طرز تهیه نان لواش خانگی با شیر و خمیر مایه
مواد لازم نان لواش خانگی با شیر:
- آرد: ۵۰۰ گرم
- روغن مایع: ۷۰ گرم
- آب ولرم: ۱۵۰ میلیلیتر
- شیر ولرم: ۱۷۰ میلیلیتر
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- خمیر مایه: ۸ گرم
طرز تهیه نان لواش خانگی با شیر:
۱. در ظرف مناسبی، آرد الک شده، نمک و خمیر مایه را با قاشق مخلوط کنید. شیر، آب و روغن را بیفزایید و هم بزنید. سپس آن را ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید.
۲. روی خمیر آرد بپاشید و با دستمال آن را بپوشانید. خمیر را در محل گرمی قرار دهید و حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به آن استراحت دهید.
۳. پس از گذشت زمان استراحت، خمیر را یک دقیقه ورز دهید و به شکل گلولههای کوچکی به اندازه نارنگی به وزن ۱۰۰ گرم چانه کنید.
۴. چانهها را در سینی بچینید و دوباره به آن ۵ دقیقه استراحت دهید و روی آن را با دستمال بپوشانید. سپس هر چانه را با وردنه روی سطح آرد پاشی، نازک باز کنید.
۵. ماهیتابه فرسودهای را پشت و رو را بدون اینکه چرب کنید روی حرارت داغ کنید و خمیر لواش آماده را با دو دست از روی سطح آردپاشی شده جدا کنید و روی آن قرار دهید.
۶. پسازاینکه یک طرف آن پخت برگردانید و طرف دیگر آن را بپزید.