نان و شیرینی

نان برنجی قزوینی؛ طرز تهیه نان برنجی قزوینی اصیل + نکات پخت

نان برنجی نام یک نوع شیرینی محلی سوغات شهر کرمانشاه، قزوین و چند شهر دیگر ایران است.

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوینی:

  • آرد برنج نرم: ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • پودر شکر: ۱/۲ پیمانه + ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل تازه: ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • گلاب: ۱/۲ پیمانه
  • روغن جامد: ۱۲۵ گرم
  • زعفران غلیظ: ۱-۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ (زرده و سفیده جدا شود): یک عدد
  • تخم خرفه یا خلال پسته: به میزان لازم برای تزیین

طرز تهیه نان برنجی قزوینی:

1. روغن را آب کنید و بگذارید خنک بشود نه کامل (دست را که نسوزاند). بعد با پودر شکر داخل همزن برقی بزنید. بهش هل را اضافه کنید و هم بزنید تا پودر شکر و روغن خوب یکدست بشود. یک عدد تخم مرغ را می‌شکنیم زرده را جدا می‌کنیم و سفیده را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم (فقط نصف سفیده + زرده را برای داخل شیرینی نیاز داریم) تخم مرغ و گلاب را کمی هم زده و به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا آرد برنج را بریزید و خوب مخلوط کنید.

2. حالا زعفران آب شده غلیظ را اضافه می‌کنیم اگر خواستید نان برنجی قزوینی‌ها تون زیاد زرد بشود میتونید کمی زعفران بیشتری بهش اضافه کنید. اگر خواستید شیرینی هاتون دو رنگ بشود قبل از اضافه کردن زعفران نصف خمیر را جدا کنید. همزن را خاموش کنید و با دست سعی کنید خمیر را یک دست جمع کنید. اگر شل بود اشکالی نداره بعد استراحت نرم می‌شود.

3. یک تکه کوچک از خمیر جدا کنید و در دستتون گرد کنید اگر به راحتی گرد شد و ترک نخورد خمیرتون آماده است. اگر نه به خمیر ۱-۲ قاشق روغن مایع اضافه و دوباره ورز بدهید. به هیچ عنوان به خمیر نان برنجی قزوینی گلاب بیشتری اضافه نکنید چون باعث می‌شود شیرینی‌ها سفت بشود.

مقاله پیشنهادی:  طرز تهیه نان برشته با پنیر خامه ای و گوجه

4. حالا خمیر را خوب گرد کنید و داخل یک پلاستیک بپیچید و بگذارید یه جای خنک (نیازی به یخچال نیست) به مدت ۱۲ ساعت تا خمیر استراحت کند. اگر بعد از دوازده ساعت نتوانستید خمیر را درست کنید، می‌توانید آن را داخل یخچال منتقل کنید و به مدت یک هفته نگهداری کنید خمیر را بعد از در آوردن از یخچال کمی ورز بدهید و بعد بپزید.

5. بعد از استراحت خمیر را بیاورید و ازش گلوله‌هایی کوچک‌تر از گردو جدا کنید. داخل دستتون گرد کنید و پهن کنید و با یک شی گرد روش شکل بیندازید و یا اگر مُهر مخصوص این شیرینی را دارید روش مهر بزنید.

6. بعد روی آن تخم خرفه یا خشخاش بپاشید یا یک عدد خلال پسته را دقیقاً مرکز شیرینی فرو کنید.

7. نان برنجی قزوینی‌ها را بچینید داخل سینی بگذارید داخل فر روی ۳۲۵ درجه فارنهایت به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه شیرینی‌ها را داخل ظرف در بسته نگهداری کنید.

نکات مهم در تهیه نان برنجی قزوینی:

  • بعد از پخت، رنگ زعفرانی شیرینی برنجی قزوینی کم رنگ می‌شود بنابراین اگر دوست دارید شیرینی هاتون رنگش تند باشد باید زعفران غلیظ‌تری استفاده کنید.
  • برای این شیرینی حتماً باید روغن جامد استفاده بشود.
  • در روش سنتی پخت نان برنجی قزوینی از برنج ایرانی استفاده می‌شود که باعث می‌شود شیرینی عطر خاص و مزه بسیار خوشمزه‌ای داشته باشد.
  • برای این شیرینی دو مدل قلم (مهر) و سنتی استفاده می‌شود.
  • در نان برنجی قزوینی نکته بسیار بسیار مهم انتخاب آرد برنج هست. آرد برنج باید بسیار «حریر» باشد و چندین بار الک شده، بدون نم، بدون درشته و بسیار نرم باشد. در غیر این صورت نتیجه نهایی ترد نخواهد بود.
  • خمیر قبل از استراحت (بعد از اتمام خمیرگیری) شل است.
  • زعفران باید بعد از استراحت خمیر به آن اضافه شود. زعفران نباید به هیچ عنوان شل و آبکی باشد و غلظتی در حد خمیر داشته باشد.
  • قبل از شکل دادن و یا قالب زدن خمیر با کف دست ورز داده می‌شود و نرم می‌شود.
مقاله پیشنهادی:  موس کیک؛ طرز تهیه موس کیک شکلاتی خوشمزه و عالی

نوش جان 😉

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا