خورشها و قلیهها
طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی و خوشمزه

آنچه در این مقاله میخوانید
میرزا قاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان و استان مازندران است.
دستور شماره یک تهیه میرزا قاسمی:
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی:
- بادمجان متوسط: ۵ عدد
- سیر: یک بوته یا چیپس سیر خیس شده و سپس لهشده ۱۰ گرم (چیپس سیر بوی ملایمتری دارد)
- گوجهفرنگی: ۲ عدد
- روغن و نمک و فلفل: به مقدار کافی
- تخممرغ: ۳ عدد
روش آماده سازی میرزا قاسمی:
- بادمجانها را داخل فر یا روی آتش کبابی میکنیم تا کاملاً پخته شوند، سپس پوست آنها را کنده و سرهای آن را میگیریم و بعد ساطوری مینماییم
- سپس گوجهفرنگیها را در آب جوش ریخته و پوست آن را میگیریم و خرد میکنیم. بنا بر تمایل میتوان گوجهفرنگی را با پوست رنده کرد.
- سیر را کوبیده و داخل روغن داغی که در تابه و روی آتش است میریزیم تا کمی سرخ شود.
- بعد بادمجانها را به تابه اضافه کرده و کمی سرخ مینماییم سپس گوجهفرنگی خرد و آماده شده را به بادمجان اضافه کرده میگذاریم بپزد تا به حدی که آب آنها کاملاً کشیده شود و به روغن بیفتد. کمی نمک و فلفل به آن میزنیم.
- تخممرغها را داخل حفرهای که در مایه ایجاد کردیم شکسته و روی آن را با مایه میپوشانیم تا تخممرغ داخل مایه بپزد.
میرزا قاسمی آماده شده را در دیس میکشیم.
طرزتهیه میرزا قاسمی اصیل و رستورانی
دستور شماره دو تهیه میرزا قاسمی:
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی:
- بادمجان شیرین و قلمی: ۴ عدد
- سیر تازه: ۱ بوته و اگر تازه نبود نصف بوته
- گوجهفرنگی رنده شده: ۵ عدد
- رب گوجه: ۱/۲ ق غ
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- لیموترش: 1 عدد آب گرفته شده
- تخممرغ: ۴ عدد
- زردچوبه: ۱ ق چ پر
روش آماده سازی میرزا قاسمی:
- اول بادمجانها را کباب کنید. آنقدر باید روی آتیش بماند که پوستش زغال شود و وقتی یک سیخ چوبی به آن فروکردید، خیلی راحت سیخ داخل بادمجان شود. بعد بگذارید کنار تا سرد شود.
- گوجه را رنده کنید و سیر را ساطوری کنید.
- ۱ استکان روغنزیتون داخل تابه بریزید و بگذارید روی آتش، زیاد داغ نشود و بعد سیر ساطوری و زردچوبه را اضافه کنید و ۱۰ ثانیه با حرارت متوسط تفت بدهید و سریع بادمجان را که پوستش را گرفتید و ساطوری کردید را به مواد اضافه کنید.
- بعد دوباره ۱ دقیقه تفت بدهید و بعد پوره گوجه را اضافه کنید و در را بگذارید و زیر آن را کمی بیاورید پایین تا آبش کشیده شود.
- بعد آبلیمو و رب را به آن اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت بدهید.
- نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد تخممرغها را روی مواد بشکنید و بدون اینکه هم بزنید در را ببندید و شعله را بیاورید پایین تا تخممرغها ببندد.
- بعد که تخممرغها بست؛ آنها را تکهتکه کنید و میرزا قاسمی را نیز هم بزنید و بکشید توی ظرف و آن را تزئین کنید.