نان و شیرینی

برساق؛ طرز تهیه نان روغنی برساق (نان برساق کردی)

نان روغنی برساق از نان‌ها و شیرینی‌های محلی استان های لرستان، ایلام، کردستان و استان کرمانشاه است.

مواد لازم نان روغنی برساق:

  • آرد: ۸ لیوان
  • شکر: ۱ لیوان
  • روغن حیوانی: دو سوم الی نیم لیوان
  • بیکینگ پودر: ۲ قاشق مربا خوری
  • زردچوبه: یک الی یک و نیم قاشق چایخوری
  • نمک: نصف قاشق چایخوری
  • شیر: ۲ لیوان
  • پودر گردو: ۱ لیوان
  • پودر توت خشک: ۱ لیوان (پودر شکر)
  • پودر دارچین: ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
  • رازیانه نیم کوب: ۲ قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ: ۱ الی ۲ عدد
  • سیاه دانه: قدری

همچنین بخوانید: روش‌ خشك كردن توت سفيد در منزل

طرز تهیه نان روغنی برساق:

۱. آرد + نمک + شکر + بیکینگ پودر + رازیانه + زردچوبه (در ظرف گودی خوب مخلوط شود)

۲. به مواد ردیف اول، روغن اضافه کرده و خوب با کف دست مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود.

۳. شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید (۱۰ الی ۱۵ دقیقه) تا خمیر صاف و یکدست شود اگر خمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید.

۴. روی خمیر را با نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند.

این نان به روش‌های مختلف پخت می‌شود. در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نان‌ها می‌پزند. بعضی در روغن حیوانی سرخ می‌کنند. دو روش پخت این نان در ادامه بیان شده است:

روش اول:

از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک سیب درختی برداشته و کف دست باز و داخل آن را با دو الی سه قاشق از پودر گردو و دارچین و پودر توت خشک پر کنید و لبه‌های خمیر را به هم بیاورید و کمی خمیر را کف دست جابه جا کنید تا خوب گرد شود سپس روی تخته توسط وردنه به شکل بیضی یا گرد با ضخامت یک و نیم الی دو سانتی‌متر پهن کنید و روی آن را با برس، زرده زده شده بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه بگذارید و بعد در گرم‌کن فر گذاشته تا رویش طلایی شود.

مقاله پیشنهادی:  شیرینی خامه ای؛ طرز تهیه شیرینی خامه ای شکلاتی

روش دوم:

بدون استفاده از فر است. به همان طریق بالا نان را مغز گذاری کرده و دیگر نیازی به زرده و سیاه دانه نیست حتی بدون مغز هم می‌توان این نان را درست کرد. ماهیتابه کفه ضخیمی مثل همین ماهیتابه‌های رژیمی را روی شعله‌پخش‌کن و حرارت کم روی گاز گذاشته و نصف الی یک قاشق چای‌خوری روغن حیوانی برای هر دانه از نان‌ها در ماهیتابه ریخته و پس از پهن کردن نان با وردنه، نان را در کف ماهیتابه گذاشته و یک طرف آن که پخته شد نان را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد در این روش روغن زیادی مصرف نمی‌شود و نسبت به سرخ کردن روش خیلی بهتری است.

برای نگهداری این نان نیازی به یخچال نیست و کافی است که در نایلکس و ظرف در بسته و در جای خنک تا یک هفته بیرون از یخچال نگهداری کنید و در صورت نگهداری در یخچال یکی دو ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کرده و در جای گرمی بگذارید تا از حالت سفتی خارج شود به علت داشتن روغن حیوانی وقتی در جای سرد قرار گیرد کمی سفت شده و با گرم کردن دوباره نرم می‌شود.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + آموزش تصویری تمرینات ورزشی + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا