نان و شیرینی

طرز پخت نان سوروک یزدی

نان سوروک یک نوع نان روغنی است که در استان یزد تهیه می‌شود.

نان سوروک نان بسیار خوشمزه و سالمی است چون با روغن کنجد درست می‌شود مخصوصاً اگر داغ باشد ولی سردش هم خوشمزه است.

مواد لازم نان سوروک یزدی:

  • آرد نان سنگک: یک کیلو و صد گرم
  • آب: دو لیوان
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • تخم گشنیز: ۳ قاشق غذاخوری
  • گل‌رنگ: یک قاشق غذاخوری
  • مایه خمیر: ۲۰ گرم
  • روغن کنجد: به مقدار لازم

طرز تهیه نان سوروک یزدی:

ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم (حدود نصف استکان) مخلوط می‌کنیم. سپس کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و آن را در محیط گرم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم تا حجم آن سه برابر شود.

آرد و آب و نمک را مخلوط می‌کنیم.

گل‌رنگ و تخم گشنیز را آسیاب می‌کنیم (البته نه در حدی که پودر شود) و به آن اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.

در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می‌کنیم. در این موقع به جان خمیر می‌افتیم حدود ده دقیقه آن را ورز می‌دهیم. در کنار دستمان آرد اضافه می‌گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از آن استفاده کنیم.

بعد روی آن را می‌کشیم و در جای گرم (مثلاً زیر پتو) قرار می‌دهیم.

حدوداً یک ساعت بعد به آن سری می‌زنیم اگر جای انگشتمان روی خمیر ماند یعنی ورآمده است. بعد مجدداً خمیر را ورز می‌دهیم و چانه می‌گیریم و مجدداً نیم ساعت دیگر کنار می‌گذاریم تا وربیاید. با وردنه چانه‌ها را با ضخامت حدود نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم. روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می‌ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می‌اندازیم. وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را برمی‌گردانیم. صبر می‌کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود.

مقاله پیشنهادی:  طرز تهیه نان شیرمال نائینی (شیرینی سنتی نایین)

در قدیم وسط نان را کمی شکر می‌ریختند ولی بدون شکر با پنیر هم خیلی خوشمزه است.

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا