکی آنزیم های بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. به طور معمول در اواخر کودکی یا اوایل بزرگسالی ظاهر می شود و باعث پرمویی می شود.

موهای زائد چانه در زنان از علائم یائسگی

عدم تعادل هورمونی که در دوران یائسگی منجر به رشد موهای زائد چانه می شود.

نکاتی برای از بین بردن موهای چانه

اگرچه موهای زائد چانه شایع است، اما در برخی افراد آزار دهنده یا ناراحت کننده می باشد. البته امروزه روش های زیادی برای خلاص شدن از شر موهای زائد صورت وجود دارد از قبیل:

  • کرم افلورنیتین (Vaniqa) با نسخه پزشک
  • الکترولیز یک روش ازبین بردن موهای زائد چانه است که با استفاده از جریان الکتریکی فولیکول های مو را از بین می برد و از رشد مجدد مو در آن ناحیه جلوگیری می کند.
  • لیزر موهای زائد یکی دیگر از راه حل های طولانی مدت برای مقابله با موهای چانه است.
  • با این حال، این روش برای افرادی با پوست تیره مناسب نیست و بر روی رنگدانه های پوست تأثیر می گذارد.
  • کندن موهای چانه با موچین باعث از بین رفتن موقت آنها می شود.
  • اصلاح موهای چانه درست است که باعث ازبین رفتن آنها می شود، اما منجر به تحریک و ایجاد برجستگی های نا زیبا بر روی پوست می شود. نام پزشکی این برجستگی ها سودوفوليكوليت باربا (pseudofolliculitis barbae) است.
  • اپیلاسیون شامل استفاده از موم در ناحیه چانه است این روش در حین موثر بودن بسیار دردناک است. علاوه بر این اپیلاسیون منجر به رشد مجدد موها می شود.
  • تغییر سبک زندگی برای حفظ وزن و رژیم غذایی سالم، قطع سیگار و ورزش منظم برای ازبین بردن موهای زائد چانه لازم است.
  • پزشکان همچنین برای کاهش موهای چانه در زنان درمان هایی برای تعادل سطح هورمون ها تجویز می کنند.
  • جراحی برداشتن تومورها یا کیست ها
5/5 - (1 امتیاز)

تبلیغات

منبع
healthlinemedicalnewstoday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا