نان و شیرینی

نان برنجی؛ طرز تهیه نان برنجی خانگی در فر

نان برنجی نام یک نوع شیرینی محلی سوغات شهر کرمانشاه، قزوین و چند شهر دیگر ایران است.

نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان می‌توان به نان برنجی ساده با روغن کرمانشاهی و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد.

نان برنجی، اصلی‌ترین سوغات کرمانشاهیان و بهترین نان برنجی کرمانشاهی با روغن فرد اعلای حیوانی تهیه می‌شود.

مواد لازم نان برنجی:

با مواد زیر یک سینی و نیم سینی فر پر می‌شود و در حدود ۴۰–۳۵ تکه شیرینی کوچک تهیه می‌شود.

  • آرد برنج ایرانی خیلی نرم، الک شده: ۲ پیمانهٔ ۲۰۰ میلی‌لیتری، مایه این خمیر باید کمی شل باشد اما در صورتی که مایه خیلی شل بود و نیاز به آرد بیشتری داشت اضافه کنید.
  • پودر قند، الک شده: کمی بیشتر از یک دوم پیمانه، حدود ۷۰ گرم
  • روغن جامد یا کره، کره را زودتر از یخچال درآورده تا خیلی سفت نباشد و تخم مرغ همزنی بتواند آن را هم بزند: ۳ چهارم پیمانه، ۱۳۵ گرم
  • گلاب: یک چهارم پیمانه، ۵۰ میلی‌لیتر
  • زعفران حل شده در آب جوش: کمی در صورت تمایل
  • تخم مرغ: ۲ قاشق غذاخوری. یک تخم مرغ کوچک را بهم می‌زنیم و دو قاشق قاشق غذاخوری از آن برمی‌داریم.
  • هل: یک قاشق چایخوری
  • تخم خرفه و نمک: اندکی

طرز تهیه نان برنجی:

نکته: درست کردن نان برنجی بسیار آسان است اما طعم آن به نوع برنج آن بستگی دارد. طعم نان برنجی‌هایی که با برنج‌های غیر ایرانی تهیه می‌شود به خوشمزگی نوع اصیل آن نخواهد شد. قطعات هر شیرینی در این دستور نباید بزرگ و قطور باشد وگرنه وسط آن پس از پخت خام می‌ماند.

طرز تهیه نان شیرمال نائینی (شیرینی سنتی نایین)

۱. پودر قند و روغن جامد یا کره را با همزن برقی خوب مخلوط می‌کنیم تا نرم و لطیف شود. تخم‌مرغ را هم اضافه کرده خوب بهم می‌زنیم.

۲. آرد برنج (بهتر است مقداری از آرد برنج را کنار بگذارید با توجه به سفتی خمیر بعد از اضافه کردن گلاب، آرد را اضافه کنید)، نمک، هل را از الک گذرانده مخلوط می‌کنیم. گلاب را کم‌کم اضافه کرده ورز دادن خمیر را یکدست می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توان یک قاشق چای‌خوری زعفران حل شده در آب را به خمیر افزود تا رنگ آن طلایی شود. هر چند میزان شلی یا سفتی خمیر بستگی به آرد استفاده شده دارد ولی قاعدتاً این خمیر نسبت به خمیرهای دیگر نسبتاً باید شل‌تر باشد. بعد از گذاشتن در یخچال خمیر سفت خواهد شد.

۳. خمیر را در کیسهٔ پلاستیکی ریخته و مدت یک روز می‌گذاریم در یخچال بماند. خمیر را پس از درآوردن از یخچال نیم ساعت در دمای اتاق قرار دهید.

۴. یک تکه کوچک از آن را در دست فشار داده تا با گرمای دست کمی نرم شود بعد مابین دو کف دست غلتانده تا گرد شود در آخر در گودی کف دست کمی فشار می‌دهیم تا کمی باز شود تا موقع زدن مُهر ترک نخورد. مُهر را در آرد برنج فرو کرده تا به خمیر نچسبد. این تکه‌های کوچک را روی سینی فر گذاشته روی آن را با مُهر نقش می‌اندازیم. در آخر روی شیرینی را با تخم خرفه یا پودر پسته تزیین می‌کنیم.

5. شیرینی‌ها را در دمای-۱۷۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزیم. رنگ شیرینی‌ها نباید تغییر کند. بعد از درآوردن از فر کمی صبر می‌کنیم تا سرد شود سپس آن را در بشقاب می‌چینیم.

طرز پخت نان سوروک یزدی

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید
کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

میخواهم بیشتر بدانم
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1wikipedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا