طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان آب پز
میرزاقاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. مواد مورد نیاز برای تهیهٔ میرزاقاسمی عبارتند از: بادمجان، گوجهفرنگی، سیر، روغن، تخممرغ، نمک و ادویه.
میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط او گسترش یافت و به نام او نیز اسمگذاری شد. میرزا قاسمی در گیلان معمولاً با برنج سرو میشود اما در سایر نقاط ایران با نان سرو میشود.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان آب پز را برای شما آماده کرده ایم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان آب پز
مواد لازم برای ۲ نفر:
بادمجان | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۱ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق مربا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد کوچک |
روغن مایع | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه میرزا قاسمی
برای تهیه میرزا قاسمی ابتدا بادمجون ها را بعد از پوست گرفتن ،به صورت نگینی خرد کنید. مقداری نمک روی آن بریزید و داخل آبکش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
داخل تابهای بادمجانها را بریزید، به این شکل که ابتدا بگذارید تابه روی حرارت داغ شود و بعد بادمجانها را داخل تابه بریزید تا با حرارت ملایم بادمجانها با آبی که خودشان دارند بخارپز شوند.
وقتی آب بادمجانها گرفته شد، آن را به صورت ساطوری خرد میکنیم. البته در صورت تمایل میتوانید از گوشتکوب هم برای له کردن بادمجانها استفاده کنید و به خوبی بادمجانهای پخته رو له کنید. پس از اینکه بادمجانها اماده شد انها را کنار میگذاریم.
در این مرحله پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس به همراه داخل روغن مایع در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک و شفاف شود. البته اضافه کردن پیاز به میرزا قاسمی اختیاری هست و در صورت تمایل میتوانید آنرا حذف کنید. در دستور پخت میرزا قاسمی اصلی که متعلق به گیلانیها میباشد پیاز وجود ندارد ولی به نظر من باعث خوشمزگی بیشتر غذا میشود.
پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زرد چوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و در ادامه سیر را له کرده و به تابه اضافه میکنیم. در این مرحله دقت کنید که حرارت زیر تابه در زمان اضافه کردن سیر کم باشد زیرا سیر خیلی سریع میسوزد و طعم غذا را خراب میکند.
در این مرحله گوجه فرنگی را رنده کرده و به تابه اضافه میکنیم. چند دقیقهای تفت میدهیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
پس از تفت دادن رب گوجه فرنگی بادمجانها را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا با دیگر مواد یکدست شوند. در ادامه نمک و فلفل میرزا قاسمی را اندازه میکنیم. تخم مرغ را برای زیبایی بیشتر میتوانید در یک قالب گرد نیمرو کنید سپس روی میرزا قاسمی قرار دهید.
البته گیلانیها تخم مرغ را نیمرو کرده و با دیگر مواد مخلوط میکنند تا تمام مواد میرزا قاسمی یکدست شوند. برای بهتر شدن طعم این غذا میتوانید از لیموی تازه هم استفاده کنید. پس از اینکه میرزا قاسمی اماده شد انرا با سبزی خوردن و نان تازه سرو کنید.
نکات طرز تهیه میرزا قاسمی
میرزا قاسمی رستورانی:
برای اینکه میرزا قاسمی شما شبیه به میرزا قاسمی رستورانها شود چند نکته را باید رعایت کنید. معمولاً رستورانها از سیر زیادی برای میرزا قاسمی استفاده میکنند. نکته دیگر اینکه از بادمجان فریز شده استفاده نمیکنند و نکته پایانی اینکه بادمجانها را روی ذغال کباب میکنند که طعم بهتری به میرزا قاسمی میدهد.
میرزا قاسمی با کشک:
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید برخی افراد میرزا قاسمی را با کشک درست میکنند. برای این منظور گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را از دستور حذف کنید و به مقدار دلخواه کشک اضافه کنید. با این روش طعم میرزا قاسمی شما شباهت زیادی به کشک بادمجان پیدا خواهد کرد.