دستور پخت نان پیتا لبنانی خانگی در فر؛ مرحله به مرحله

مناسب برای تهیه: 8 نان
مواد لازم نان پیتا خانگی:
- آرد گندم: ۳۰۰ گرم (در صورتی چسبندگی خمیر باید تا حدی آرد اضافه کرد.)
- خمیر ترش: ۵ گرم (پودری ریز یا خمیرترشی که نیاز به حل کردن در مایع ندارد.)
- شکر: ۵ گرم
- نمک: ۵ گرم
- آب ولرم: ۱۹۰ میلیلیتر (دمای آب بین ۴۰–۳۰ درجه)
- روغن زیتون یا روغن مایع: ۲ قاشق چایخوری، حدوداً ۸ گرم
طرز تهیه نان پیتا خانگی:
۱. در داخل یک کاسه آرد، خمیرترش (به اینکه نیاز به حل شدن در آب دارد یا ندارد توجه شود)، شکر و نمک را مخلوط میکنیم. روغن و آب ولرم (درصورتیکه خمیرترش از نوعی است که ابتدا باید حل شود ده دقیقه قبل آن را در آب حل میکنیم) به مخلوط اضافه کرده، سپس و روی تخته یا میز آشپزخانه انقدر ورز میدهیم تا خمیر یکدست شود درصورتیکه خمیر به دست میچسبد کمی آرد اضافه میکنیم که این حالت چسبندگی از بین برود. خمیر را بصورت گرد درآورده و به داخل کاسه برمیگردانیم روی کاسه را با نایلون میپوشانیم. هرگاه خمیر به اندازهٔ به اندازه یک و نیم تا دو برابر ور آمد خمیر آماده است.
۲. خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم میکنیم. هر قسمت را به صورت گرد در آورده روی خمیرها را با پارچه پوشانده ۱۵ دقیقه به همین حال خمیر را میگذاریم بماند.
۳. روی سطحی که کمی آرد پاشیده شده هر خمیر را با وردنه به اندازه تقریبی ۲۰ سانتیمتر باز میکنیم. خمیرها را بدون اینکه بر روی همدیگر بگذاریم جداگانه بر روی پارچه یا بر روی کاغذ روغنی یا مستقیم بر روی سینی فر قرار داده، روی آن را میپوشانیم. حدود ۲۰–۱۵ دقیقه در این حالت قرار داده تا مرحلهٔ دوم ور آمدن خمیر انجام گیرد.
۴. فر را ۲۳۰ درجه گرم کرده خمیر را در داخل فر گرم شده قرار داده تا به مدت ۴ دقیقه بپزد. نان حاضر است.
فوت و فن پخت نان پیتا:
- برای امتحان اینکه خمیر ور آمده است یا خیر انگشت خود را در داخل خمیر فرو میکنیم اگر جای انگشت به همان صورت بصورت حفره باقی ماند خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیر هنوز آماده نشده است.
- اگر آب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زندهٔ خمیرترش شده و خمیر ور نمیآید.
- اگر خمیر بیش از اندازهٔ لازم باقی بماند و پخت نشود، خمیر ترش شده و باید دور انداخته شود.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش