نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه نان شیرمال ترکی در منزل

مناسب برای: 3 نفر

مواد لازم نان شیرمال ترکی:

  • آرد: ۶-۵ پیمانه
  • روغن: دو سوم پیمانه
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر: یک پیمانه
  • شکر: دو سوم پیمانه
  • مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم: به مقدار کافی
  • کنجد: در صورت تمایل یک قاشق چای‌خوری برای تزئین روی نان
  • زنجبیل: یک‌سوم پیمانه
  • کره و شیر: کمی

طرز تهیه نان شیرمال ترکی:

مایه خمیر و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و می‌گذاریم تا کاملاً پف کند. آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم به افزوده و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم می‌زنیم، که خمیر به دست آمده نرم باشد. ۵ یا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به ۴ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله می‌کنیم. روی خمیر را می‌پوشانیم، تا جا بیفتد.

سپس سینی فر را کمی چرب کرده و با وردنه هر یک از گلوله‌ها را به قطر یک و نیم سانتی‌متر پهن و به شکل بیضی درمی‌آوریم. آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش می‌دهیم. کنجد و زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر می‌مالیم. سینی را در وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود. سپس سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، بعد روی آن کمی شیرمی پاشیم و کره می‌مالیم، که نان براق و نرم شود. نان‌ها را دو به دو از پشت به هم می‌چسبانیم و در داخل نایلون می‌گذاریم، تا خشک نشوند.

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا