طرز تهیه نان شیرمال ترکی در منزل
مناسب برای: 3 نفر
مواد لازم نان شیرمال ترکی:
- آرد: ۶-۵ پیمانه
- روغن: دو سوم پیمانه
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- شیر: یک پیمانه
- شکر: دو سوم پیمانه
- مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- آب ولرم: به مقدار کافی
- کنجد: در صورت تمایل یک قاشق چایخوری برای تزئین روی نان
- زنجبیل: یکسوم پیمانه
- کره و شیر: کمی
طرز تهیه نان شیرمال ترکی:
مایه خمیر و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و میگذاریم تا کاملاً پف کند. آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم به افزوده و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم میزنیم، که خمیر به دست آمده نرم باشد. ۵ یا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به ۴ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله میکنیم. روی خمیر را میپوشانیم، تا جا بیفتد.
سپس سینی فر را کمی چرب کرده و با وردنه هر یک از گلولهها را به قطر یک و نیم سانتیمتر پهن و به شکل بیضی درمیآوریم. آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش میدهیم. کنجد و زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر میمالیم. سینی را در وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود. سپس سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، بعد روی آن کمی شیرمی پاشیم و کره میمالیم، که نان براق و نرم شود. نانها را دو به دو از پشت به هم میچسبانیم و در داخل نایلون میگذاریم، تا خشک نشوند.