نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه نان جو برای افراد دیابتی

جو یکی از سالم‌ترین و قدیمی‌ترین غلات مصرف شده در جهان است که حاوی فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان می‌باشد. یکی از محبوب‌ترین محصولات جو، نان جو است. نان جو یک دستور غذایی قدیمی است و از آنجایی که حاوی تمام مواد مغذی ضروری و حیاتی می‌باشد آن را “سلطان غلات” برای تمام فصول می‌نامند.

اگر کمی از تاریخچه جو را خوانده باشید، حتماً می دانید که جو یکی از اولین محصولاتی که توسط انسان بیش از 10000 سال قبل از میلاد مسیح در خاورمیانه، شمال آفریقا، یونان، اروپای جنوبی کشت می‌شده است. در گذشته، امپراتوری‌های مشهور مصر، یونان و روم همگی به شدت به کشت جو وابسته بودند. نکته جالب توجه در مورد نان جو سطح بالای منیزیم آن است که غذایی فوق العاده مفید برای دیابتی‌ها به شمار می‌آید. علاوه براین، جو کمترین میزان شاخص گلیسمی را دارد و برای افراد دیابتی یا افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند مناسب است زیرا که سطح قند خون را افزایش نمی‌دهد.

بسیاری از افراد دیابتی ترجیح می‌دهند نان جو را خودشان تهیه کنند، به همین دلیل این مقاله را بهانه‌ای کردیم تا طرز تهیه نان جو برای افراد دیابتی را به طور کامل بیان کنیم.

آیا نان جو برای برای افراد دیابتی مفید است؟

زمانی دیابت یک بیماری غیرمعمول بود و تنها در دوران سالمندی اتفاق می افتد، اما همیشه سبک زندگی نادرست، عادات غذایی نامناسب، عدم ورزش و استرس در تمام گروه‌های سنی دیابت را به طور فزاینده‌ای در بین تمامی اقشار جامعه رواج داد.

خوشبختانه، یکی از ارزان‌ترین و فروان ترین غلات مؤثر برای مبارزه با دیابت نان جو است. نان جو یک دانه غذایی حاوی فیبر محلول یا بتا گلوکان است که با تنظیم سطح قند خون برای افراد دیابتی بسیار مفید است.

از آنجایی که شاخص گلیسمی نان جو پایین 25 است، خوردن آن به کاهش سطح قند خون کمک می‌کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد. جو با بیشترین مقدار فیبر غذایی و ترشح انسولین در بین انواع غلات، برای مبتلایان به دیابت مفید است.

نان جو چه فوایدی برای بدن دارد؟

  • یکی از غلات بسیار توصیه شده در طب آیورودا
  • سرشار از مواد مغذی مفید
  • کاهش گرسنگی و کاهش وزن
  • بهبود هضم غذا
  • جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
  • کمک به کاهش کلسترول
  • کاهش خطر بیماری قلبی
  • دارای منیزیم و فیبر محلول برای جلوگیری از دیابت
  • پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • مفید برای سلامت استخوان‌ها

طرز تهیه نان جو برای افراد دیابتی

روش اول

مواد لازم

  • 1 فنجان آرد گندم
  • 1 پیمانه آرد جو
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • آب گرم به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا در ظرفی بزرگ، آرد گندم، آرد جو و نمک را اضافه و خوب مخلوط کنید. سپس هر بار کمی آب گرم به آن اضافه و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید. سپس 20 تا 30 دقیقه به خمیر استراحت دهید.

در همین حین تابه‌ای را گرم کرده و هر دو طرف خمیر را در روغن تفت دهید تا زمانی که لکه‌های کوچک قهوه‌ای روی آن ظاهر شود. اکنون می‌توانید از نان جو سالم و مغذی آماده نهایت لذت را ببرید.

روش دوم

مواد اولیه

  • 5 فنجان آرد گندم
  • 1 فنجان پودر بلغور جو دوسر / آرد جو دوسر
  • 5 فنجان آرد جو
  • سه چهارم فنجان شیر خشک
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 قاشق چایخوری مخمر فوری
  • سه چهارم فنجان آب (بین 37 تا 43 سانتیگراد گرم شده)

طرز تهیه

در ظرفی بزرگ سه آرد (گندم، آرد جو و جو دوسر)، نمک، شیر خشک و مایه خمیر فوری را اضافه و خوب مخلوط کنید. سپس روغن را به مخلوط اضافه و خوب ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید. اکنون اجازه دهید حدود 1 ساعت خمیر استراحت کند.

سپس خمیر را چند دقیقه ورز دهید و با وردنه آن را به ضخامت حدود 2 سانتی متر به شکل مستطیل باز کنید. بعد از این مرحله دوباره روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید حدود 45 دقیقه بماند تا حجم آن دو برابر شود. اکنون در دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 25-30 دقیقه تا زمانی که قهوه‌ای طلایی شود در فر قرار دهید.

روش سوم

مواد اولیه

  • آرد جو – 4 و نیم لیوان
  • گلوتن گندم – 4 قاشق غذاخوری
  • نمک – 2 قاشق چایخوری
  • مخمر – 2 قاشق غذاخوری یا یک بسته
  • عسل – 1 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون – 2 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم – 2 فنجان

طرز تهیه

در یک کاسه بزرگ مواد خشک، آرد، گلوتن، نمک و مخمر را با هم مخلوط کنید و یک و نیم فنجان از آرد را برای مراحل بعد نگه دارید. عسل را در آب گرم حل کنید. روغن و عسل مخلوط در آب گرم را به کاسه اضافه و با هم مخلوط کنید

بگذارید مخلوط چند دقیقه استراحت کند، سپس آرد باقی مانده را اضافه و با دست خمیر را به مدت 10 تا 20 دقیقه خوب ورز دهید. خمیر را روی تخته آردپاشی شده برگردانید و 10 تا 20 دقیقه ورز دهید. خمیر را آردپاشی کنید و از وسط نصف کنید و قالب‌های نان را در طبقه وسط فر قرار دهید با دمای 175 درجه سانتیگراد، حدود 35 تا 40 دقیقه اجازه پخت دهید.

روش چهارم

مواد اولیه

  • موز 3 عدد
  • شکر کاستور – ½ فنجان
  • روغن کانولا – ¼ فنجان
  • تخم مرغ – 2 عدد بزرگ
  • عصاره وانیل – 1 قاشق چایخوری
  • آرد گندم همه منظوره – ¾ فنجان
  • آرد جو – ¾ فنجان
  • جوش شیرین – 1 قاشق چایخوری
  • نمک – ¼ قاشق چایخوری
  • گردو خرد شده – ½ فنجان (اختیاری)
  • چیپس شکلات – ½ فنجان

نحوه تهیه

فر را در دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب را با روغن چرب کنید. موز را با شکر، تخم مرغ، روغن و وانیل در ظرفی بزرگ مخلوط کنید سپس آرد و نمک و جوش شیرین را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس گردو و شکلات چیپسی را اضافه و هم بزنید. مخلوط را در قالب ریخته و در وسط فر به مدت تقریبی 50 دقیقه بگذارید تا نان طلایی و روی آن ترک خورده شود.

5/5 - (1 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
cheesehousefarmandanimalsthehealthsitedefeatdiabetesdivinespiceboxmercuryimpbharadwajkitchen

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا